EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζήσε και άσε τους άλλους να …ζηλεύουν

zise-kai-ase-tous-allous-na-zilevoun-614088

Μετά από μισό και πλέον αιώνα , η πρώτη Aston Martin του James Bond επέστρεψε. Με πλήρη εξοπλισμό όπως την περιστρεφόμενη (τριπλή) πινακίδα κυκλοφορίας και τον προφυλακτήρα – πολιορκητικό κριό. Ένα παιχνίδι αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε πόσοι θα είναι οι υπερτυχεροί στην επόμενη κλήρωση του Τζόκερ, ωστόσο θα σας πούμε τι παιχνίδι θ’ αποκτήσουν 25 διπλά υπερτυχεροί. Γιατί διπλά; Επειδή σίγουρα έχουν πολλά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό τους κι επειδή τα μηδενικά αυτά θα τους επιτρέψουν να γίνουν μέλη μιας πολύ «κλειστής» ομάδας.

Η ομάδα αυτή αριθμεί 25 μέλη, καθένα από τα οποία (με χαρά) θα δώσει τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση μιας από τις 25 Aston Martin DB5 Goldfinger.

Κάθε μία από αυτές είναι ακριβές αντίγραφο του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε ο πιο διάσημος μυστικός πράκτορας στον κόσμο στην ταινία «Ο χρυσοδάκτυλος». Έτσι, ο ιδιοκτήτης της θα μπορέσει να ταυτιστεί με τον χαρακτήρα που δημιούργησε ο Ian Fleming.

Ακόμα και η πινακίδα κυκλοφορίας είναι η ίδια: ΒΜΤ216Α. Μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, η μία από τις τρεις πινακίδες κυκλοφορίας είναι ίδια με την πινακίδα του 007. Η πινακίδα περιστρέφεται για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που ξεχάσατε να στείλετε μήνυμα για να παρκάρετε σε κάποια από τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Όταν ο Q παραδίδει τα κλειδιά στον 007, του εξηγεί μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Οι περιστρεφόμενες πινακίδες αναφέρονται μετά τα αλεξίσφαιρα τζάμια και πριν από το ραντάρ. Σε αυτή τη DB5, μόνο το πίσω παρμπρίζ είναι θωρακισμένο και δεν υπάρχουν τα ραδιοκύματα. Ψεύτικα είναι και τα μπροστινά πολυβόλα, αν και αυτό δε νομίζω ότι χρειαζόταν να το αναφέρουμε. Κερδίζουν, ωστόσο, τις εντυπώσεις των θεατών (αναβοσβήνουν σαν να πυροβολούν). Λοιπές ελλείψεις σε σχέση με την ταινία είναι η δυνατότητα ρίψης λαδιού στις ρόδες όσων σε καταδιώκουν, όπως και οι λεπίδες που κόβουν τα ελαστικά όσων κινούνται δίπλα σου. Ωστόσο το σύστημα απελευθέρωσης καπνού υπάρχει.

Όλα αυτά τα gadgets, είτε είναι λειτουργικά είτε απλά ειδικά εφέ, ο οδηγός μπορεί να τα χειριστεί μέσω των διακοπτών που είναι κρυμένοι στοι κεντρικό υποβραχιόνιο ή την κεντρική κονσόλα. Μέχρι και το κόκκινο κουμπί για την εκτόξευση του καθίσματος του συνοδηγού υπάρχει, αλλά μη βιαστείτε να πάτε την πεθερά σας μια βόλτα. Το κουμπί λειτουργεί, η οροφή ανοίγει, αλλά το κάθισμα παραμένει σταθερά βιδωμένο στη θέση του. Αυτό είναι και το μόνο στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού. Όλα τα άλλα υπάρχουν στο αυτοκίνητο και ανάλογα με τη νομοθεσία της κάθε χώρας, μπορείς ή όχι να κυκλοφορείς νόμιμα σε δημόσιους δρόμους. Οπότε πριν καταθέσετε την οποιαδήποτε προκαταβολή, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το δικηγόρο σας. Θα ήταν πραγματικά αδιανόητο να χρειαστεί να ζητήσετε την αφαίρεση οποιουδήποτε από τα παρεχόμενα gadget.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο