TOP NEWS

Ένα συναρπαστικό supercharged Mazda MX-5 ND από τη BBR

ena-synarpastiko-supercharged-mazda-mx-5-nd-apo-ti-bbr-645453

Ο βελτιωτικός οίκος BBR μόλις αποκάλυψε δύο supercharged πακέτα για το Mazda MX-5 ND, με ισχύ 225 ή 250 ίππους.

H ΒΒR, μόλις αποκάλυψε δύο νέα πακέτα αναβάθμισης που περιλαμβάνουν χρήση υπερσυμπιεστή, για τα Mazda MX-5 ND που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2015 και 2019. Με τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα να έχουν ήδη καταφτάσει και άφθονο πυκνό, καθαρό αέρα διαθέσιμο από τη μητέρα φύση, μήπως έφτασε η ώρα να βάλεις κι εσύ ένα supercharger στο Miata σου;

Τα δύο στάδια αναβάθμισης, Stage One και Stage Two, χρησιμοποιούν ένα υπερσυμπιεστή Rotrex, τοποθετημένο στα μοντέλα 2,0 λίτρων του ND MX-5. Σύμφωνα με την BBR, είναι σχεδιασμένα να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικά όσον αφορά τα μηχανικά στοιχεία του αυτοκινήτου, αλλά και την εξωτερική του σχεδίαση.

Το πρώτο στάδιο δίνει στο MX-5 ισχύ 225 ίππων και ροπή 226 Nm – που είναι υψηλότερη από τις προηγούμενες στάνταρ εκδόσεις του ND MX-5 με 158 ίππους και περίπου 166 Nm. Η λίστα αναβάθμισης είναι πλήρης – όπως και ο ίδιος ο υπερσυμπιεστής. Oι προσθήκες περιλαμβάνουν επίσης υψηλής ποιότητας βραχίονες στήριξης, κιτ εισαγωγής αέρα K&N, αναβαθμισμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και Bosch MAP, βαλβίδα ανακούφισης BBR και λογισμικό Starchip EcuTek που αλλάζει την χαρτογράφηση του ECU.

Το αποτέλεσμα είναι ένας μειωμένος χρόνος 0-60 μίλια/ώρα (96.56 χλμ./ώρα) από περίπου 7,2 σε 5,3 δευτερόλεπτα. Χάρη στο μικρό βάρος του MX-5, ο υπερσυμπιεστής το βοηθά να επιτύχει μια εντυπωσιακή αναλογία ισχύος/βάρους 217 ίππων ανά τόνο.

Σα να μην ήταν αρκετό αυτό, υπάρχει επίσης το δεύτερο στάδιο, που βελτιώνει τη ροή του αέρα, με περαιτέρω αναβαθμίσεις στην εξάτμιση και ένα προαιρετικό intercooler Forge Motorsport, για να διατηρεί τις θερμοκρασίες του υπερσυμπιεστή ακόμα χαμηλότερες, βελτιώνοντας κι άλλο την απόδοση. Αυτές οι προσθήκες ανεβάζουν τη συνολική ισχύ σε περίπου 250 ίππους με ροπή 248 Νm, και μειώνουν τον χρόνο επιτάχυνσης 0-60 μιλιών/ώρα (96.56 χλμ./ώρα) σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα.

Η μόνη λεπτομέρεια του εξωτερικού που υποδηλώνει ότι το MX-5 σας έχει έναν άσο στο μανίκι, εκτός από την διαφορετική εξάτμιση, είναι τα τεράστια πλαϊνά γραφικά που αναγράφουν «BBR Supercharged». Κατά τα άλλα… οι αλλαγές είναι διακριτικές. Μία αναβάθμιση των τροχών, όπως έκανε η εταιρεία στα αυτοκίνητα επίδειξης της, θα έκανε αμέσως το υπερτροφοδοτούμενο Miata σας να φαίνεται πιο …απειλητικό.

Για όσους δε ντρέπονται να λερώσουν τα χέρια τους, το DIY πρώτο στάδιο κοστίζει περίπου 4.500 ευρώ, ή 5.100 ευρώ, εάν θέλετε το λογισμικό BBR με καλώδια προγραμματισμού EcuTek ProEcu ή ECU Connect. Εάν πάλι προτιμάτε να αφήσετε τη βρώμικη δουλειά στα έμπειρα χέρια της BBR, η υπηρεσία «drive-in, drive-out» στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Brackley, θα κοστίσει περίπου 5.500 ευρώ.

Τέλος, το δεύτερο στάδιο ξεκινά από 7.400 ευρώ εάν θέλετε τις εργασίες να αναλάβει η BBR, ενώ το πακέτο DIY θα σας κοστίσει 6.150 ευρώ, ή 6.800 ευρώ με το προαναφερθέν λογισμικό και τα καλώδια που περιλαμβάνονται. Αν το ποσό σας φαίνεται κάπως βαρύ, το θετικό είναι ότι η BBR προσφέρει και 12 μήνες εγγύηση για τις αναβαθμίσεις του υπερσυμπιεστή, για να το …πατάτε χωρίς άγχος!

Όλες οι ειδήσεις 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο