EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη Τύπου του CEO της Honda, Toshihiro Mibe

synentefxi-typou-tou-ceo-tis-honda-toshihiro-mibe-618612

Ο Toshihiro Mibe, President & Representative Director, Honda Motor Co., Ltd. έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνέντευξης τύπου.

Η Honda είναι μία εταιρεία κινητικότητας με ευρεία γκάμα προϊόντων, τα οποία συνολικά την αναδεικνύουν στον παγκοσμίως μεγαλύτερο κατασκευαστή μονάδων ισχύος. Από τότε που ιδρύθηκε και μέσω της ευρείας ποικιλίας μονάδων ισχύος, η Honda ανέκαθεν συνέβαλε στην πρόοδο της κινητικότητας και της καθημερινότητας των ανθρώπων, παρέχοντάς την απαραίτητη “δύναμη” για δράση.

Με το να γινόμαστε η κινητήρια “δύναμη” για όσους επιδιώκουν να πετυχαίνουν πράγματα μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων και όσων επιχειρούν να επιφέρουν αλλαγές στην κοινωνία μας και άλλων που αγωνίζονται να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας, βοηθάμε τους ανθρώπους να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους.

Τι θέλει να πετύχει η Honda. Ποιος είναι ο προσανατολισμός των πρωτοβουλιών της.

Η Honda θα εργαστεί διεξοδικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας. Συγχρόνως, για το μέλλον, η Honda θα αγωνιστεί να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα συντελεστούν στους τομείς της κινητικότητας, των μονάδων ισχύος, της ενέργειας και της ρομποτικής.

Επιπλέον, προκειμένου να έχουμε μία σταθερή βάση κατά την επιδίωξη των στόχων μας για το περιβάλλον και την ασφάλεια, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο της “σταθεροποίησης των υφιστάμενων δραστηριοτήτων μας”.

Εξηλεκτρισμός οχημάτων

Για να πετύχει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα σε βάση “tank-to-wheel”, που αποτελεί το όνειρο κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, η Honda θα προσπαθήσει να αυξήσει την αναλογία πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCVs) στις συνολικές πωλήσεις της σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνησης στο 40% μέχρι το 2030, στο 80% μέχρι το 2035, και στο 100% σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040. Αυτοί είναι δύσκολοι στόχοι και για να τους πετύχουμε, πρέπει να συνταχθούμε σε μία συλλογική προσπάθεια σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα μας. Ωστόσο, αποφασίσαμε να θέσουμε υψηλούς στόχους, ώστε όλοι μας να μοιραστούμε το όραμα που προσπαθούμε να πετύχουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για την εκπλήρωσή τους.

Εξηλεκτρισμός μοτοσυκλετών

Η Honda θα επιδιώξει να ηγηθεί της βιομηχανίας μοτοσυκλετών στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της, με μία τακτική που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τον εξηλεκτρισμό, αλλά και τη βελτίωση της κατανάλωσης των βενζινοκινητήρων, τη χρήση βιοκαυσίμων και άλλες στρατηγικές.

Κλειδί’ για τον επιτυχημένο εξηλεκτρισμό των μοτοσυκλετών είναι η αναθεώρηση της μπαταρίας, η οποία παραμένει ακριβό εξάρτημα ανεξάρτητα από τη μοτοσυκλέτα. Σε ανεπτυγμένες χώρες, όπου η ηλεκτροκίνηση γνωρίζει ισχυρή ζήτηση από την κοινωνία, θα επιδιώξουμε τον εξηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας το Mobile Power Pack, απευθυνόμενοι στους B-to-B (business-to-business) και B-to-G (business-to-national/local governments) πελάτες μας.

Για ιδιώτες πελάτες, πρέπει όχι μόνο να αυξήσουμε την προϊοντική γκάμα μας, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αριθμό διαθέσιμων σταθμών εναλλάξιμων μπαταριών και να διασφαλίσουμε την άνεση για τους χρήστες, καθιστώντας τους συμβατούς με EV άλλων κατασκευαστών. Για το σκοπό αυτό, η Honda ίδρυσε μία κοινοπραξία με άλλους κατασκευαστές μοτοσυκλετών (OEMs) στην Ιαπωνία και την Ευρώπη αντίστοιχα, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογικών προτύπων για τις εναλλάξιμες μπαταρίες. Όραμα της Honda είναι να επεκτείνει τις εφαρμογές του Mobile Power Pack πέραν των μοτοσυκλετών, σε προϊόντα ισχύος και προϊόντα micro-mobility. Με αυτό το όραμα, έχουμε ξεκινήσει δοκιμές στην Ινδία χρησιμοποιώντας τρίκυκλα ποδήλατα–ταξί.

Για να ικανοποιήσουμε τι διαφορετικές ανάγκες των πελατών, πέραν της προγραμματισμένης για φέτος παρουσίασης των GYRO e: και GYRO CANOPY e: στον τομέα μοτοσυκλετών επαγγελματικής χρήσης, πρόκειται να παρουσιάσουμε τρία νέα μοντέλα EV προσωπικής χρήσης, σε κατηγορίες με κινητήρες κάτω των 50cc και κάτω των 125cc, μέχρι το 2024. Επίσης, θα παρουσιάσουμε νέα προϊόντα και στην κατηγορία “FUN”.

Κυψέλη Καυσίμου

Η δημοτικότητα του υδρογόνου ως ανανεώσιμης πηγής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί. Η Honda έχει μακρά ιστορία στην έρευνα, εξέλιξη και εμπορευματοποίηση τεχνολογιών FC.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία με τη GM, η Honda θα επιδιώξει να μειώσει τα κόστη και να υλοποιήσει μία “κοινωνία υδρογόνου” επεκτείνοντας τη γκάμα των FCVs και συγχρόνως χρησιμοποιώντας συστήματα FC για μεγάλο εύρος εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών trucks και στατικών και φορητών μονάδων ισχύος.

Πρωτοβουλίες ασφάλειας

Στόχος της Honda θα είναι τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων Honda σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050. Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε για την επίτευξη του στόχου είναι ο τρόπος εξάλειψης των θανατηφόρων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτες, κυρίως σε αναδυόμενες χώρες. Ως μία εταιρεία που εμπορεύεται αυτοκίνητα κα μοτοσικλέτες, θα συνεχίσουμε την εντατική μας έρευνα σε τεχνολογίες ασφάλειας που επιτρέπουν την ασφαλή συνύπαρξή τους και ανοίγουν το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς ατυχήματα μέσω εξοπλισμού και λογισμικού.

Επειδή σε πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με μοτοσυκλέτες εμπλέκονται αυτοκίνητα, θα επιδιώξουμε την ενσωμάτωση του προηγμένου μας συστήματος υποστήριξης οδηγού προς όλες τις κατευθύνσεις ADAS (Advanced Driver-Assistance System) σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που θα παρουσιάσουμε σε ανεπτυγμένες χώρες μέχρι το 2030.

Αξιοποιώντας την γνώση και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκομίσει από την έρευνα και εξέλιξη των τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3, θα βελτιώσουμε περαιτέρω την ευφυία του ADAS, το οποίο αυξάνει το ποσοστό μοτίβων συγκρούσεων που καλύπτονται από το ADAS μας.

Ειδικότερα σε αναδυόμενες χώρες, μπορούν να αποφευχθούν πολλές από τις συγκρούσεις μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων οδικής ασφάλειας και προσεγγίζοντας το θέμα από την πλευρά των υποδομών και των κυβερνητικών πολιτικών. Ως εκ τούτου, η Honda θα επικεντρωθεί και σε τέτοιους τομείς, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των σχέσεων με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία μέσω δράσεων.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο