ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen Polo GTi: Με ενισχυμένη ισχύ και εξοπλισμό

volkswagen-polo-gti-me-enischymeni-ischy-kai-exoplismo-631534

Τον Απρίλιο του 2021, η Volkswagen πραγματοποίησε μια εκτενή ανανέωση της 6ης γενιάς του Polo που παρουσιάστηκε το 2017.

Δέκα μήνες μετά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την κυκλοφορία της κορυφαίας έκδοσης GTI για την ανανεωμένη σειρά. Οι εκδόσεις GTi στη σειρά Polo παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1998 αφού είχαν ήδη κυκλοφορήσει παλαιότερα στα μοντέλα Golf και Scirocco.

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, το μοντέλο GTi διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα TSI και βελτιώσεις σε πλαίσιο και αναρτήσεις. Παράλληλα τεχνολογίες που υποστηρίζουν συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο νέο Polo GTI. Ένα από αυτά είναι το IQ.DRIVE Travel Assist. Το σύστημα επενεργεί στο τιμόνι στα φρένα αλλά και στην απόδοση του κινητήρα σε συνδυασμό με το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC). Επίσης η τελευταία γενιά του MIB3.1 του συστήματος infotainment προσφέρει σύνδεση online με διάφορες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας κορυφαία συνδεσιμότητα στο νέο Polo GTI.

Το νέο Polo GTI εφοδιάζεται στην βασική του έκδοση με τους νέους προβολείς IQ.Light – LED matrix ενώ διαθέτει και μια φωτιζόμενη μάσκα ψυγείου που παραπέμπει στα ηλεκτρικά μοντέλα ID της εταιρείας. Στο πίσω τμήμα τα φωτιστικά στοιχεία έχουν ανασχεδιαστεί και διαθέτουν φώτα LED. Νέος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας.

Η κορυφαία έκδοση του Polo θα είναι διαθέσιμη σε πέντε χρώματα: Deep Black Pearl Effect, Smoke Grey Metallic, Kings Red Metallic, Pure White Uni και Reef Blue Metallic. Τα τελευταία τρία χρώματα πλαισίου μπορούν να συνδυαστούν με μια μαύρη οροφή. Το μοντέλο διαθέτει στάνταρ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών ενώ προαιρετικά προσφέρονται και ζάντες 18 ιντσών. Επίσης προαιρετικά, η VW προσφέρει για το Polo GTi μια σπορ ανάρτηση με την ονομασία «Sport Select» με αμορτισέρ μεταβλητής σκληρότητας και δύο mode λειτουργίας (Normal και Sport).

Τέλος, ο κινητήρας παραμένει δίλιτρος υπερτροδοτούμενος με απόδοση 207 ίππων (7 περισσότερους ίππους από την προ facelift έκδοση Polo GTi) με μέγιστη ροπή 320 Nm και συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. O συγκεκριμένος συνδυασμός προσφέρει στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο