EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Mercedes-Benz γιορτάζει την παραγωγή 50 εκατομμυρίων επιβατικών οχημάτων

i-mercedes-benz-giortazei-tin-paragogi-50-ekatommyrion-epivatikon-ochimaton-616574

Μία επέτειος που σηματοδοτεί και μία πρεμιέρα στη Mercedes-Benz: η πρώτη νέα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευάστηκε στο Factory 56 είναι το 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο της εταιρείας που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του δικτύου εργοστασίων της παγκοσμίως.

“Το όνομα Mercedes-Benz ήταν πάντα συνώνυμο της πολυτέλειας, γι’ αυτό είμαι πολύ υπερήφανος για αυτήν την ξεχωριστή επέτειο που αφορά στην παραγωγή: πενήντα εκατομμύρια οχήματα κατασκευασμένα στα εργοστάσιά μας σε όλον τον κόσμο! Αυτό αποτελεί ένα πραγματικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας και ένα εξαιρετικό επίτευγμα της ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στα εργοστάσιά μας παγκοσμίως για την εξαιρετική δουλειά και την αφοσίωσή τους στη μάρκα. Με την τεχνογνωσία και το πάθος τους στην παραγωγή των «αστεριών», κάνουν τις επιθυμίες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο να γίνονται πραγματικότητα καθημερινά” δήλωσε ο Jörg Burzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, Υπεύθυνος για την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes-Benz και της smart έχουν παραχθεί τα τελευταία 75 χρόνια με την υψηλότερη ακρίβεια και τη γνωστή σε όλους κορυφαία ποιότητα. Αυτό οφείλεται στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας που αποτελείται από εργοστάσια αυτοκινήτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και το καθιστούν ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο.

Χάρη στο ψηφιακό οικοσύστημα ΜΟ360, κάθε ένα από αυτά τα εργοστάσια είναι δικτυωμένο με κάποιο άλλο. Η στενή αυτή συνεργασία υποστηρίζεται ψηφιακά και είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία τους, εξαιτίας της επικοινωνίας ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Επιπλέον, με δομές και διαδικασίες που παρέχουν τη μέγιστη ευελιξία, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής είναι ιδανικά οργανωμένο. Η δυνατότητα να δίνεται «ανάσα», με τη μεταφορά της παραγωγικής ικανότητας μεταξύ των εργοστασίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς, αποτελεί καθοριστικό πλεονέκτημα. Εκτός αυτού, οχήματα με διαφορετικούς τύπους κίνησης βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής, ενώ οι μέθοδοι παραγωγής και οι διαδικασίες εξελίσσονται και ψηφιοποιούνται διαρκώς. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνονται συνέργειες, χαμηλότερο κόστος και παράλληλα ενισχύεται μεταξύ άλλων η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα εντός του δικτύου παραγωγής.

Αυτήν τη στιγμή, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2022, συνολικά έξι νέα μοντέλα EQ θα βγαίνουν από τις τρέχουσες γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα το υπάρχον παγκόσμιο δίκτυο της Mercedes-Benz να συμβάλλει αποφασιστικά στους φιλόδοξους στόχους αειφορίας που έχει θέσει η εταιρεία. Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ παρέχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους.

Έναρξη παραγωγής της νέας Mercedes Maybach S-Class

Το 50-εκατομμυριοστό όχημα είναι το πρώτο νέο Mercedes Maybach S-Class που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Sindelfingen της Γερμανίας. Τόσο αυτή η πολυτελής λιμουζίνα, όσο και η S-Class Sedan (μαζί με την έκδοση Long), όπως και η EQS, η παραγωγή της οποίας θα αρχίσει σύντομα, παράγονται στο Factory 56. Αυτό το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 στις εγκαταστάσεις του Sindelfingen και αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο