EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Ford αποκαλύπτει τη νέα γενιά της Mustang

h-ford-apokalyptei-ti-nea-genia-tis-mustang-642278

Η Ford αποκάλυψε σήμερα την ολοκαίνουργια Mustang, η οποία μεταμορφώνει το σπορ κουπέ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανά τον κόσμο στην πιο διασκεδαστική στην οδήγηση Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ, μέσα από μια πιο αιχμηρή σχεδιαστική προσέγγιση, ένα πλήρως επανασχεδιασμένο ψηφιακό cockpit και έναν προηγμένο, νέο V8 κινητήρα.

«Η επένδυση σε μία νέα γενιά για λογαριασμό της Mustang αποτελεί μια μεγάλη δήλωση σε μια εποχή που πολλοί από τους ανταγωνιστές μας εγκαταλείπουν τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Jim Farley, CEO, Ford Motor Company. «Η Ford, ωστόσο, τροφοδοτεί το δικό της σχέδιο ανάπτυξης στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, προσθέτοντας συνδεδεμένη τεχνολογία, δυναμικές εκδόσεις και υβριδικές επιλογές στα πιο κερδοφόρα και δημοφιλή αυτοκίνητά μας –όλα στην οικογένεια Ford Blue– πέρα από την επένδυση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026».

Ο αντίκτυπος της Mustang ξεπερνά τα 10 και πλέον εκατομμύρια αντίτυπά της που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια των 58 ετών συνεχούς παραγωγής της, καθώς έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εμφανίσεις στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη μουσική σκηνή και τα βιντεοπαιχνίδια, όντας ταυτόχρονα το όχημα με τα περισσότερα likes στο Facebook.

Ο κόσμος λατρεύει την Mustang. Από τότε που παρουσιάστηκε η τελευταία, ολοκαίνουργια γενιά της το 2014, η Mustang είναι το σπορ κουπέ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο κάθε χρόνο.

Αθλητικές επιδόσεις

Το νέο coupe, καθώς και η έκδοση convertible, αναβαθμίζουν τον σπορ χαρακτήρα της Mustang, με βελτιωμένο hardware και λογισμικό, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις, που συνδυάζονται με έναν νέο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων τέταρτης γενιάς (Gen IV) που παρέχει ακόμη μεγαλύτερη απόκριση και απόδοση.

«Αυτή είναι η πιο σπορ Mustang μέχρι τώρα, και εμπνέει αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Ed Krenz, Mustang chief nameplate engineer. «Είτε οδηγεί κανείς μια Mustang με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, χάρη στα προφίλ οδήγησης και τον βελτιστοποιημένο κινητήρα, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στους οδηγούς κορυφαίες επιδόσεις παντού, από τους αγαπημένους τους δρόμους μέχρι την πλησιέστερη για αυτούς πίστα».

Η νέα Mustang GT διαθέτει νέο σύστημα αερόψυξης με διπλή εισαγωγή αέρα και διπλές πεταλούδες εισαγωγής, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και επιτρέποντας υψηλότερους ρυθμούς ροής του αέρα.

Οι δυνατότητες της νέας Mustang βελτιστοποιούνται σε μια ποικιλία συνθηκών χάρη στα έξι προφίλ οδήγησης: τα Normal, Sport, Slippery, Drag και Track που πλαισιώνονται από ένα επιπλέον, το οποίο προσφέρει πολλές ρυθμίσεις, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις εκάστοτε προτιμήσεις του οδηγού. Καθώς ο οδηγός επιλέγει κάθε mode, τα αντίστοιχα γραφικά υψηλής πιστότητας στον ψηφιακό πίνακα οργάνων σηματοδοτούν την ενεργοποίησή του.

Η απόκριση στην οδήγηση έχει βελτιωθεί χάρη στην καλύτερη επικοινωνία του ταχύτερου πλέον τιμονιού με τους τροχούς, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική του οχήματος στις στροφές.

Το rev-matching, το οποίο κρατά ψηλά τις στροφές του κινητήρα όταν ο συμπλέκτης είναι ενεργοποιημένος για να διατηρηθεί η παροχή μέγιστης ροπής κατά τη διάρκεια των χειροκίνητων αλλαγών ταχυτήτων, είναι στάνταρ στην Mustang GT, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η Mustang GT προσφέρεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων ή με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πακέτο Performance Pack είναι στάνταρ και περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, φρένα 19 ιντσών της Brembo καθώς και το σύστημα Active Valve Exhaust που εξασφαλίζει διαφορετικούς ήχους κινητήρα που ταιριάζουν σε διαφορετικά σενάρια οδήγησης. Η προαιρετική ενεργή ανάρτηση MagneRide® 3 παρακολουθεί τα «δρώμενα» χίλιες φορές το δευτερόλεπτο και χρησιμοποιεί ένα υγρό που ελέγχεται ηλεκτρονικά, ρυθμίζοντας την απόσβεση ανάλογα με τις συνθήκες.

Καθηλωτικές ψηφιακές εμπειρίες εστιασμένες στον οδηγό

Πίσω από την εμβληματική εξωτερική σιλουέτα της Mustang έβδομης γενιάς κρύβεται το πιο προηγμένο τεχνολογικά και πιο οδηγοκεντρικό cockpit που έχει δημιουργήσει ποτέ η Ford για το εμβληματικό σπορ μοντέλο της, συνδυάζοντας ιδανικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Το πιο αξιοσημείωτο εδώ είναι η αφαίρεση του παραδοσιακού διπλού «φρυδιού» στο άνω τμήμα του ταμπλό, επιλογή που ανοίγει το δρόμο για μια ρέουσα, ντυμένη με γυαλί, ανοιχτή κεντρική οθόνη που πλημμυρίζει από τεχνολογία.

Πίσω από το νέο, παχύτερο, τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,4 ιντσών, ο οποίος μπορεί να παραμετροποιηθεί προκειμένου να εμφανίζει διαφορετικές διατάξεις και νέα, προσαρμόσιμα γραφικά, ανάλογα με το προφίλ οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

«Εκμεταλλευόμαστε κάθε pixel», δήλωσε ο Craig Sandvig, Ford Mustang interaction design manager. «Μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί παρουσιάζοντας τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης, και να δώσουμε στον οδηγό τον έλεγχο της επιλογής χρωμάτων, των κλασσικών ενδείξεων μιας Mustang ή ακόμα και μια χαλαρωτική οθόνη στην οποία εμφανίζονται μόνο ελάχιστες λεπτομέρειες».

Αυτός ο ψηφιακός πίνακας οργάνων «ρέει» απρόσκοπτα προς μια κεντρική οθόνη SYNC 4 4 με διαγώνιο 13,2 ιντσών που βρίσκεται ενσωματωμένη πίσω από το ίδιο κομμάτι γυαλιού, με αισθητή γωνία προς τον οδηγό. Η εργονομική τοποθέτηση αυτών των οθονών παρέχει ευανάγνωστες πληροφορίες και εύκολα στην πρόσβασή τους χειριστήρια, τα οποία δημιουργούν σε συνδυασμό μια καθηλωτική ψηφιακή εμπειρία.

Οι πλήρως προσαρμόσιμες οθόνες και ο εσωτερικός φωτισμός της νέας Mustang σας καλωσορίζουν με σκούρα χρώματα και χάλκινες αποχρώσεις, σε αντιστοιχία με εκείνα που χρησιμοποιεί η Mustang Mach-E. Τα τελευταία μπορούν να ρυθμιστούν πλήρως από τον χρήστη σε τόνους που έχει επιλέξει ο ίδιος, ενώ ο πίνακας οργάνων προσαρμόζεται ανάλογα με το επιλεγμένο Drive Mode. Όταν ο οδηγός επιλέξει το εξατομικευμένο προφίλ οδήγησης, εμφανίζεται μια απεικόνιση του set-up του αυτοκινήτου στην κεντρική οθόνη, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Unreal Engine 3D. Με την αλληλεπίδραση με την οθόνη αφής, οι ρυθμίσεις του οχήματος μπορούν να προσαρμοστούν περιστρέφοντας εικονικά το αυτοκίνητο μέσω του σχετικού γραφικού.

«Γνωρίζαμε τι ήθελαν οι πελάτες – την πιο ψηφιακή Mustang που δημιουργήθηκε ποτέ, διατηρώντας παράλληλα το τόσο σημαντικό cockpit που εστιάζει στον οδηγό», δήλωσε ο Ricardo Garcia, Ford interior design manager. «Η κατάργηση ορισμένων φυσικών κουμπιών, όπως εκείνα του κλιματισμού και του ραδιοφώνου, και η ενσωμάτωσή τους σε μια ψηφιακή οθόνη απεδείχθη στις έρευνες ότι ήταν δημοφιλής ανάμεσα στους Millennials, την Gen-Z και τους παραδοσιακούς οδηγούς της Mustang».

Η επόμενη γενιά Mustang αποκτά ένα φρέσκο σχεδιασμό εσωτερικού χώρου που αναπτύχθηκε ειδικά για το μοντέλο με στόχο τη δημιουργία του πιο οδηγοκεντρικού cockpit στην ιστορία της Mustang. Το αυτοκίνητο διαθέτει δερμάτινα καθίσματα και πλαστικά με μαλακή αφή στο ταμπλό και το εσωτερικό των θυρών, καθώς και δερμάτινο τιμόνι.

Τα μοντέλα με πλουσιότερο εξοπλισμό επωφελούνται από μια επιλογή ραφών διαφόρων χρωμάτων για το τιμόνι και ένα μοναδικό σχέδιο επενδύσεων σε όλη την κεντρική κονσόλα, που συμπληρώνεται από χρωματικά ασύμμετρες ρίγες στις ζώνες ασφαλείας.

Με την μετακίνηση αρκετών λειτουργιών στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου έχει απελευθερωθεί σημαντικός χώρος στην κεντρική κονσόλα που τώρα ενσωματώνει και μια ασύρματη βάση φόρτισης κινητού τηλεφώνου.

Το πιο πρόσφατο σύστημα SYNC 4 της Ford είναι πλήρως συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, 5 το οποίο ενσωματώνεται άψογα με την εφαρμογή FordPass. 6 Όπως και με την αμιγώς ηλεκτρική Mach-E, η ολοκαίνουργια Mustang διαθέτει δυνατότητα ασύρματης ενημέρωσης Ford Power-Up.

Οι θύρες USB που είναι εγκατεστημένες πίσω από τιμόνι και πάνω από το ύψος της κεφαλής του οδηγού είναι βολικά τοποθετημένες προκειμένου να υποστηρίζουν τη λειτουργία καμερών για χρήση σε πίστα, χωρίς την παρεμβολή καλωδίων στην καμπίνα.

Το πιο πρόσφατο ηχοσύστημα της B&O 7 παρέχει κορυφαίο ήχο μέσω 12 ηχείων και ενός subwoofer. Στο σύστημα περιλαμβάνεται η τεχνολογία Electronic Sound Enhancement της Ford που ενισχύει τον ήχο του κινητήρα που φτάνει απευθείας στην καμπίνα.

Εντυπωσιακή σχεδίαση με διαχρονικά στοιχεία Mustang και περισσότερη εξατομίκευση

Το χαμηλό, οριζόντιο φρύδι στο μπροστινό μέρος του χαρακτηριστικού καπό τριών τμημάτων ευθυγραμμίζεται με τους νέους προβολείς LED για να δημιουργήσει ένα πιο επιθετικό μπροστινό μέρος, επηρεασμένο από τη σχεδίαση που είδαμε στις Mustang της δεκαετίας του 1960. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρει επίσης βελτιωμένη προστασία στους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος. Η κομψή γραμμή οροφής της νέας Mustang και ο κοντύτερος πίσω πρόβολος ακολουθούν πιστά τις αναλογίες της πρώτης γενιάς Mustang, ενώ οι διευρυμένοι πίσω ώμοι προτάσσουν την ισχύ του αυτοκινήτου με μοναδικό τρόπο.

Το διευρυμένο σε πλάτος πίσω μέρος φιλοξενεί έναν νέο και αιχμηρό χαρακτηριστικό φωτισμό με τρεις μπάρες, ενώ ο επανασχεδιασμένος διαχύτης συμβάλλει στη βελτιωμένη αεροδυναμική ισορροπία.

Για πρώτη φορά, κάθε μοντέλο της νέας Mustang διαθέτει το δικό του, μοναδικό εμπρός μέρος, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στους πελάτες να επιλέξουν την εμφάνιση που ταιριάζει καλύτερα στις δικές τους απαιτήσεις. Η Mustang GT, η καρδιά της οικογένειας Mustang, διαθέτει μεγαλύτερα ανοίγματα στη μάσκα, τα οποία είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν αυξημένη ροή αέρα αλλά και να αντανακλούν την αύξηση της ισχύος και τη βελτίωση των επιδόσεων. Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου βελτιστοποιείται περαιτέρω τόσο με την προσθήκη νέων αεραγωγών στο καπό, όσο και με τον επανασχεδιασμό του εμπρόσθιου splitter.

«Η Mustang GT έχει μοναδικά στιλιστικά στοιχεία που εκπληρώνουν την υπόσχεσή τους για υψηλές επιδόσεις», δήλωσε ο Christopher Walter, Ford Mustang design manager. «Η νέα Mustang είναι πιο δουλεμένη και πιο αιχμηρή, και στηρίζεται στην κλασική ευφυΐα και διαχρονικότητα της Mustang».

Πιστή στην παράδοσή της, η Mustang Convertible συνεχίζει να προσφέρει μέγιστη ελευθερία και επαφή με τη φύση. Η πλήρως επενδεδυμένη και με κορυφαία μόνωση υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει με ένα απλό άγγιγμα και με την απαγκίστρωση της σχετικής κεντρικής ασφάλειας στο εσωτερικό. Η συμπαγής σχεδίαση της οροφής και η υιοθέτηση μιας ανεξάρτητης ανάρτησης στον πίσω άξονα συμβάλλουν επίσης στ δημιουργία ενός ευρύχωρου πορτ μπαγκάζ που μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο τσάντες γκολφ.

Κάτω από το καπό ένα νέο κάλυμμα για τον κινητήρα, μια μαύρη μπάρα θόλων, ένα επανασχεδιασμένο σήμα, καθώς και οι πιο προσεγμένες καλωδιώσεις και σωληνώσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της αισθητικής του χώρου που φιλοξενείται η καρδιά της νέας Mustang. Ο ειδικός φωτισμός και τα αντίστοιχα γραφικά στις οθόνες της Mustang καλωσορίζουν επίσης τους πελάτες όταν πλησιάζουν το όχημα.

Η ολοκαίνουργια Mustang λανσάρεται με 12 χρωματικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των τριών νέων αποχρώσεων Blue Ember, Vapor Blue και Yellow Splash. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε μαύρες ή κόκκινες δαγκάνες φρένων της Brembo, όλες με το λογότυπο Mustang, καθώς και δύο νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 19 ιντσών.

 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο