ECO CARS

Πρώτο ψηφιακό συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση

proto-psifiako-synedrio-gia-tin-ilektrokinisi-614616

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι εργασίες του 1ου ψηφιακού συνεδρίου «Electric Vehicle Conference» με την συμμετοχή περισσότερων από 170 συνέδρων που διοργανώθηκε από την εταιρεία «BoussiasCommunications».

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και τη διεθνή επενδυτική, επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα, σχετικά τα νέα δεδομένα που φέρνουν στην χώρα μας οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και οι χρηματοδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και ΜεταφορώνΚώστας Καραμανλής και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου όπου ανέλυσαν τον πρόσφατο νόμο 4710 περί ηλεκτροκίνησης αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον. Παράλληλα στο συνέδριο συμμετείχαν ομιλητές από την ΔΕΗ, την ΔΕΠΑ, το Πράσινο Ταμείο καθώς και καθηγητές από διάφορες ανώτατες σχολές της χώρας.

Το ενδιαφέρον των συνέδρων επικεντρώθηκε και στους ξένους ομιλητές. Αναλυτικότερα, τις απόψεις του κατέθεσε ο ο Rolf Ganter, Head CIO European Equities, κατάλληλος σε θέματα επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ως επικεφαλής Επενδύσεων για την Ευρώπη στην UBS. Επιπλέον, ο Διευθυντής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνησης, Jayson Dong τοποθετήθηκε για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων και εστίασε στις μπαταρίες, εξηγώντας πώς θα δημιουργηθούν εξειδικευμένα εργοστάσια που θα καλύπτουν την ελληνική αγορά. Ενώ, ο Christian Will, υπεύθυνος των υποδομών φόρτισης των ηλεκτρικών φορτηγών στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, παρουσίασε τα οφέλη που έχει για κάθε εταιρεία η στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Την ομάδα των ευρωπαίων ομιλητών ολοκλήρωσαν, η Christina Bu, Γενική Γραμματέας της Νορβηγικής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνησης, η οποία εξήγησε πώς η σκανδιναβική χώρα κατάφερε να ξεπεράσει την Κίνα, και να είναι πλέον πρώτη σε ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων.Η Maria Wiese, Διευθύντρια του CEVT, του πλέον έγκριτου Think-tank της σύγχρονης κινητικότητας παγκοσμίως, που γνωστοποίησε τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς και αποκάλυψε ποιες είναι οι τεχνολογίες που θα επικρατήσουν έως το 2030. Τέλος, τοποθετήθηκε ο Dr James Edmondson, επικεφαλής Αναλυτής Τεχνολογίας της IDTechEx, μίας από τις κορυφαίες εταιρίες επιχειρηματικών συμβούλων στον κόσμο, που έδειξε το δρόμο για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, και εξήγησε πώς οι εταιρείες μπορούν να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

 

 

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο