ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό το Audi Q8 E-Tron δηλώνει έτοιμο να «καταπιεί» την έρημο

afto-to-audi-q8-e-tron-dilonei-etoimo-na-katapiei-tin-erimo-696695

Με μια ειδική έκδοση του Q8 E-Tron, η Audi τιμά το αγωνιστικό RS Q E-Tron που «σάρωσε» στην παρθενική του εμφάνιση στο Ράλι Ντακάρ το 2022.

Το RS Q E-Tron συνέχισε την τεράστια παράδοση της Audi σε ανώμαλες επιφάνειες, με το ειδικά σχεδιασμένο αγωνιστικό Dakar να σημειώνει 4 νίκες σε ειδικές διαδρομές το 2022. Αυτό ήταν αρκετό για να πείσει τη γερμανική μάρκα να τιμήσει το ήδη «θρυλικό» RS Q E-Tron με μια ειδική έκδοση του Q8 E-Tron, το Audi Q8 E-Tron edition Dakar.

Το κιτ ανύψωσης και τα ελαστικά παντός εδάφους, General Grabbler AT3, ψηλώνουν το ηλεκτρικό SUV της Audi κατά 1,2 ίντσες σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο, ενώ το Audi Q8 E-Tron edition Dakar αλλάζει αυτόματα την απόστασή του από το έδαφος ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία κινείται. Ξεκινώντας από τις 8,1 ίντσες, το Q8 E-Tron χαμηλώνει κατά 15 χλστ. στα 85, κατά 17 χλστ. στα 100 και κατά 13 χλστ. στα 120 χλμ./ώρα.

Η τροποποιημένη αερανάρτηση επιτρέπει στο Audi Q8 E-Tron edition Dakar να «βυθίζεται» κατά 11,8 ίντσες, ενώ η γερμανική μάρκα λέει πως το σύστημα ανάρτησης είναι ικανό να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόκληση.

Η παραγωγή του νέου Q8 E-Tron edition Dakar θα περιοριστεί στις μόλις 99 μονάδες, ενώ η Audi θα προσφέρει το ηλεκτρικό SUV σε αποχρώσεις, Mythos Black, Magnetic Grey και Siam Beige. Υπάρχει, επίσης, ένα προαιρετικό πακέτο με αυτοκόλλητα εμπνευσμένα από το RS Q E-Tron, ένα bull-bar για την μπροστινή μάσκα, αλλά και μια σχάρα οροφής που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 40 κιλά.

Όσον αφορά το κόστος για ένα Audi Q8 E-Tron edition Dakar, αυτό θα είναι γύρω στις 120.000 ευρώ, με τη γερμανική μάρκα να ανοίγει τα βιβλία παραγγελιών μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2023.

Όλες οι ειδήσεις

The World Offroad: Ο Άκης Τεμπερίδης στον «δρόμο του θανάτου»

Χειμερινή αποθήκευση: Κράτα τη μοτοσυκλέτα σου «φρέσκια» για την άνοιξη

Η Porsche Taycan Turbo S «διέλυσε» τον χρόνο του Tesla Model S Plaid

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο