EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη γεύση από το KIA Sportage 5ης γενιάς

proti-gefsi-apo-to-kia-sportage-5is-genias-619694

Φώτης Ραΐσης

H Kia παρουσίασε προσφάτως τις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα γενιά Sportage.

H 5η γενιά του μικρομεσαίου SUV της Kia θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο στην τοπική κορεατική αγορά και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Ευρώπη και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη. «Με το ολοκαίνουργιο Sportage, δεν θέλαμε απλώς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα διαφορετικό δρόμο στην κατηγορία των SUV», ανέφερε σε δήλωση ο υπεύθυνος σχεδίασης της Kia, Karim Habib. Και είναι γεγονός πως σχεδιαστικά, το νέο Sportage δείχνει ιδιαίτερα σύγχρονο και μοντέρνο με πινελιές από το ηλεκτρικό μοντέλο EV6 αλλά και δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η Tiger Nose μάσκα της πρόσοψης που συνοδεύεται από λαμπτήρες ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ. Επίσης για πρώτη φορά σε μοντέλο Sportage θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διχρωμίας μεταξύ αμαξώματος και οροφής.

Το εσωτερικό έχει πλήρως επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Το ταμπλό διαθέτει μία ευμεγέθη καμπυλόμορφη οθόνη που επεκτείνεται μέχρι και τη μέση του ταμπλό παρέχοντας digital ενδείξεις για όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Παράλληλα, η καμπίνα έχει αναβαθμιστεί και σε επίπεδο φινιρίσματος με τα υλικά των επενδύσεων να είναι ανώτερης ποιότητας.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το τεχνολογικό υπόβαθρο της 5ης γενιάς Sportage ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις με τετρακίνηση αλλά και με υβριδικά συστήματα 48V.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Sportage αποτελεί το best-seller μοντέλο της Kia στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 21% που μεταφράζεται σε συνολικές πωλήσεις 29.295 αυτοκινήτων, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο