EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Toyota Yaris κατέκτησε τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021»

to-toyota-yaris-katektise-ton-titlo-tou-evropaikou-aftokinitou-tis-chronias-2021-616947

Η νέα γενιά Yaris αναδείχτηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 από τον θεσμό των Ευρωπαίων δημοσιογράφων ‘’Car of The Year” (COTY).

H τέταρτη γενιά Yaris έχοντας ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από 59 συντάκτες του ειδικού τύπου από όλη την Ευρώπη, κέρδισε επάξια το πρώτο βραβειο, 21 χρόνια αφότου η πρωτοποριακή τότε, πρώτη γενιά του, είχε κατακτήσει ξανά και πάλι τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2000.

Η επιτροπή των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκθείασε την πλήρως υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία (Hybrid Dynamic Force) του Yaris για την αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία του, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και την προσιτή τιμή του – κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του υβριδικού ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το 80% των αγοραστών του Yaris. Αναμφισβήτητα, εντυπωσίασαν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Yaris που συνδυάζονται με το 6τάχυτο κιβώτιο ή -CVT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ευρεία κλιμάκωση (wind range) καθώ και με εξαιρετικές τιμές εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης.

Επιπλέον, οι εκλέκτορες του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς εκτίμησαν ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota να ζωντανέψει ξανά, το πάθος για την προώθηση της σπορ, αγωνιστικής εκδοσης – hot hatch – του μοντέλου, του GR Yaris.

Το πανευρωπαϊκό βραβείο ‘Car of the Year 2021’ έρχεται λίγες μόλις ημέρες, αφού η νέα γενιά Yaris αναδείχτηκε ευρωπαϊκό bestseller για πρώτη φορά, όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και μεταξύ όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές συμφώνησαν εκ των προτέρων με την πρόσφατη άποψη της επιτροπής του ‘Car of the Year’.

Ο κ. Matt Harrison, Executive Vice President της Toyota Motor Europe, σχολίασε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Μέλη της Επιτροπής για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους. Επίσης, θα ήθελα με την ευκαιρία να αναγνωρίσω το πάθος των ομάδων εξέλιξης σε Ευρώπη και Ιαπωνία της ΤΟΥΟΤΑ. Είναι το καλύτερο Yaris όλων των εποχών, και, όπως ο Akio Toyoda το είχε οραματιστεί, ήδη φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπο των πελατών μας.»

Ο κ. Αριστείδης Αραβανής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς δήλωσε σχετικά με το αποτέλεσμα του θεσμού: «H νέα γενιά Yaris από τον Αύγουστο του 2020 που ήρθε στην χώρα μας κέρδισε αμέσως, όπως και οι προηγούμενες γενιές της άλλωστε, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Το Yaris, εδώ και 20 χρόνια συναρπάζει την ελληνική αγορά και τον Ελληνα καταναλωτή, αποτελώντας για πολλά, συνεχόμενα χρόνια το best seller της ελληνικής αγοράς, οχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά και ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην χώρα μας. Η νέα γενιά Yaris είναι σχεδιασμένη με πάθος, για δυναμική οδήγηση, ενώ η κορυφαία υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία, Hybrid Dynamic Force, απογειώνει τις επιδόσεις του μοντέλου, χαρίζοντας οικονομία και οδηγική άνεση. Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του, δίκαια σήμερα κατακτά την θέση του Πανευρωπαϊκού Car of The Year 2021”

Η Toyota έχει κερδίσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς τρεις (3) φορές. Το Yaris ήταν νικητής το 2000, το Prius απέσπασε την κορυφαία διάκριση το 2005 και φέτος το Yaris σηκώνει και πάλι το τρόπαιο για τη χρονιά 2021.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο