EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο φετινό Ράλι Ακρόπολις cherchez les femmes!

sto-fetino-rali-akropolis-cherchez-les-femmes-618881

Αρετή Γεωργιλή

Και να που αυτό που ευχόμασταν γίνεται επιτέλους πραγματικότητα! Το ράλι Ακρόπολις επιστρέφει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και έτσι, από τις 9 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου θα νιώσουμε και πάλι τις συγκινήσεις του ιστορικού αγώνα.

Ναι, χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό γιατί οι αγώνες αυτοκινήτου δεν είναι αποκλειστικά μία ανδρική απόλαυση και η αδρεναλίνη δεν κυλά μόνο σε ανδρικές φλέβες. Προσωπικά, θυμάμαι ακόμη με αγάπη και νοσταλγία τις μέρες που, σαν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της στην Ελλάδα, περίμενα με ανυπομονησία να ξεκινήσει το ράλι, περίμενα να υποδεχτούμε την ομάδα, να γνωρίσω τους οδηγούς, να τρυπώσω στα για να μάθω τι γίνεται, αν όλα πάνε καλά. Και τι δεν έδινα για να με πάει μια βόλτα λίγων λεπτών στις δοκιμές ο Σεμπάστιαν Λεμπ ή ο Κάρλος Σάινθ. Τα κατάφερα μία φορά!

Σε ένα δημοσιογραφικό ταξίδι στις Άλπεις, κατάφερα να καθίσω δίπλα στο Λεμπ σε δοκιμές νυχτερινής οδήγησης στο χιόνι και ομολογώ σήμερα, για πρώτη φορά μέσα από αυτές τις γραμμές, ότι αυτή ήταν ίσως μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες της ζωής μου! Το ίδιο θα ένιωθε οποιοσδήποτε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, αν είχε την ίδια ευκαιρία, να παρακολουθεί από κοντά έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και υψηλού επιπέδου αγώνες αυτοκινήτου στον κόσμο, με οδηγούς παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Κι όμως αν ρωτήσω οποιονδήποτε ή οποιανδήποτε ποια γυναίκα θυμάται σε αγώνες αυτοκινήτου, κάποιοι θα θυμηθούν τη σπουδαία Μισέλ Μουτόν που οδηγούσε ένα τέρας 300 και πλέον ίππων και μετρούσε τις νίκες σε άσφαλτο ή σε χώμα τη μία πίσω από την άλλη. Άλλοι, λιγότεροι, θα θυμηθούν ίσως την Katherine Legge, τη Madame Labrousse, την Elsa Albrizzi ή την περίφημη Camille du Gast και ελάχιστοι τη δική μας Ένη Σεφερλή, την πρώτη Ελληνίδα οδηγό ράλι που άνοιξε δρόμους (και την οποία με θλίψη έμαθα ότι χάσαμε πρόσφατα), την Πετρούλα Αλευρά, την πρώτη Ελληνίδα, τη Χριστίνα Σταθάκη, τη Μαρία Παυλή, τη Τζέην Σαμπανίκου και άλλες πολλές αξιόλογες κυρίες που το λέει η καρδούλα τους!

Τώρα που η φωνή της Πέγκυς Τρικάκου-Καμπέρου δεν θα ηχεί πια στο Ακρόπολις, παρά μόνο σαν μία όμορφη ανάμνηση, μια φωνή και μια παρουσία ταυτισμένη με τους αγώνες, οδηγός -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και πρότυπο πολλών από εμάς, ας ακούσουμε τις φωνές της νέας γενιάς των γυναικών οδηγών και συνοδηγών μας και ας τους δώσουμε λίγη από την προσοχή μας. Ας τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως ακριβώς στηρίζουμε τους άνδρες οδηγούς και συνοδηγούς, ας τις χειροκροτήσουμε με πάθος και ας τους δώσουμε μία ευκαιρία να διακριθούν επί ίσοις όροις.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο