ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αύριο η παρουσίαση του ηλεκτρικού Citroen e-C3 των 25.000 ευρώ

avrio-i-parousiasi-tou-ilektrikou-citroen-e-c3-ton-25-000-evro-688005

Ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X αποκαλύπτει ότι το στυλ του είναι εμπνευσμένο από το concept Oli που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Το επερχόμενο Citroen e-C3 είναι ένα ολοκαίνουργιο, προσιτό και ευρωπαϊκής κατασκευής EV που έρχεται να ενισχύσει μια πενιχρή γκάμα μικρών ευρωπαϊκών ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το αμφιλεγόμενο Renault Zoe, το οποίο υποβαθμίζει σημαντικά. Το e-C3 θα είναι «πλήρως εξοπλισμένο» με όλες τις απαραίτητες ανέσεις, όπως κλιματισμό και ηλεκτρικά παράθυρα, δήλωσε η Citroën τον Ιούνιο, προσθέτοντας ότι θα υποστηρίζεται από μια πλατφόρμα «BEV-native».

Το νέο αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 299 χιλιόμετρα, αλλά δεν αποκάλυψε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες. Το νέο μοντέλο θα είναι πανομοιότυπο στις διαστάσεις του με αυτές του απερχόμενου C3 και θα έχει ισχυρή σχέση με το ‘CC21’ C3 που παρουσιάστηκε στην Ινδία και τη Λατινική Αμερική πέρυσι.

Η Citroën τόνισε τη συνεχιζόμενη σημασία του C3 για τη γκάμα του. Οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 5,5 εκατομμύρια από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου και η εταιρεία επιδιώκει την παγκόσμια επέκταση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citroën, Thierry Koskas, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ όλου του ομίλου Stellantis, δήλωσε ότι το νέο C3 θα προσφέρεται σε μια πολύ απλοποιημένη σειρά τριών επιπέδων, καθένα από τα οποία θα έχει έως πέντε επιλογές.

Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτή η απλότητα του e-C3 θα βοηθήσει τους αγοραστές που συχνά μπερδεύονται και απογοητεύονται από την πολυπλοκότητα της σειράς και επίσης θα εξορθολογίσει το σύστημα παραγωγής στο εργοστάσιο της Citroën στη Σλοβακία .Θεωρεί δε ότι η διατήρηση των τιμών σε επίπεδα πλησίον των τιμών είναι «θέμα πειθαρχίας».

Ο φόβος τα τελευταία χρόνια ήταν ότι οι ευρωπαϊκοί κατασκευαστές αυτοκινήτων θα επικεντρωθούν στην κατασκευή ακριβών ηλεκτρικών οχημάτων και θα επέτρεπαν στους ανταγωνιστές, κυρίως Κινέζους, πρώτα να κατακτήσουν την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού επιπέδου και στη συνέχεια να μετακινηθούν σε πιο ακριβούς τομείς με την άνεσή τους. Η Citroën έχει ξεκινήσει μια αντεπίθεση και είναι μάλλον έκπληξη το γεγονός ότι θα ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Το e-C3 αναμένεται να είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διατίθεται αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποτιμώντας το BYD Dolphin, και συντρέχουν βασικοί λόγοι να πιστεύουμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την υπόλοιπη ευρώπη.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο