ECO CARS

Renault Morphoz: Πέρα από τα όρια

renault-morphoz-pera-apo-ta-oria-524316

Πλησιάστε, και το αυτοκίνητο θα σας κάνει σινιάλο. Θα σας αναγνωρίσει καλωσορίζοντάς σας.

Καθίστε στο εσωτερικό του και προετοιμαστείτε για μία εντελώς καινούργια εμπειρία: βρίσκεστε μέσα σε ένα ευφυές, σπονδυλωτό όχημα που ξεπερνά κάθε όριο. Ένα ξεχωριστό μοντέλο που προσαρμόζεται σε κάθε είδους χρήση, είτε πρόκειται για μια σύντομη, καθημερινή διαδρομή προς το γραφείο, είτε για μια βόλτα στα μαγαζιά, ή για κάποιο μεγάλο ταξίδι. Ένα προσωπικό όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους, όταν δεν το χρησιμοποιείτε εσείς. Ένα όχημα σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε διάφορα οικοσυστήματα και για να προωθεί την έννοια της αλληλεπίδρασης. Ένα αυτόνομο όχημα για να το οδηγείτε εσείς ή να σας οδηγούν.

Το φουτουριστικό αυτό όχημα αντιπροσωπεύει το όραμα της Renault σε ό,τι αφορά την προσωπική και την κοινόχρηστη ηλεκτροκίνηση, από το 2025 και μετά. Ονομάζεται MORPHOZ και βασίζεται στην νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα της Συμμαχίας με τον κωδικό CMF-EV. Πρόκειται για μία πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρει ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, την ισχύ και την αυτονομία, αλλά και στον τομέα των επιλογών από το χρήστη, ακόμα και του χώρου αποσκευών.

Πιστό στο DNA της μάρκας, το πρωτότυπο MORPHOZ αντικατοπτρίζει την «Οικογένεια», ένα από τα «πέταλα» του «λουλουδιού» της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Renault, με την ονομασία ‘Life Flower’(«το Λουλούδι της Ζωής»), η οποία βασίζεται στις διάφορες φάσεις της ζωής ενός ατόμου. Ωστόσο, δεν είναι απλά μία πειραματική πρόταση αυτοκίνησης. Είναι το design, οι λεπτομέρειες και η εμφάνιση του εσωτερικού του, που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της οικογένειας των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault για τα χρόνια που έρχονται.

Η βασική επιφύλαξη στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραμένει η αυτονομία. Εντούτοις, το επιχείρημα ότι η ηλεκτροκίνηση έχει τόσους περιορισμούς, σύντομα θα καταρριφθεί, με το πρωτότυπο Renault MORPHOZ να αποτελεί σήμερα την πιο τρανή απόδειξη για τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

«Γεμάτο τολμηρές λύσεις προσαρμοστικότητας, καινοτόμο στο σχεδιασμό του, ανθρωποκεντρικό αναφορικά με την ικανότητά του να εξυπηρετεί το διαμοιρασμό και την ανταλλαγή, δηλαδή την κοινόχρηστη αυτοκίνηση, το πρωτότυπο MORPHOZ ενσωματώνει τέλεια τη νέα LIVINGTECH σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault. Η τεχνολογία σε όλες τις μορφές της, από το σχεδιασμό και τις ευφυείς τεχνολογίες του αμαξώματος, μέχρι τη συνδεσιμότητα και τον σχεδιασμό του εσωτερικού, προσφέρει μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία για όλους του επιβάτες. Τόσο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, όσο και για τις βόλτες του σαββατοκύριακου ή τα ταξίδια. Το πρωτότυπο MORPHOZ είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.»

Για την πόλη και ακόμα παραπέρα: ηλεκτροκίνηση χωρίς περιορισμούς

Ως πρωτοπόρος, ηγέτης και ειδικός στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το Groupe Renault βελτιώνει συνεχώς τα τελευταία 10 χρόνια την αυτονομία και τη ισχύ του βασικού της μοντέλου, του ZOE, καθιστώντας το ακόμα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό. Ταυτόχρονα, έχει εξελίξει το αμιγώς ηλεκτρικό Twingo Z.E., το οποίο διαθέτει αυτονομία ικανή για χρήση στην πόλη. Η σειρά των ηλεκτρικών μοντέλων περιλαμβάνει επίσης το Renault City K-ZE, ένα μικρό SUV πόλης που κυκλοφορεί στην αγορά της Κίνας και τη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του οράματος της βιώσιμης αυτοκίνησης για όλους, το Groupe Renault προτίθεται να προσφέρει τα μοντέλα του σε διάφορες επιλογές μεγέθους, βάρους, ισχύος και αυτονομίας, προσαρμοσμένα σε κάθε χρήση, δίνοντας δυνατότητα στον πελάτη να ικανοποιήσει κάθε του ανάγκη χωρίς περιορισμούς, τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης.

Ο στόχος αυτός καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικός, γεγονός που αποδεικνύεται από το πρωτότυπο MORPHOZ, το οποίο δεν είναι απλά μία πειραματική πρόταση. Αποτελεί μία πρόγευση των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της γκάμας της Renault. Μοντέλα που θα εφοδιάζονται με μπαταρίες διαφορετικής ισχύος. Μοντέλα που θα ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες ώστε να προσφέρουν βέλτιστη αποδοτικότητα της μπαταρίας τους, αλλά και του κινητήρα τους. Μοντέλα που θα εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τη δομή και τις βελτιωμένες δυνατότητες των συστημάτων επαναφόρτισης. Μοντέλα που θα εξοπλίζονται με συστήματα δικτυωμένων υπηρεσιών, ώστε να προσφέρουν άριστες συνθήκες ταξιδιού και φόρτισης.

Το ηλεκτρικό design στην υπηρεσία της αποδοτικότητας και της εξατομίκευσης

Με μήκος 4,40 ή 4,80 μέτρα, ανάλογα με την επιλογή (με πλάτος 2,0 μέτρα και ύψος 1,55 μέτρα) το πρωτότυπο Renault MORPHOZ είναι ένα crossover έντονων και εντυπωσιακών ταυτόχρονα, γραμμών με design που αποτελεί συγκερασμό των χαρακτηριστικών ενός σεντάν, ενός SUV και ενός coupé. Το εξαιρετικά πρωτοποριακό αυτό στυλ έγινε εφικτό χάρη στη χρήση της εντελώς νέας αρθρωτής πλατφόρμας CMF-EV, η οποία σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Το αμάξωμα έχει απόχρωση Ivory Gold metallic, ενώ στο εσωτερικό του κυριαρχούν οι αντιθέσεις του έντονου κίτρινου και του γυαλιστερού μαύρου.

Πολλά από τα εξωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτότυπου Renault MORPHOZ αντανακλούν την ηλεκτρική φύση του κινητήρα. Άλλα υπογραμμίζουν την άριστη εκμετάλλευση της ενέργειας από το αυτοκίνητο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εκφράζει την έντονη προσωπικότητά του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου Renault MORPHOZ

Μήκος: 4,40 m (επιλογή City) / 4,80 m (επιλογή Travel)

Πλάτος: 2,0 m

Ύψος : 1,55 m

Μεταξόνιο: 2,73 m (επιλογή City) / 2,93 m (επιλογή Travel)

Κινητήρας: 1 ηλεκτροκινητήρας

Μπαταρίες: 40 kWh (επιλογή City) / 90 kWh (επιλογή Travel)

Ισχύς: 100 kW (επιλογή City) / 160 kW (επιλογή Travel)

Φόρτιση: Στατική και δυναμική μέσω επαγωγικής μεθόδου

Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς

Δυνατότητες δικτύωσης: 5G

Δικτύωση με υποδομές : Wi-Fi 5G

Περισσότερα στα παρακάτω video:

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο