ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Toyota Hilux μετατρέπεται σε τροχόσπιτο!

toyota-hilux-metatrepetai-se-trochospito-656974

Η ιαπωνική εταιρεία direct cars αποφάσισε να δημιουργήσει το BR75 SUV Adventure Camper το οποίο βασίζεται στο Toyota Hilux.

Το BR75 βασίζεται στο pickup της Toyota, αντικαθιστώντας το πίσω μέρος του με μια μεγαλύτερη δομή που έχει μεγαλύτερο πίσω πρόβολο και αεροδυναμική προέκταση πάνω από την καμπίνα του. Ως αποτέλεσμα, το τροχόσπιτο μπορεί να χωρέσει 5 επιβάτες και υπάρχει η δυνατότητα να κοιμηθούν 2 ενήλικες και 2 παιδιά στο πίσω μέρος του. Η σχεδίαση του πίσω πρόσθετου μέρους του οχήματος είναι καλά ενσωματωμένη στην αρχική έκδοση GR Sport του Toyota Hilux. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του οχήματος είναι έκτος από την πόρτα κανονικού μεγέθους  στο πλάι και η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών, ενώ το σαλόνι είναι επίσης προσβάσιμο από την καμπίνα του οχήματος.

Στο πίσω διαμέρισμα του οχήματος παρατηρεί κανείς ξύλινα πάνελ που δίνουν έναν πολυτελή χαρακτήρα, το δάπεδο από πλακάκια και τον εσωτερικό φωτισμό, μια μεγάλη τραπεζαρία με ένα πτυσσόμενο τραπέζι και δυο πάγκους καθιστικού. Η συγκεκριμένη τραπεζαρία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε διπλό κρεβάτι μήκους 2,3 μ., ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο πτυσσόμενο κρεβάτι μήκους 1,60 μ. για παιδιά. Επίσης, υπάρχει ένα παράθυρο σε κάθε πλευρά και πολλές αποθηκευτικές θήκες από πάνω τους. Ενδιαφέρον, επίσης, είναι ότι το σαλόνι του οχήματος είναι εξοπλισμένο με σύστημα κλιματισμού, το οποίο επιτρέπει να διατηρείται η βέλτιστη θερμοκρασία σε όλες τις συνθήκες.

Εξίσου σημαντικό είναι, ότι το όχημα διαθέτει ένα δεύτερο δωμάτιο στο πίσω μέρος. Εκεί μπορείτε να βρείτε μια κεφαλή ντούς, ένα αδιάβροχο δάπεδο με αποχέτευση, νεροχύτη, καθρέφτη, συρόμενο πάγκο και μερικές επιπλέον θήκες αποθήκευσης. Αυτό το μικρό δωμάτιο είναι προσβάσιμο τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό του οχήματος. Το θετικό είναι ότι το BR75 μπορεί να διατηρήσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ακόμα και όταν είναι εκτός δικτύου. Αυτό γίνεται εφικτό από μια μεγάλη δευτερεύουσα μπαταρία 200 Ah που μπορεί να φορτιστεί κατά την οδήγηση αλλά και μέσω ηλιακών συλλεκτών (solar panel) 200 W που είναι τοποθετημένοι στην οροφή του οχήματος. Το όχημα είναι επίσης εξοπλισμένο με μια δεξαμενή νερού 85 λίτρων και μια άλλη δεξαμενή καθαρού νερού 20 λίτρων.

Η Direct cars αξιοποίησε το πίσω μέρος του pickup Toyota Hilux, μετατρέποντάς το σε ξεχωριστό trailer μεταφοράς του BR75. Έτσι, μπορεί να στερεωθεί με τροχούς μικρότερης διαμέτρου, ώστε να ρυμουλκείται από το BR75 – προσφέροντας περισσότερο χώρο για αποσκευές και εξοπλισμό. Όπως αναφέρθηκε από την Autoc-one, το όχημα εκτίθεται στην έκθεση αυτοκινήτων Camping της Ιαπωνίας 2023. Όσον αφορά το κόστος του BR75, αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμες δυο παραλλαγές. Η φθηνότερη έκδοση βασίζεται στο Toyota Hilux Z και κοστίζει περίπου 82.000 ευρώ ενώ η πλήρης προδιαγραφών έκδοση που βασίζεται στο Toyota Hilux GR Sport, αγγίζει τις 95.000 -περίπου- ευρώ.

Όλες οι ειδήσεις 

 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο