ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσιάστηκε το νέο Peugeot E-3008: Όλες οι λεπτομέρειες

parousiastike-to-neo-peugeot-e-3008-oles-oi-leptomereies-684907

Η Peugeot έχει μεταμορφώσει το E-3008, ανεβάζοντας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο τη δημιουργικότητα της σχεδίασής του, την οδηγική απόλαυση και την ηλεκτρική απόδοση που προσφέρει στους χρήστες του.

Το Peugeot E-3008 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, η οποία ανεβάζει τη μάρκα στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η καινοτόμος πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία για τα πιο σημαντικά κριτήρια για τους πελάτες: αυτονομία (έως 700 km), χρόνος επαναφόρτισης (30 λεπτά), οδηγική απόλαυση, απόδοση, αποτελεσματικότητα και συνδεδεμένες υπηρεσίες και λειτουργίες (Trip Planner , Έξυπνη φόρτιση, Ενημερώσεις οχήματος προς φόρτωση).

Η γκάμα θα βασίζεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, το Allure και το GT , με 3 πακέτα προαιρετικών επιλογών για να είναι απλές οι επιλογές, και τρία πλήρως ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης (210 ίππων, 230 ίππων Μεγάλης αυτονομίας και 320 ίππων Διπλού κινητήρα (με κίνηση στους τέσσερις τροχούς). Τα υβριδικά κινητήρια σύνολα θα είναι επίσης διαθέσιμα, ανάλογα την αγορά.

Το μπροστινό μέρος έχει σχεδιαστεί γύρω από το νέο έμβλημα Peugeot, ενσωματώνοντας το νέο φωτεινό λογότυπο και τη μάσκα χωρίς οριοθέτηση, χάρη σε μια κλίση στο χρώμα του αμαξώματος.

Οι εξαιρετικά συμπαγείς προβολείς στεγάζονται σε μια λεπτή, κομψή λωρίδα που βρίσκεται πάνω από τη μάσκα του ψυγείου και τυλίγεται γύρω από ολόκληρο το μπροστινό άκρο. Είναι ένα ξεχωριστό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που δίνει στο νέο E-3008 μια ιδιαίτερα διαπεραστική εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας τη νεωτερικότητα και την προσωπικότητά του.

Η καμπίνα του νέου E-3008 προσφέρει στους επιβάτες μια χαλαρωτική εμπειρία, σε έναν γενναιόδωρο και φωτεινό χώρο. Τα νέα μπροστινά καθίσματα – σε συνδυασμό δερμάτινου εφέ και υφάσματος στο Allure και δερμάτινου εφέ και Alcantara στο GT – παρέχουν εξαιρετική άνεση. Τα καθίσματα διαθέτουν ελκυστικό περίγραμμα και αφρό υψηλής πυκνότητας.

Για να εξασφαλίσει μια υγιή εσωτερική ατμόσφαιρα, το νέο Peugeot E-3008 είναι εξοπλισμένο με το AQS (Air Quality System) το οποίο παρακολουθεί συνεχώς την ποιότητα του αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα και, εάν χρειάζεται, ενεργοποιεί αυτόματα την ανακύκλωση αέρα.

Η καμπίνα επιβατών του νέου E-3008 προσφέρει 17 διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους , με συνολικό όγκο περίπου 34 λίτρα: εύκολα προσβάσιμη ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου στην κεντρική κονσόλα, ψυχόμενος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο, θήκη για γυαλιά στην κονσόλα οροφής , ποτηροθήκες και ντουλαπάκι.

Όλα τα E-3008 διαθέτουν δύο υποδοχές USB-C που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της κεντρικής κονσόλας, η μία για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων και η άλλη αποκλειστικά για φόρτιση.

Το E-3008 ανταποκρίνεται στη φήμη της Peugeot για το κράτημα στο δρόμο και την οδηγική απόλαυση. Η νέα πλατφόρμα STLA Medium ενσωματώνει νέους εμπρός και πίσω άξονες σχεδιασμένους να προσφέρουν δυναμικό κράτημα στο δρόμο. Η ίδια η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας συμβάλλει σε αυτόν τον δυναμισμό μεγιστοποιώντας τη χρήση ελαφρών και άκαμπτων υλικών και χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους του οχήματος χάρη στην ιδανική μπαταρία μονής στρώσης, όσο το δυνατόν χαμηλότερα μεταξύ των τροχών.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις τρόπους οδήγησης μέσω ενός χειριστηρίου που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα για να επιτρέψει την ιδανική προσαρμογή της απόδοσης του E-3008 στις επιθυμίες του οδηγού ή/και στις συνθήκες κυκλοφορίας:

Προαιρετικά, το νέο E-3008 μπορεί να τοποθετηθεί με το σύστημα Peugeot VisioPark 360° το οποίο, χάρη στις 4 κάμερες που είναι τοποθετημένες όσο το δυνατόν πιο κοντά στους μπροστινούς και πίσω τροχούς και τους 12 αισθητήρες που απλώνονται γύρω από το αυτοκίνητο, προσφέρει όραση 360° περιβάλλον. Αυτό καθιστά δυνατή την αποφυγή τυχόν εμποδίων κοντά στο όχημα.

Η Peugeot κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ημιαυτόνομη οδήγηση με το σύστημα Drive Assist Plus που διατίθεται στο νέο E-3008. Αυτό το σύστημα βοηθά τον οδηγό χρησιμοποιώντας όλους τους αισθητήρες του αυτοκινήτου (κάμερες, ραντάρ κ.λπ.) και πληροφορίες από το συνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης.

Το Peugeot E-3008 είναι το πρώτο μοντέλο που επωφελείται από την ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis. Σχεδιασμένο για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου, θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην αγορά.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο