EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφοδρό ατύχημα Grosjean στο Bahrain – Η επόμενη μέρα

sfodro-atychima-grosjean-sto-bahrain-i-epomeni-mera-614738

Οι δύο πιο αντιαθλητικοί πιλότοι της Formula 1 συνέθεσαν ένα σφοδρό ατύχημα στο Bahrain ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες: Κατά την προσφιλή τους συνήθεια οι Kvyat και Grosjean αντάλλαξαν «ροδιές» στα πρώτα μέτρα του αγώνα και ο Γάλλος κατευθύνθηκε απότομα προς τα δεξιά, διαπέρασε ολοσχερώς και κάθετα την μπαριέρα ελαστικών και συγκρούστηκε μετωπικά με τον τοίχο, ενώ ξέσπασε φωτιά ακαριαία.

Η Haas του Grosjean κόπηκε κυριολεκτικά στη μέση, αλλά το σασί παρέμεινε σχεδόν ανέπαφο. Ο Γάλλος βρισκόταν μέσα στις φλόγες για 27 δευτερόλεπτα, αλλά και με τη βοήθεια των εφόρων κατάφερε να βγει από το διαλυμένο του μονοθέσιο με κατάγματα στα άκρα και ελαφρά μόλις εγκαύματα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romain Grosjean (@grosjeanromain)

Από το νοσοκομείο, ο Γάλλος οδηγός ευχαρίστησε τους ακόλουθους του για το ενδιαφέρον τους και επιβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατασταση, ενώ αργότερα δήλωσε πως την στιγμή του ατυχήματος, στο μυαλό του είχε τον Niki Lauda αλλά και τα τρία παιδιά του, τα οποία ήταν το κίνητρό του για να βγεί από τις φλόγες.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romain Grosjean (@grosjeanromain)

Να σημειώσουμε το ρόλο που έπαιξαν οι μπάρες Halo μπροστά και εκατέρωθεν του κράνους του οδηγού που τον προστάτευσαν από την μπαριέρα ελαστικών και κατόπιν τη σύγκρουση με τον τοίχο. Το Halo θεσπίστηκε το 2018 και ήδη έχει παίξει σωτήριο ρόλο σε αρκετά ατυχήματα όπως εκείνο του Leclerc στην εκκίνηση στο Spa την ίδια χρονιά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romain Grosjean (@grosjeanromain)

Το παραπάνω ατύχημα υπενθύμισε σε όλους ότι η Formula 1 παραμένει επικίνδυνη  για τους οδηγούς, αλλά χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες ασφαλείας, ευτυχώς δεν θρηνούμε κάποιον οδηγό σήμερα. Όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση του Grosjean. Στα social media, όλες οι ομάδες αλλά και οι οδηγοί τους ευχήθηκαν μία γρήγορη ανάρρωση στον Γάλλο οδηγό.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο