TOP NEWS

Μεγάλες αλλαγές για το νέο Mini

megales-allages-gia-to-neo-mini-628798

Η Mini έχει κάνει αρκετές δηλώσεις για την πολυαναμενόμενη γενιά του supermini της, αλλά η φυσική εμφάνιση του αυτοκινήτου ήταν άγνωστη. Μέχρι τώρα...

Ακόμη και αν η επίσημη παρουσίαση αργεί, μία «διαρροή» από την Κίνα αποκάλυψε τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου.

Mini - 2023 Mini Hatch Image Leak Shows Big Design Changes - News

Το εμπρός μέρος είναι ξεκάθαρα "Mini", αλλά το πίσω μέρος έχει αλλάξει σημαντικά. Τα πίσω φωτιστικά σώματα δεν είναι πλέον οβάλ, αλλά έχουν έναν τριγωνικό σχεδιασμό, με μία μαύρη μπάρα να τα «ενώνει».

Το εσωτερικό έχει δεχθεί επίσης αναβάθμιση: Η κεντρική, στρογγυλή οθόνη του infotainment είναι εκεί, αλλά αυτή τη φορά μεγαλύτερη και frameless, δίνοντας την αίσθηση ότι ...αιωρείται. Ο πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί από ένα αρκετά μεγάλο heads-up display.

Mini - 2023 Mini Hatch Image Leak Shows Big Design Changes - News

Το νέο Mini θα βασίζεται σε μία πλατφόρμα που έφτιαξε η BMW σε συνεργασία με την Κινέζικη φίρμα Great Wall. Θα υπάρχει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Οι βενζίνοκίνητες εκδόσεις, αλλά και η επόμενη γενιά Mini Convertible, θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στην Οξφόρδη.

O Brend Korber, επικεφαλής του τμήματος Mini, παλαιότερα είχε κάνει μία δήλωση για το μέγεθος του νέου μοντέλου: «Θα είναι μικρό, θέλω να φτιάξουμε ξανά ένα μικρό, τρίπορτο hatchback. Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί για την ασφάλεια των πεζών, αλλά ακόμη επιθυμούμε, από άπόψη σχεδιασμού και εξωτερικού, να κάνουμε το Mini όσο μικρότερο γίνεται».

Mini - 2023 Mini Hatch Image Leak Shows Big Design Changes - News

Οι λάτρεις της εταιρεία θα χαρούν με την πιθανή παροουσίαση της έκδοσης John Cooper Works, η οποία θα διαφέρει σημαντικά από την υπάρχουσα έκδοση. «Πρέπει να ορίσουμε το JCW στην ηλεκτρική εποχή. Είναι δυνατό, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.» δήλωσε ο Korber.

Πως σας φαίνεται το νέο Mini;

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο