ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Tesla Cybertruck: Κτήνος, πολυεργαλείο και πιο γρήγορο από 911

tesla-cybertruck-ktinos-polyergaleio-kai-pio-grigoro-apo-911-693429

Οι πρώτες παραδόσεις του επαναστατικού μοντέλου της Tesla έχουν δρομολογηθεί εντός του 2025.

Στις 21 Νοεμβρίου 2019 ο κόσμος γνώρισε για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο από την Tesla που ξεχώριζε για την ρηξικέλευθη σχεδίαση του. Τότε, το Tesla Cybertruck  ήταν ένα πολωτικό πρωτότυπο pickup που υποσχόταν μεγάλη γκάμα, εντυπωσιακές επιδόσεις και σχετικά χαμηλή τιμή. Πλέον, είναι ένα πολωτικό pickup παραγωγής, που εκπληρώνει μέρος από αυτές τις υποσχέσεις που δόθηκαν σε έναν κόσμο πριν από την πανδημία.

Με 845 ίππους διαθέσιμους στο Cyberbeast, η εταιρεία ανακοινώνει χρόνο 0-100χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα και χρόνο 0-400 σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα, νούμερα άκρως εντυπωσιακά ειδικά αν αναλογιστούμε τα 3.084 κιλά που ζυγίζει. Η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 600 ίππους είναι λίγο πιο αργή, φτάνοντας τα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ το απλό Cybertruck με τον έναν ηλεκτροκινητήρα χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από στάση σε 100χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την αυτονομία, τα στοιχεία είναι κάπως διαφορετικά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις που είχαν ανακοινωθεί το 2019. Το μοντέλο με τη μεγαλύτερη εμβέλεια αφορά την έκδοση με τους δυο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρει εμβέλεια 547 χιλιομέτρων. Ωστόσο εν τέλει, η κορυφαία έκδοση του Cybertruck που ονομάζεται Cyberbeast υπολείπεται κάποια χιλιόμετρα, καθώς προσφέρει αυτονομία 514 χιλιομέτρων. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα έχει εκτιμώμενη αυτονομία 402 χιλιομέτρων.

Τώρα που οι παραδόσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τιμές για όλες τις εκδόσεις του νεότερου μοντέλου της Tesla. Στην Αμερική η βασική έκδοση του Cybertruck (με τον έναν ηλεκτροκινητήρα) θα ξεκινά από τις 55.960 ευρώ, αν και αυτή η έκδοση δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι το 2025. Η τετρακίνητη έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες ξεκινά από τις 73.440 ευρώ, ενώ για την κορυφαία έκδοση Cybertruck θα χρειαστεί να πληρώσετε 91.770 ευρώ.

Οι παραπάνω τιμές είναι σαφώς αυξημένες από αυτές που είχε ανακοινώσει ο Έλον Μάσκ στην πρώτη παρουσίαση του Cybertruck το 2019, αν και αυτό δικαιολογείται δεδομένης της πανδημίας COVID-19, των ελλείψεων της εφοδιαστικής αλυσίδας, των πολέμων και της οικονομικής αβεβαιότητας που έχουμε υπομείνει από τότε. Υπενθυμίζουμε πως το Cybertruck θα ξεκινούσε από τις 36.620 ευρώ, ενώ το κορυφαίο Cyperbeast με τους τρείς ηλεκτροκινητήρες θα κόστιζε 64.156 ευρώ.

Αναμένουμε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το Cybertruck μέσα στους επόμενους μήνες. Στη χθεσινή μάλιστα εκδήλωση παραδόθηκαν τα 10 πρώτα Cybertruck σε πελάτες, οι οποίοι είναι όλοι υπάλληλοι της Tesla. Η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο έτος, αν και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία πότε η Tesla θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δύο εκατομμύρια κρατήσεις που έγιναν για το φανταστικό αυτό pickup.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο