EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dacia Bigster Concept: Γεύση από το μέλλον

dacia-bigster-concept-gefsi-apo-to-mellon-616200

Από το 2005 και εντεύθεν, η Dacia, η ρουμάνικη αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον όμιλο της Renault-Nissan έχει αποκτήσει παρουσία σε 44 χώρες με τις συνολικές πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατ. οχήματα.

Το Sandero αλλά και το SUV Duster είναι μοντέλα που έχουν προσιτές τιμές κτήσης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Renault και προσφέροντας στους αγοραστές χρηστικά στοιχεία πρακτικότητας.

Το νέο πλάνο του ομίλου σχετικά με την παρουσίαση νέων μοντέλων έφερε στο προσκήνιο και πάλι την Dacia για δύο λόγους.

Ο πρώτος αφορά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας (έρχεται το νέο Dacia Spring – το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς) και ο δεύτερος ένα νέο μοντέλο SUV, μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Duster που θα αποτελέσει την πρόταση της εταιρείας στην μικρομεσαία κατηγορία οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Το Bigster Concept θα βασίζεται στη νέα ευμετάβλητη πλατφόρμα CMF-B που στις διάφορες παραλλαγές της χρησιμοποιείται στα καινούργια Renault Clio & Captur καθώς και στα επίσης νέα Nissan Juke & Note ενώ ήδη έχει φορεθεί και στα νεότευκτα Logan & Sandero.

Από πάνω θα υπάρχει ένα mucho και με έντονες ακμές αμάξωμα συνολικού μήκους 4,6 μέτρων με 5 θύρες, φουσκωμένα φτερά, μπόλικα περιφερειακά πλαστικά και μεγάλους τροχούς.

Τα ενδιαφέροντα έπονται λοιπόν για την Dacia όπου σε διάστημα 4 ετών θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα μαζί με την τελική έκδοση παραγωγής του εικονιζόμενου πειραματικού.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο