EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

F1 Monaco GP: Το διαφορετικό πρόγραμμα του «φανταχτερού» αγώνα

f1-monaco-gp-to-diaforetiko-programma-tou-fantachterou-agona-618994

Θέμης Θεοδωρόπουλος

Γιατί το πρόγραμμα του Grand Prix στο Μονακό διαφέρει από κάθε άλλη πίστα στο ημερολόγιο της F1;

Ο αγώνας στο Μονακό είναι σίγουρα το «διαμάντι» της Formula 1, καθώς διοργανώνεται σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες πίστες στον κόσμο. Οι περισσότεροι οπαδοί λατρεύουν να παρακολουθούν τις στενές, δύσκολες στροφές του Μονακό, ενώ άλλοι ενθουσιάζονται βλέποντας τα μονοθέσια να οδηγούνται στο όριο, μόλις λίγα χιλιοστά μακριά από τις μπαριέρες.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές:

Γιατί τα δοκιμαστικά γίνονται την Πέμπτη;

Εν συντομία, έχει να κάνει με την θρησκευτική γιορτή της Αναλήψεως! Στο πριγκιπάτο του Μονακό, ο αγώνας είχε προγραμματιστεί την ίδια μέρα με την γιορτή, με αποτέλεσμα όλοι οι αγώνες να παύσουν. Ακόμα και αν η γιορτή δεν τραβά την προσοχή, οι τοπικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται το παραπάνω γεγονός, καθώς η Παρασκευή είναι πλέον η ημέρα ανεφοδιασμού και προετοοιμασίας για το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Ταυτόχρονα, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για να δειυκολύνεται η κυκλοφορία των κατοίκων.

Επίσης, υπάρχει άλλη μία παράδοση των Μονεγάσκων, σύμφωνα με την οποία, η σύζυγος του πρίγκηπα του Μονακό, αφήνει ένα γαμήλιο μπουκέτο λουλούδια στο ναό Sainte-Dévote (δηλαδή στην πρώτη στροφή της πίστας των αγώνων). Αυτή η παράδοση γιορτάζεται πάντα την Παρασκευή, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για να μην διεξαχθούν αγώνες την συγκεκριμένη μέρα.

car-prices
google-news
Tags
#F1
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο