ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Ford Kuga: Τεχνολογική Υπεροχή

neo-ford-kuga-technologiki-yperochi-615950

Έξυπνα σχεδιασμένο, εντυπωσιακά αποδοτικό και αβίαστα ισχυρό.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του νέου Ford Kuga έλκει τα βλέμματα από μακριά. Η επιβλητική του παρουσία υπογραμμίζεται από τα LED φωτιστικά σώματα, την μεγάλη εμπρός μάσκα -που αλλάζει σχέδιο αναλόγως της έκδοσης- και τις δυναμικές αναλογίες του αμαξώματος.

Το ευρύχωρο εσωτερικό του είναι απολύτως χρηστικό, ενώ ο σχεδιασμός του είναι «καθαρός» και εκλεπτυσμένος. Ειδικά στα μοντέλα που εξοπλίζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ο περιστροφικός διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων καταργεί τον «παραδοσιακό» λεβιέ, ελευθερώνοντας ακόμη περισσότερο χώρο.

Φυσικά, οι ανέσεις είναι πολυάριθμες, καθώς το νέο Kuga εφοδιάζεται προαιρετικά με πανοραμική οροφή, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών, ασύρματη φόρτιση smartphone, ακόμη και την λειτουργία «QuickClear», η οποία χρησιμοποιεί αντιστάσεις που ξεπαγώνουν (ή αποθαμπώνουν) το παρμπρίζ και  τους υαλοκαθαριστήρες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, καταργώντας την αναμονή των παγωμένων πρωινών. Τα χρώματα του ψηφιακού πίνακα οργάνων αλλάζουν αναλόγως της επιλογής προγράμματος οδήγησης (Normal, Sport, Wet/Slippery, Trail, ή για μέγιστη αποδοτικότητα, Eco).

 

https://www.youtube.com/watch?v=gtyx-7rNpFc

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση των 190 ίππων συνοδεύεται αποκλειστικά από το έξυπνο σύστημα AWD της Ford. Το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς ποιοι τροχοί έχουν την καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια του δρόμου, λαμβάνοντας πληροφορίες από αισθητήρες σε όλο το όχημα. Παράλληλα, διαθέτει την τεχνολογία AWD – Disconnect, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να απενεργοποιεί το σύστημα τετρακίνησης σε ευνοϊκές οδηγικές συνθήκες για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση, ενώ μπορεί να το επανασυνδέσει σε κλάσματα δευτερολέπτου όταν κρίνει ότι το όχημα χρειάζεται επιπλέον πρόσφυση.

Φυσικά, πολυάριθμα είναι και τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία χάρισαν στο Kuga βαθμολογία 5 αστέρων στις -ιδιαίτερα αυστηρές- δοκιμές ασφαλείας EuroNCAP, κάνοντας κάθε διαδρομή ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη. Το Pre-Collision Assist, το σύστημα ενεργής πέδησης, αλλά και η ανίχνευση εμποδίων στα νεκρά σημεία, εμπνέουν σιγουριά στον οδηγό. Παράλληλα, το σύστημα αυτόματης στάθμευσης αναλαμβάνει τους χειρισμούς του οχήματος κατά το παρκάρισμα, κάνοντας την διαδικασία γρήγορη και εύκολη.

https://www.youtube.com/watch?v=FCCtMcfH_I4

Η Ford είχε δεσμευθεί να προσφέρει 14 εξηλεκτρισμένα οχήματα μέσα στο περασμένο έτος. Έτσι, το νέο Ford Kuga, εκτός από τις «συμβατικές» εκδόσεις, προσφέρεται με δύο υβριδικές επιλογές: την plug-in υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα Duratec 2.5 λίτρων με συνδυαστική απόδοση 225 ίππων, αλλά και την ήπια υβριδική (mHev) έκδοση, η οποία χρησιμοποιεί έναν δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου EcoBlue, απόδοσης 150 ίππων.

Η PHEV έκδοση απολαμβάνει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ενώ μπορεί να διανύσει μέχρι και 56 χιλιόμετρα κινούμενο αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Το καινοτόμο υβριδικό σύστημα της Ford έχει σχεδιαστεί για  να προσφέρει μία πιο αθόρυβη, «καθαρή» (από πλευράς ρύπων) και πιο εξελιγμένη προσέγγιση στην οδήγηση ενός SUV. 

Παράλληλα, με το ενσωματωμένο μόντεμ «FordPass Connect» η εμπειρία του Ford Kuga περνάει σε άλλο επίπεδο, με μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών, που περιλαμβάνουν ενσωματωμένο Wi-Fi, ενημερώσεις για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, εντοπισμό του οχήματος, κλείδωμα/ξεκλείδωμα των πορτών, ακόμη και απομακρυσμένη εκκίνηση του κινητήρα, για τις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο. Σε περίπτωση ατυχήματος, το FordPass Connect μπορεί να πραγματοποιεί αυτόματα μια κλήση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να τους ενημερώνει για το πού βρίσκεται το όχημα.

Για τους ιδιοκτήτες του plug-in υβριδικού Kuga, η εφαρμογή FordPass παρέχει ακόμη περισσότερες πληροφορίες, όπως το τρέχον επίπεδο της μπαταρίας και την αυτονομία του οχήματος, ή την τοποθεσία δημοσίων σταθμών φόρτισης. Μπορεί ακόμη και να ρυθμιστεί εκ των προτέρων η θερμοκρασία της καμπίνας, ώστε το όχημα να είναι έτοιμο για αναχώρηση. 

Οι τιμές του Ford Kuga ξεκινούν από 25.171€, ενώ το πρόγραμμα Ford Bonus, όπου πέρα από το χαμηλό επιτόκιο (0.99%) και την εντυπωσιακή 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους όφελος test-drive! 

Όπως και σε όλα της τα μοντέλα, η Ford προσφέρει ευέλικτες χρηματοδοτικές λύσεις, μέσω του προγράμματος Ford Finance.  

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο