EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Fisker υπογράφει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του Πάπα

h-fisker-ypografei-to-proto-ilektriko-ochima-tou-papa-619269

Είναι επίσημο. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Πάπα Φραγκίσκου, θα φέρει την υπογραφή της Fisker.

Η παράδοση του αυτοκινήτου προγραμματίζεται για τον επόμενο χρόνο και θα αποτελεί μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του SUV Ocean. Μεταξύ όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το αυτοκίνητο θα περιλαμβάνει ηλιακή οροφή και οι επενδύσεις του εσωτερικού θα προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν αλιευθεί από τη θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο Henrik Fisker, εκ των ιδρυτών της εταιρείας, μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στο Βατικανό, «το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις μελλοντικές γενιές, αποτέλεσε έμπνευση για εμένα».

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος του ειδικά τροποποιημένου Ocean, προκειμένου να καλύπτονται οι προδιαγραφές ασφαλείας που οφείλει να έχει ένα όχημα που προορίζεται για τις μετακινήσεις του Πάπα, ωστόσο ενδεικτικά, η τιμή του μοντέλου στην αγορά της Γερμανίας, ανέρχεται σε περίπου €32.000.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο