ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα Alfa Romeo Milano: Υβριδική, ηλεκτρική και Veloce με 240 HP

nea-alfa-romeo-milano-yvridiki-ilektriki-kai-veloce-me-240-hp-710321

Πληθωρικά δυναμική, κόμπακτ σε μέγεθος και με το μοναδικό μιλανέζικο στιλ, η Alfa Romeo Milano ορίζει εκ νέου τους κανόνες στα B-SUV.

Δεν είναι απλώς το πιο σπορ μοντέλο που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην κατηγορία, μα και εκείνο που θα προσελκύσει νέους πελάτες για την μάρκα ικανοποιώντας παράλληλα στο έπακρο τους κλασικούς Alfisti.

Alfa Romeo Milano

Η Milano αποκαλύφθηκε στα ιστορικά αρχηγεία του Automobile Club Milano, σε ένα εντυπωσιακό event με διττό σκοπό: Αφενός την ανάδειξη του πλέον σύγχρονου προσώπου της Alfa Romeo, αφετέρου την υπογράμμιση της ισχυρής σχέσης της μάρκας με την πόλη όπου το 1910 ιδρύθηκε και έκτοτε συνδυάζει την καινοτομία με την παράδοση.

Alfa Romeo Milano

Με μοναδικό χαρακτήρα, η νέα Alfa Romeo συνδυάζει το ιταλικό στιλ με ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει στους τομείς της άνεσης, της συνδεσιμότητας και της σπορ οδηγικής δυναμικής, καλωσορίζοντας παράλληλα την πιο σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα του φημισμένου Centro Stile.

Alfa Romeo Milano

Με 100% γνήσιο Alfa Romeo DNA, η Milano είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, ενώ διατίθεται επίσης με 48V υβριδικό σύστημα και κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς. Προσφέροντας την καλύτερη οδηγική εμπειρία στην κατηγορία των B-SUV, η αποστολή της Alfa Romeo Milano είναι να δημιουργεί ισχυρά συναισθήματα που προσεγγίζουν ολιστικά τη σπορ αίσθηση, χωρίς εκπτώσεις στην καθημερινή ευχρηστία.

Alfa Romeo Milano

Το Alfa Romeo Centro Stile επανακαθορίζει το design στην κατηγορία

Η Alfa Romeo Milano βρίσκει τη χρυσή τομή μεταξύ της λειτουργικότητας, της καλαισθησίας και της πλούσιας κληρονομιάς της μάρκας, αποτελώντας την επιτομή του ιταλικού στιλ. Σε ένα κόμπακτ διαστάσεων αμάξωμα με μήκος 4,17 m, πλάτος 1,78 m και ύψος 1,5 m, απαντώνται όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά του “Made in Italy” σχεδιασμού, όπως η αρμονία στις αναλογίες και οι απαλές, γεμάτες αυτοπεποίθηση, γραμμές.

Alfa Romeo Milano

Οι σχεδιαστές του Centro Stile έχουν διαμορφώσει όλες τις επιφάνειες σε συμφωνία με τις ανάγκες των μηχανικών μερών. Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό σχήμα που μαγνητίζει το βλέμμα και παίζει με το φως δημιουργώντας έντονες αντανακλάσεις, μαζί με έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του οδηγού και του αυτοκινήτου.

Alfa Romeo Milano

Χάρη στους μικρούς προβόλους, τα μυώδη φτερά και τη χαρακτηριστική «ουρά» που αποτελεί σαφή αναφορά στην Giulia TZ, οι αναλογίες της Milano αποτελούν ωδή στην απλότητα του ιταλικού στιλ. Η ισχυρή ταυτότητά της υπογραμμίζεται από ένα σύνολο κλασικών και μοντέρνων στοιχείων που συνθέτουν μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες υπογραφές στον κόσμο του αυτοκινήτου. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την υπογραφή παίζει το εμπρός μέρος, η προσωπικότητα που οποίου διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τους “3+3” ενεργούς Full LED Matrix προβολείς.

Alfa Romeo Milano

Οδηγοκεντρική καμπίνα για έντονη εμπειρία

Η σπορ διάθεση είναι παρούσα και στο εσωτερικό της Alfa Romeo Milano, όπου ξεχωρίζει η προσοχή στην λεπτομέρεια, τα κορυφαίας ποιότητας υλικά και η προσεκτική τοποθέτηση όλων των χειριστηρίων στην ιδανική θέση με σκοπό την τέλεια εργονομία.

Alfa Romeo Milano

Σημαντική είναι η παρουσία του ψηφιακού και πλήρως διαμορφώσιμου πίνακα οργάνων των 10,25” που εμπνέει τον οδηγό να αναζητήσει έντονες οδηγικές εμπειρίες. Εκεί προβάλλονται όλες οι πληροφορίες και οι ρυθμίσεις που αφορούν στην οδήγηση, ενώ η πληροφόρηση συμπληρώνεται από την οθόνη του infotainment που έχει διαγώνιο επίσης 10,25” και είναι τοποθετημένη στο ταμπλό. Το interface βασίζεται σε widgets και διαδραστικά γραφικά που διαμορφώνονται πανεύκολα μέσω λογικής “Drag and Drop” προκειμένου ο κάθε χρήστης να προσαρμόζει το σύστημα στα μέτρα του και να χτίζει τη δική του homepage.

Alfa Romeo Milano

Τη δική τους πινελιά βάζουν οι αεραγωγοί στο ταμπλό που έχουν το σχήμα του πλέον αναγνωρίσιμου συμβόλου της σπορ οντότητας των Alfa Romeo, του τετράφυλλου τριφυλλιού. Την ίδια στιγμή, τα στιβαρά και ελαφριά μπάκετ καθίσματα της Sabelt με το ενσωματωμένο προσκέφαλο στηρίζουν άψογα το σώμα.

Alfa Romeo Milano

Ο οδηγός πρωταγωνιστεί ξεκάθαρα στην καμπίνα της Milano χωρίς οι επιβάτες να αισθάνονται μειονεκτικά, αφού για την Alfa Romeo άνεση σημαίνει η κάθε διαδρομή να είναι απλή, ευχάριστη και ασφαλής για όλους. Το εσωτερικό πείθει αμέσως για την προσοχή στην λεπτομέρεια και τη συνολικά υψηλή ποιότητά του, οπότε όλοι αισθάνονται μέσα στην “comfort zone” τους απολαμβάνοντας ένα σπορ περιβάλλον υψηλής αισθητικής με ανυπέρβλητη φινέτσα.

Alfa Romeo Milano

Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις της η Alfa Romeo Milano έχει άνετους χώρους επιβατών και εκείνος για τις αποσκευές φτάνει στα 400 lt, διαθέτοντας όχι μόνο μεγάλη χωρητικότητα αλλά και πολύ εύκολη φόρτωση χάρη στην ηλεκτρική πόρτα με την “handsfree” λειτουργία. Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης το πρωτοεμφανιζόμενο “cable organizer”, ένας ειδικός χώρος για την εύκολη αποθήκευση του καλωδίου φόρτισης των ηλεκτρικών εκδόσεων.

Alfa Romeo Milano

Η Milano διαθέτει επίσης πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 καθώς και οι αισθητήρες παρκαρίσματος 360 μοιρών που μαζί με την πίσω κάμερα 180ο επιβλέπουν τον περιβάλλοντα χώρο για λογαριασμό του ημιαυτόματου συστήματος παρκαρίσματος. Την καθημερινή ευκολία υποστηρίζουν επίσης στοιχεία όπως το αυτόματο κλείδωμα/ξεκλείδωμα με αισθητήρα εγγύτητας, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο κλειδώνει και ξεκλειδώνει χωρίς ο οδηγός να κάνει το παραμικρό.

Alfa Romeo Milano

Κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά

Χάρη στο χαμηλό βάρος και την ιδανική κατανομή της μάζας της, η Milano  μπαίνει στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σαν γνήσια Alfa Romeo. Είναι ενδεικτικό ότι ο συντονισμός της ομάδας που φρόντισε για τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου έγινε από τους ανθρώπους που εξέλιξαν το σύγχρονο θρύλο που ονομάζεται Giulia GTA.

Alfa Romeo Milano

Ο στόχος για την Milano ήταν να αποτελέσει το σπορ σημείο αναφοράς μεταξύ των B-SUV μοντέλων της αγοράς, με αποκορύφωμα την έκδοση Veloce που διαθέτει ειδικές βελτιώσεις στον μηχανολογικό τομέα: Με λόγο 14,6:1 το τιμόνι της είναι το πιο γρήγορο της κλάσης και το εμπρός σύστημα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απόλυτη ακρίβεια που τονίζει τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Επιπλέον, σε σχέση με την έκδοση των 156 HP η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 25 mm, οι αντιστρεπτικές ράβδοι έχουν αναθεωρημένη σκληρότητα για να εξασφαλίζουν κορυφαίο κράτημα σε συνεργασία με τις 20αρες ζάντες και τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά, ενώ το Torsen μηχανικό μπλοκέ διαφορικό φροντίζει για την τέλεια κατανομή της ροπής. Όσο για τα φρένα, χάρη στους τεράστιους εμπρός αεριζόμενους δίσκους των 380 mm και τις μονομπλόκ τετραπίστονες δαγκάνες, η επιβράδυνση στέκεται με συνέπεια στο ύψος των περιστάσεων.

Alfa Romeo Milano

Ως αυθεντική Alfa Romeo, η Milano είναι συμβατή και με το Alfa DNA που διαμορφώνει τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου ανάλογα με τα εκάστοτε ζητούμενα του οδηγού. Στην επιλογή “Dynamic” η χαρτογράφηση στην υποβοήθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού δίνει προτεραιότητα στις κορυφαίες επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση, χωρίς να ζημιώνει την καθημερινή ευχρηστία. Η επιλογή “Natural” είναι η ενδεδειγμένη για την καθημερινή χρήση συνδυάζοντας το σπορ με το άνετο και το οικονομικό, ενώ η “Advanced Efficiency” σημαίνει τη μέγιστη αποδοτικότητα. Ένα ακόμα πρόγραμμα με την ονομασία “Q4” είναι αποκλειστικότητα των τετρακίνητων υβριδικών εκδόσεων και ρυθμίζει το σύστημα κίνησης ώστε να μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε ολισθηρούς δρόμους.

Alfa Romeo Milano

Το νέο πρόσωπο του σπορ

Διαθέτοντας τόσο αμιγώς ηλεκτρική όσο και υβριδική επιλογή, η Alfa Romeo Milano καλύπτει όλες τις ανάγκες. Η έκδοση Elettrica υιοθετεί ηλεκτρικό σύστημα τελευταίας γενιάς, με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα τεχνολογίας “Hybrid Synchronous” και νέα μπαταρία ιόντων λιθίου. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 156 και 240 HP, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο αποδίδεται η ισχύς και η ροπή εξασφαλίζει τον απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα που κάθε Alfa Romeo οφείλει στην ιστορία και τον οδηγό της.

Alfa Romeo Milano

Σε κάθε περίπτωση η μπαταρία έχει χωρητικότητα 54 kWh και χαρακτηρίζεται από την υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και το μεγάλο λόγο της εκμεταλλεύσιμης ως προς τη συνολική χωρητικότητα. Για την έκδοση των 156 HP η μέση αυτονομία ανέρχεται στα 410 km κατά WLTP, ενώ σε αστικό περιβάλλον μπορεί να αγγίξει τα 590 km. Πολύ γρήγορη είναι και η φόρτιση που υποστηρίζει έως 100 kW στο συνεχές ρεύμα, κάτι που σημαίνει λιγότερο από 30’ για αναπλήρωση από το 10 έως 80% της ενέργειας.

Alfa Romeo Milano

Ακόμα δύο εκδόσεις της Alfa Romeo Milano διατίθενται με υβριδικό σύστημα: Η πρώτη διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ η δεύτερη με την ονομασία Q4 είναι τετρακίνητη και θα λανσαριστεί σε δεύτερο χρόνο. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,2 lt που αποδίδει 136 HP, υιοθετώντας κορυφαία τεχνολογία όπως τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και λειτουργία στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για κορυφαία αξιοπιστία χρησιμοποιείται καδένα χρονισμού και όχι ιμάντας.

Alfa Romeo Milano

Το ηλεκτρικό σκέλος του συστήματος αποτελείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ηλεκτροκινητήρα 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 6 σχέσεις, μαζί με τη μονάδα του inverter και του κεντρικού ελέγχου. Χάρη στην αρχιτεκτονική του υβριδικού συστήματός της, η Milano Ibrida μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά τόσο κατά το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα, όσο και σε συνθήκες χαμηλού φορτίου με τον θερμικό κινητήρα να σβήνει όσο πιο συχνά γίνεται για μέγιστη οικονομία.

Alfa Romeo Milano

Σύντομα διαθέσιμη για παραγγελίες

Στο λανσάρισμά της η Alfa Romeo Milano θα διατεθεί στην ηλεκτρική έκδοση των 156 HP και την υβριδική των 136 με κίνηση εμπρός. Η γκάμα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απλοποίηση της επιλογής, συνδυάζοντας τις συνολικά τέσσερις εκδόσεις του συστήματος κίνησης (136 HP Ibrida, 136 HP Q4 Ibrida, 156 HP Elettrica και 240 HP Elettrica Veloce) με τα πακέτα εξοπλισμού “Techno”, “Premium”, “Sport” καθώς και το “Speciale” που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο λανσάρισμα.

Alfa Romeo Milano

Όλες οι Alfa Romeo Milano θα έχουν πλούσιο εξοπλισμό που θα μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως ειδικά σπορ φινιρίσματα στο αμάξωμα και ζάντες αλουμινίου έως 20”, σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών με λειτουργία handsfree και αυτόματο κλείδωμα/ξεκλείδωμα. Στην καμπίνα θα ξεχωρίζουν οι σπορ επενδύσεις “Spiga” από ύφασμα και βινύλιο, το σπορ δερμάτινο τιμόνι, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με μασάζ αλλά και ο κρυφός φωτισμός στους αεραγωγούς, την κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων.

Alfa Romeo Milano

Η ηλεκτρική Alfa Romeo Milano θα διαθέτει on-board φορτιστή έως 11 kW για το εναλλασσόμενο ρεύμα, ενώ σημαντική παράμετρο αποτελεί και το έξυπνο σύστημα πλοήγησης με EV Routing: Το λογισμικό του θα σχεδιάζει τη συντομότερη διαδρομή βάσει των διαθέσιμων φορτιστών, προτείνοντας πού αλλά και για πόση ώρα χρειάζεται φόρτιση σε μια «δεξαμενή» 600.00 σημείων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Alfa Romeo Milano

Όπως και κάθε Alfa Romeo, η Milano θα καλύπτεται από 4ετή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη και αντίστοιχης διάρκειας οδική βοήθεια, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του καλοκαιριού.

Όλες οι ειδήσεις

Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Cupra Born eBoost: Σιωπηλό και επιθετικό [βίντεο]

Με 333 ίππους και τεράστια φρένα το ανανεωμένο Audi S3

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο