ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η BMW παρουσίασε τη νέα Σειρά 5 και την πρώτη ηλεκτρική i5

i-bmw-parousiase-ti-nea-seira-5-kai-tin-proti-ilektriki-i5-669962

Το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan στην αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

Η νέα γενιά της BMW σειράς 5 έρχεται με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και, ανάλογα με την περιοχή, με plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που χρησιμοποιούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt. Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, δηλαδή εκεί που κατασκευάζονται και οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες υψηλής τάσης της BMW i5.

Σπορ κομψότητα και εντυπωσιακή παρουσία με νέα σχεδιαστική γλώσσα.

Μια καθαρή και λιτή σχεδιαστική γλώσσα τονίζει τη σπορ κομψότητα και την παρουσία της νέας BMW Σειράς 5 Sedan. Συγκρινόμενη με την προκάτοχό της, η νέα έκδοση έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 97 mm (5.060 mm), σε πλάτος, κατά 32 mm (1.900 mm) και σε ύψος κατά 36 mm (1.515 mm). Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 20 mm και ορίζεται στα 2.995 mm.

Η εμπρός όψη της νέας BMW Σειρά 5 Sedan χαρακτηρίζεται από μία σύγχρονη ερμηνεία των διπλών προβολέων και της μάσκας νεφρών της BMW. Τα στοιχεία LED που είναι τοποθετημένα σχεδόν κάθετα χρησιμεύουν ως φλας και φώτα ημέρας. Η εκφραστική μάσκα νεφρών BMW διαθέτει ένα ευρύ περίγραμμα, με το τελευταίο να υιοθετεί προαιρετικά φωτισμό BMW Iconic Glow.

Από το πλάι, η υψηλή γραμμή ώμων, οι δυναμικά σχεδιασμένες επιφάνειες και οι δύο χαρακτηριστικές γραμμές που διαγράφονται με ακρίβεια, διαμορφώνουν το αθλητικό σώμα του οχήματος. Οι μαύρες πλαϊνές ποδιές, οι χωνευτές λαβές των θυρών και ο ανάγλυφος αριθμός 5 στη βάση της κολόνας C είναι μερικά ακόμα ελκυστικά στοιχεία. Οι δυναμικά επιμηκυμένες αναλογίες καταλήγουν σε ένα ισχυρό πίσω μέρος. Τα επίπεδα πίσω φώτα που χωρίζονται από μια χρωμιωμένη λωρίδα ερμηνεύουν εκφραστικά το χαρακτηριστικό σχήμα L.

Ο δυναμικός χαρακτήρας της νέας BMW Σειράς 5 Sedan μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το προαιρετικό M Sport Package και το M Sport Package Pro. Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ήδη τρία χρώματα BMW Individual.

Οδηγική απόλαυση και άνεση στο ταξίδι σε συνδυασμό με αέρα καινοτομίας.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώνει κάποιος τη χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση BMW στην καθημερινή κίνηση και υψηλό επίπεδο άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Οι γενναιόδωροι χώροι, η σύγχρονη λειτουργικότητα, το υψηλό επίπεδο ακουστικής άνεσης καθώς και τα υψηλής ποιότητας, επεξεργασμένα με ακρίβεια υλικά, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και οι προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Το cockpit της νέας BMW Σειράς 5 διαθέτει σημαντικά μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή ψηφιοποίηση των λειτουργιών. Η BMW Curved Display ερμηνεύει εκ νέου την έννοια του εσωτερικού, που είναι προσανατολισμένο στον οδηγό. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης αποτελείται από μια Οθόνη Πληροφοριών 12,3” και μια Οθόνη Ελέγχου 14,9”. Το τιμόνι έχει επανασχεδιαστεί, με πεπλατυσμένο κάτω τμήμα και απτική ανάδραση στα πάνελ ελέγχου, όπως και ο επιλογέας του κιβωτίου στην κεντρική κονσόλα. Το προαιρετικό BMW Interaction Bar είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Η λειτουργική αυτή μονάδα διαθέτει φωτισμό φόντου και κρυσταλλική δομή στην επιφάνειά της και εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων μέχρι και τα πάνελ των θυρών, περιλαμβάνοντας επιφάνειες ελέγχου που λειτουργούν με την αφή.

Για πρώτη φορά σε BMW: Πλήρως vegan εσωτερικό.

Τα νέας σχεδίασης σπορ καθίσματα ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό. Τα προαιρετικά comfort καθίσματα προσφέρουν μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών ρυθμίσεων. Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει στάνταρ ένα πλήρως vegan εσωτερικό, το οποίο περιλαμβάνει τις επιφάνειες των καθισμάτων, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, καθώς και το τιμόνι, για πρώτη φορά. Οι επιφάνειες των καθισμάτων στην έκδοση Veganza διαθέτουν επένδυση με ιδιότητες που θυμίζουν δέρμα και διατίθενται προαιρετικά με διάτρητη διακόσμηση. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις BMW Individual Merino σε διάφορες δίχρωμες παραλλαγές.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i M 60 xDrive είναι το κορυφαίο μοντέλο.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 διατίθεται με την εκτενώς βελτιωμένη τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς και λανσάρεται σε δύο εκδόσεις. Η BMW i5 M60 xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 20,6 – 18,2 kWh/100 km) αποδίδει ισχύ 442 kW/601 hp, διαθέτοντας τα γνώριμα χαρακτηριστικά επιδόσεων των μοντέλων M σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Δύο πλήρως ενσωματωμένες μονάδες μετάδοσης κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα συνθέτουν ένα σύστημα ηλεκτρικής κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η παραγόμενη ροπή του συστήματος φτάνει τα 820 Nm όταν ενεργοποιείται η λειτουργία M Sport Boost ή το M Launch Control. Στην περίπτωση αυτή, η BMW i5 M60 επιταχύνει από το μηδέν στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 km/h.

Η άλλη έκδοση είναι η BMW i5 eDrive40 (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 19,5 – 15,9 kWh/100 km). Ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς και παράγει μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή έως 430 Nm με λειτουργία Sport Boost ή με ενεργοποιημένο το Launch Control. Η BMW i5 eDrive40 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,0 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 193 km/h.

Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται στο κάτω μέρος του αμαξώματος εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο και προσφέρει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 81,2 kWh. Εκτός από τους αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, η πιο πρόσφατη έκδοση του προσαρμοζόμενου συστήματος ανάκτησης ενέργειας και ο έξυπνος συνδυασμός της τεχνολογίας αντλίας θερμότητας για τη θέρμανση και ψύξη της καμπίνας, του συστήματος κίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης, συμβάλλουν στη μεγάλη αυτονομία. Οι αντίστοιχες τιμές σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι 455 – 516 km για την BMW i5 M60 xDrive και 477 – 582 km για την BMW i5 eDrive40. Με τη νέα λειτουργία MAX RANGE, η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί έως και 25% εάν χρειαστεί, περιορίζοντας την ισχύ και την ταχύτητα και απενεργοποιώντας τις λειτουργίες άνεσης.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο