EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 15.790 € το νέο Hyundai Bayon (αναλυτικός τιμοκατάλογος)

apo-15-790-e-to-neo-hyundai-bayon-analytikos-timokatalogos-620277

H νέα πρόταση της Hyundai στα μικρά μοντέλα crossover ακούει στο όνομα Bayon και βασίζεται στην πλατφόρμα του i20 με μεταξόνιο 2,58 μ. και μήκος αμαξώματος 4,18 μ. Το Βayon έρχεται να ενισχύσει την υπόσταση του ελάχιστα μεγαλύτερου μοντέλου Kona σε μία κατηγορία ιδιαίτερα ανταγωνιστική με πολλές φρέσκιες και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Η πρόταση του νέου Hyundai Bayon στοιχειοθετείται πάνω σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Exclusive-Premium-Distinctive) με γενναιόδωρο πακέτο ακόμα και από την βασική έκδοση που εκτός των άλλων περιλαμβάνει 16 τεχνολογίες ADAS (ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης) σε μία σχέση τιμής απόδοσης-απόδοσης αρκετά ανταγωνιστικής.

Το πεντάθυρο αμάξωμα του Bayon έχει απόσταση από το έδαφος 165 χιλ. και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 4 επιβάτες και αποσκευές συνολικού όγκου 411 λίτρων. Με μία πρακτική όσο και έξυπνη λύση, η εταζέρα του πορτμπαγκάζ μπορεί να αφαιρεθεί και να το τοποθετηθεί εντός της καμπίνας σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο πίσω από τις πλάτες των πίσω καθισμάτων.

H διάθεση του στην εγχώρια αγορά υποστηρίζεται από 9 χρώματα αμαξώματος με δυνατότητα επιλογής και διχρωμιών για την οροφή. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μεταλλικά χρώματα χρεώνονται έξτρα 490 ευρώ.

Στην καμπίνα υπάρχει ένας πίνακας οργάνων με ψηφιακές ενδείξεις 10,25 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με άλλη μία κεντρική οθόνη 8 ή 10,25 ιντσών, αναλόγως την έκδοση. Για πρώτη φορά προσφέρεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης smartphone με εγκατεστημένα λειτουργικά iOS και Android ενώ ως επιλογή υπάρχει και η ασύρματη φόρτιση εξωτερικής συσκευής – αρκεί αυτή να υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα.

Το πακέτο τεχνολογιών SmartSense που βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει εκτός των άλλων: Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist- LKA), έξυπνη υποβοήθηση ορίων ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Assist ISLA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης προς τα εμπρός (FCA) με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων και στροφής σε διασταύρωση, προειδοποίηση σύγκρουσης τυφλού σημείου (Blind-Spot Collision Warning- BCW), υποβοήθηση στάθμευσης (PA) κ.ά.

Στον τομέα των κινητήρων υπάρχουν τα γνώριμα μοτέρ βενζίνης της σειράς Kappa στα 1.0 και 1.2 λίτρα. Ο μεγαλύτερος σε διαστάσεις κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός με απόδοση 84 ίππων και συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Ουσιαστικά αποτελεί την βασική επιλογή στη γκάμα Bayon με τιμή εκκίνησης στα 15.790 ευρώ. Οι εκδόσεις με τον βενζινοκινητήρα ενός λίτρου T-GDi υποστηρίζονται από υπερσυμπιεστή και από τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενης βύθισης βαλβίδων (CVVD) και προσφέρονται σε δύο τύπους απόδοσης με 100 ή 120 ίππους. Παράλληλα υπάρχουν και εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία (48V) τόσο για τις εκδόσεις των 100 ίππων όσο και για αυτές των 120 ίππων. Τέλος, τα προσφερόμενα κιβώτια είναι τρία: ένα κλασικό χειροκίνητο 6 σχέσεων ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων αλλά και το χειροκίνητο iMT 6 σχέσεων με «έξυπνη» λειτουργία.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο