ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Porsche 911 Sally Special: Μία μοναδική 911 για καλό σκοπό

porsche-911-sally-special-mia-monadiki-911-gia-kalo-skopo-640626

H Porsche, σε συνεργασία με την Pixar Animation Studios, αποκάλυψε ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από την πολύ δημοφιλή 991s: Sally Carrera, γνωστή από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων "Cars".

Όπως και η Sally Carrera, έτσι και η 911 Sally Special είναι μοναδική: η Porsche κατασκεύασε μονάχα ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα δημοπρατηθεί από την πασίγνωστη RM Auctions στι 20 Αυγούστου, ως μέρος του Monterey Car Week στην Καλιφόρνια. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ένα μέρος τους θα πάει στη Girls Inc, ενώ το υπόλοιπο στην USA for UNHCR, έναν οργανισμό που υποστηρίζει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

"Τα οχήματα χρειάζονται ένα πρόσωπό και  μία ιστορία. Η ταινία "Cars" έκανε ακριβώς αυτό, με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο: έφερε ζωή στα αυτοκίνητα, και μάλιστα στη μεγάλη οθόνη" είπε ο Dr. Sebastian Rudolph, αντιπρόεδρος επικοινωνίας, πολιτικής και βιωσιμότητας στην Porsche AG. "Η ιστορία παρουσιάζει αξίες όπως η φιλία, η αγάπη και η υποστήριξη. Ανάμεσα τους βρίσκεται μία Porsche: η Sally Carrera. Συνεργαστήκαμε με την Pixar για να δώσουμε μία νέα ζωή στη Sally, αυτή τη φορά όχι στις οθόνες σας, αλλά στην πραγματική ζωή. Η φιλανθρωπική δημοπρασία του αυτοκινήτου, αντικατοπτρίζει ακριβώς τις αξίες της ταινίας, βοηθώντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη".

Το πρότζεκτ ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021 και χρειάστηκε 10 μήνες για το τελικό αποτέλεσμα. "Σκεφτήκαμε: αν η Sally Carrera ήταν ένα μοντέρνο αυτοκίνητο παραγωγής, πως θα έμοιαζε;"

Η 911 Sally Special βασίζεται σε μία από τις ταχύτερες και πιο ευέλικτες εκδόσεις της Carrera, την 911 GTS. To αυτοκίνητο εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, υπογραμμίζοντας την αγάπη της Sally Carrera για την οδήγηση. Τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι πολλά και οι λεπτομέρειες εκτενείς. Φυσικά, δεν γινόταν να λείπει και το τατουάζ της Sally, το οποίο η ομάδα σχεδιαστών δυσκολεύτηκε να ενσωματώσει στην GTS αλλά τα κατάφερε με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Οι ζάντες πέντε ακτινών εμπνέονται από την 911 996, πάνω στην οποία βασίστηκε ο χαρακτήρας της Sally.

H δημοπρασία

Η 911 Sally Carrera θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby's το Σάββατο 20 Αυγύστου, κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week στην Καλιφόρνια. Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Αμερικάνοι πολίτες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δημοπρασίας, πατώντας εδώ.

Δείτε την αγγελία της δημοπρασίας πατώντας εδώ

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο