EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Bridgestone παρουσιάζει το κορυφαίο της ελαστικό Potenza Sport

i-bridgestone-parousiazei-to-koryfaio-tis-elastiko-potenza-sport-616874

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στις προηγμένες λύσεις και τη βιώσιμη κινητικότητα, ανακοινώνει σήμερα την παρουσίαση του νέου κορυφαίου ελαστικού υπέρ υψηλών επιδόσεων: Bridgestone Potenza Sport.

Το ελαστικό συνδυάζει το πρωτοποριακό πνεύμα και την τεχνογνωσία της Bridgestone σε ελαστικά υψηλής απόδοσης με μία εκτεταμένη έρευνα αγοράς, απελευθερώνει τις επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα τους εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος τους.

Υπεροχή στις σπορ επιδόσεις

 Η Bridgestone διαθέτει μια ισχυρή παρακαταθήκη εμπειρίας και εξειδίκευσης σε ελαστικά υψηλών επιδόσεων χάρη στη μεγάλη κληρονομιά της από του αγώνες Formula 1 και τις μακροχρόνιες συνεργασίες με premium κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Με βάση αυτές τις εμπειρίες, η Bridgestone ανέπτυξε Ένα νέο προϊόν με τεχνολογία αιχμής για υψηλές επιδόσεις: το Bridgestone Potenza Sport. Αυτό το ελαστικό νέας γενιάς αποτελεί την καλύτερη πρόταση της αγοράς για premium, σπορ επιδόσεις, υψηλής ακρίβειας, προσφέροντας άριστη απόδοση στην κατηγορία στο στεγνό, σε συνδυασμό με κορυφαίες επιδόσεις στο βρεγμένο.

Δοκιμασμένο από τον TÜV SÜD, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, το Potenza Sport επιτυγχάνει τις καλύτερες επιδόσεις τόσο σε στεγνό φρενάρισμα (μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνή επιφάνεια) όσο και σε σταθερότητα στις στροφές και σε ευθεία (διατήρηση της σταθερότητας του οχήματος, όταν ταξιδεύετε σε ευθεία γραμμή και στροφές έναντι των  ανταγωνιστών στην Premium κατηγορία. Επιπλέον, το Bridgestone Potenza Sport προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα καθώς διαθέτει ετικέτα της Ε.Ε. με διαβάθμιση «A» στο κράτημα σε βρεγμένο σε όλες τις διαστάσεις και θεωρείται ως το καλύτερο ελαστικό σε απόδοση σε στροφές σε βρεγμένο και χειρισμό, σε περαιτέρω δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον TÜV SÜD.

Οι εξαιρετικές δυνατότητες του ελαστικού τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα συνοδεύονται με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Potenza S001.

Συν-δημιουργία με τους οδηγούς, πρωτοποριακό με τεχνολογίες αιχμής

 Με το Potenza Sport, η Bridgestone θέλησε να δημιουργήσει ένα ελαστικό που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχουν οι οδηγοί από τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων, ενώ ταυτόχρονα να καλύπτει τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς για την έναρξη της εξέλιξης του Potenza Sport: Η Bridgestone πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 3.800 τελικούς χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Η συμβολή τους έδωσε στη Bridgestone τις βάσεις για την κατασκευή ενός ελαστικού υπέρ υψηλών επιδόσεων, που ικανοποιεί τις ανάγκες του οδηγού και τις προσδοκίες ελέγχου και εμπιστοσύνης.

Για να επιτύχει την κορυφαία απόδοση αιχμής του Potenza Sport, η Bridgestone εφαρμόζει διάφορες νέες, καινοτόμες τεχνολογίες στον σχεδιασμό πέλματος, στην σύνθεση γόμας και στην κατασκευή. Ο σχεδιασμός πέλματος του ελαστικού υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων τρισδιάστατων αυλακώσεων για την αύξηση της ακαμψίας, με όφελος στο φρενάρισμα και στην αντίσταση στην τριβή. Η σύνθεση γόμας, χάρη στη βελτιστοποιημένη φόρμουλα, σε συνδυασμό με την καινοτόμο τεχνολογία ανάμιξης, βελτιώνει τις επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο. Η Bridgestone χρησιμοποιεί επίσης μια νέα υβριδική ενίσχυση της στεφάνης για να μεγιστοποιήσει την απόδοση σταθερότητας του ελαστικού με υψηλή ταχύτητα. Επίσης, έχει εφαρμοστεί ένας σπορ σκελετός για την αύξηση της απόδοσης σταθερότητας και της απόκρισης στο τιμόνι, ενώ βελτιστοποιεί την αντίσταση κύλισης.

Για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του Potenza Sport, αποφασιστικής σημασίας υπήρξε η αποκλειστική τεχνολογία ανάπτυξης και εξέλιξης  ελαστικών της Bridgestone, που εξοικονομεί χρόνο και είναι φιλική προς το περιβάλλον. Η τεχνολογία επιτρέπει στην Bridgestone να προβλέπει με ακρίβεια την απόδοση ενός ελαστικού από το στάδιο ανάπτυξης, πολύ πριν το παράγει και το οδηγήσει φυσικά. Αυτό όχι μόνο αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη εξοικονομώντας πόρους, αλλά μειώνει επίσης τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης καθώς και τον χρόνο που κάνει το προϊόν να βγει στην αγορά.

Η πρώτη επιλογή μερικών από τις πλέον διάσημες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο

 Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Potenza Sport έχουν ήδη επιλεγεί ως πρώτη τοποθέτηση από μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο, όπως τη Maserati για το supercar MC20, τη Lamborghini για το Huracán STO, τη BMW για την σειρά 8 και πολλές ακόμη.

https://www.youtube.com/watch?v=PiVj-i6sHWs

Το Potenza Sport, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, κάνει την επίσημη πρώτη στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2021 ενώ στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο. Το ελαστικό παράγεται σε 96 διαστάσεις από 17 "έως 22" ίντσες για να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιβατικών αυτοκινήτων και SUV εντός δρόμου, που κυμαίνονται από Premium sedans και SUV έως πολυτελή αυτοκίνητα κύρους Με την κυκλοφορία του Potenza Sport, η κάλυψη της Bridgestone στο θερινό τμήμα αυξήθηκε σημαντικά τόσο στις διαστάσεις υψηλών επιδόσεων όσο και σε αυτές των υπέρ υψηλών επιδόσεων.

«Το Potenza Sport είναι το τελευταίο κεφάλαιο στη μακρά παρακαταθήκη της Bridgestone στις υψηλές επιδόσεις», δήλωσε ο Emilio Tiberio, Chief Technical Officer και Chief Operating Officer της Bridgestone EMIA. «Είναι το αποτέλεσμα της ιστορίας και της καινοτομίας μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας να κάνουμε πάντα το επιπλέον βήμα για να καλύψουμε τις ανάγκες των οδηγών και μια επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη που είναι απαράμιλλη στη βιομηχανία ελαστικών.

«Κατασκευάσαμε ένα premium σπορ ελαστικό υψηλής αξίας που απελευθερώνει τις επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεις στους οδηγούς τον απόλυτο έλεγχο του οχήματός τους. Το Potenza Sport υπερέχει στις σπορ επιδόσεις."

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο