ECO CARS

Νέα επαγγελματικά οχήματα μηδενικών ρύπων από Volkswagen και Opel

nea-epangelmatika-ochimata-midenikon-rypon-apo-volkswagen-kai-opel-619125

Με τις αυξανόμενες ανάγκες μετακίνησης των επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και τους αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν βαν μηδενικών ρύπων.

Δύο λαμπρά παραδείγματα είναι το Volkswagen e-Crafter, το οποίο μόλις έφτασε στην ελληνική αγορά, αλλά και το Opel Vivaro-e Hydrogen, ένα plug-in υβριδικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Volkswagen e-Crafter

Το νέο Volkswagen e-Crafter, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πολύ επιτυχημένου μοντέλου της Volkswagen, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, αποτελώντας την ιδανική λύση για μεταφορές και διανομές σε αστικό περιβάλλον: η ηλεκτρική αυτονομία των 173 χιλιομέτρων (σε κύκλο NEDC) χάρη στη μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του, η έκλυση μηδενικών ρύπων κατά την κίνησή του, η απουσία καυσαερίων και θορύβου, σε συνδυασμό με την κορυφαία ροπή του, το καθιστούν ιδανικό συνεργάτη για τον οδηγό και άξιο πρεσβευτή για κάθε επιχείρηση που το εντάσσει στον στόλο της. Την ίδια στιγμή, το e-Crafter αποκτά ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

Για την εξέλιξη του e-Crafter, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα αξιολόγησε 210.000 οδηγικά προφίλ από περισσότερους από 1.500 πελάτες της. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι η πλειοψηφία των οδηγών διανύουν καθημερινά με το βαν τους 70-100 χιλιόμετρα, με τη Volkswagen να εξασφαλίζει στο e-Crafter σχεδόν διπλάσια ηλεκτρική αυτονομία. Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρικού μεγάλου πάνελ-βαν το οποίο θα έχει πρακτικά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα υπερκαλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη, διατηρώντας παράλληλα την τιμή απόκτησής του σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να αποτελεί ιδανική λύση για κάθε επαγγελματία.

Το νέο Volkswagen e-Crafter Van 35 στην έκδοση Medium Wheel Base High Roof έχει λιανική τιμή προ φόρων 47.177 €, που με την προσθήκη ΦΠΑ 24% διαμορφώνεται στα 58.500 €.

Opel Vivaro-e Hydrogen

Η Opel αποκάλυψε ένα νέο, ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που θα προσφέρει κινητικότητα μηδενικών ρύπων σε πελάτες οι οποίοι χρειάζονται γρήγορο ανεφοδιασμό. Το Opel Vivaro-e HYDROGEN είναι ένα plug-in ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) με χώρο φόρτωσης έως 6.1 m3 (ίδιος με των diesel ή των αμιγώς ηλεκτρικών Vivaro) που χρειάζεται μόνο τρία λεπτά για ανεφοδιασμό με υδρογόνο – περίπου ίδιο χρόνο με τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού πετρελαιοκίνητου ή βενζινοκίνητου μοντέλου. Η αυτονομία ξεπερνά τα 400 km (WLTP). Η Opel θα προσφέρει το Vivaro-e HYDROGEN σε μήκη 4.95 και 5.30 m. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παράδοση των πρώτων οχημάτων σε εταιρικούς πελάτες (fleet) το φθινόπωρο.

«Το υδρογόνο μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο σε ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό ενεργειακό σύστημα στο μέλλον, απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel. «Έχουμε πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία οχημάτων κυψελών καυσίμου. Δεν υπάρχει σχεδόν άλλο σύστημα πρόωσης στον κόσμο που να προσφέρει το συνδυασμό μηδενικών ρύπων, μεγάλης αυτονομίας και χρόνου ανεφοδιασμού μόλις τριών λεπτών.»

Το Vivaro-e HYDROGEN θα κατασκευάζεται από την Opel Special Vehicles (OSV) στο Rüsselsheim. Το παγκόσμιο Κέντρο Εξειδίκευσης για το Υδρογόνο & τις Κυψέλες Καυσίμου (“Competence Centre for Hydrogen & Fuel Cells”) της μητρικής εταιρείας Stellantis βρίσκεται επίσης στην έδρα της Opel.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο