EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Prix Ουγγαρίας: Μεγάλη νίκη του Ocon

grand-prix-oungarias-megali-niki-tou-ocon-621740

του Σπύρου Πέττα

Η Γαλλία πανηγυρίζει την πρώτη νίκη του Esteban Ocon και της Alpine στην ιστορία της Formula1 και αυτό έπειτα από ένα μεγάλο στρατηγικό δώρο της ομάδας της Mercedes.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Ο επεισοδιακός αγώνας φάνηκε ότι θα είναι τέτοιος από την εκκίνηση που έγινε με το οδόστρωμα βρεγμένο και τα μονοθέσια να φοράνε ενδιάμεσα (intermediate) ελαστικά κατάλληλα για βροχή. Ο poleman Hamilton ξεκίνησε καλά από το προβάδισμα, το ίδιο και ο Verstappen που πέρασε τον Bottas, αλλά ο Bottas μπλόκαρε, χτύπησε από πίσω τον Norris και τον έστειλε πάνω στον Verstappen με συνέπεια να διαλυθεί ο δεξίς αεροφράκτης της Red Bull Honda του Ολλανδού που έπεσε στη 13η θέση, και ο Norris (McLaren) και ο Bottas (Mercedes) να εγκαταλείψουν τελικά. Λίγα μέτρα πιο πίσω ο Stroll με την Aston Martin θα έχανε τον έλεγχο στα φρένα της πρώτης στροφής και θα εμβόλιζε τη Ferrari του Leclerc με συνέπεια και για τους δύο την εγκατάλειψη.

Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά. Στους ωφελημένους της χαοτικής εκκίνησης ο Sainz που από τη 15η θέση πλασαρίστηκε στην 4η, ο Ocon στη δεύτερη θέση, ο Vettel στην τρίτη, ο Tsunoda στην πέμπτη και ο Latiffi στην έκτη θέση. Στην επανεκκίνηση από στάση είχαμε μια μεγάλη ανακατάταξη και το μεγάλο στρατηγικό λάθος της Mercedes: πριν την εκκίνηση όλα τα μονοθέσια μπήκαν στα πιτς να αλλάξουν σε στεγνά σλικ λάστιχα, καθώς η πίστα είχε ήδη στεγνώσει και να εκκινήσουν από τον παράδρομο των πιτς. Όλα πλην του Hamilton που εκκίνησε με τα ελαστικά βροχής και μέχρι να τα αλλάξει έπεσε στην τελευταία θέση.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ocon με την Alpine για να περάσει μπροστά και να μείνει εκεί παρά την παρατεταμένη ασφυκτική πίεση της Aston Martin του Vettel.

Πιο πίσω δόθηκαν μεγάλες μάχες με τον Hamilton να πραγματοποιεί πληθώρα προσπερασμάτων και τελικά έπειτα από μια πολύ έντονη μονομαχία να προσπερνά τον Alonso για την τέταρτη θέση και διαδοχικά και τη Ferrari του Sainz για να τερματίσει τελικά τρίτος.

Τέταρτος ήταν ο Sainz με τη Ferrari, πέμπτος ο μαχητικός Alonso, που ολοκλήρωσε έτσι το θρίαμβο της Alpine, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Alpha Tauri των Gasly και Tsunoda, οι δύο Williams των Latiffi και Russell και ο Verstappen που προσπέρασε προς το τέλος τη McLaren του Ricciardo.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο