TOP NEWS

Το νέο Toyota GR 86 έφτασε με 232 ίππους

to-neo-toyota-gr-86-eftase-me-232-ippous-617737

To Toyota GT86 ήταν πάντοτε ένα από τα πιο προσιτά sport αυτοκίνητα, αλλά η ισχύς του θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη. Η πρώτη γενιά απέδιδε 197 ίππους, αλλά δεν ήταν ποτέ σχεδιασμένο για να είναι γρήγορο στην ευθεία, καθώς η πλατφόρμα ήταν το σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η εταιρεία.

Όπως φαίνεται, η Toyota άκουσε το κοινό της, που πάντα θεωρούσε ότι το 86 χρειάζεται λίγους παραπάνω ίππους.  Το νέο GR86  έχει 232 ίππους, χωρίς να προσθέσει turbo: οι επιπλέον ίπποι έρχονται από τον μεγαλύτερο boxer κινητήρα των 2.4 λίτρων. Η επιτάχυνση από την στάση στα 100 χλμ./ώρα πλέον χρειάζεται 6.3 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του.

Toyota - The New Toyota GR86 Is Here With A 232bhp 2.4 Boxer Engine - News
Εάν σας άρεσε ο σχεδιασμός του πρώτου μοντέλου, το πιο πιθανό είναι ότι θα σας αρέσει και το νέο 86, καθώς το αμάξωμα είναι σχεδόν ίδιο. Έχουν γίνει πολύ σημαντικές αλλαγές εμπρός αλλά και πίσω, όπως επίσης και το «φουσκωμένο» πίσω μέρος.  Η μάσκα του είναι πιο τετράγωνη από αυτή του νέου Subaru BRZ -ακολουθώντας τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του GR Yaris- αλλά κατά τα άλλα, τα «δίδυμα» μοντέλα είναι αρκετά όμοια. Το GR86 εφοδιάζεται και με τις ζάντες του GR Yaris.
Toyota - The New Toyota GR86 Is Here With A 232bhp 2.4 Boxer Engine - News

Ταυτόχρονα, η Toyota επιβεβαίωσε ότι το GR86 θα χρησιμοποιεί το σύστημα υποβοήθησης οδηγού “Eyesight” της Subaru, όταν εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ικανό να καλέσει αυτόματα τις  επείγουσες υπηρεσίες σε περίπτωση ατυχήματος.

Toyota - The New Toyota GR86 Is Here With A 232bhp 2.4 Boxer Engine - News

Το Toyota GR86 Coupe θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το Φθινόπωρο, ενώ αναμένεται σε όλες τις υπόλοιπες αγορές -συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής- σύντομα μετά.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο