EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dieselgate: Ξεκίνησε η δίκη τεσσάρων πρώην στελεχών της Volkswagen

dieselgate-xekinise-i-diki-tessaron-proin-stelechon-tis-volkswagen-624312

Η δίκη τεσσάρων πρώην αξιωματούχων της Volkswagen, που κατηγορούνται για απάτη για το σκάνδαλο των λογισμικών που εμφάνιζαν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από τους ντιζελοκινητήρες των οχημάτων, άρχισε σήμερα παρά την απουσία του πρώην επικεφαλής του ομίλου, κάτι που αποτελεί ένα μείζονα σταθμό στον ποινικό επίλογο του «ντίζελγκεϊτ» που έχει αμαυρώσει την εικόνα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όλοι κατηγορούνται για «απάτη από οργανωμένη συμμορία» και «σοβαρή οικονομική απάτη» σε σχέση μ’ αυτό το παγκόσμιο σκάνδαλο που ξέσπασε το Σεπτέμβριο 2015, όταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη Γερμανία παραδέχθηκε πως είχε χειραγωγήσει τα λογισμικά 11 εκατομμυρίων οχημάτων ώστε να δείχνουν επίπεδα εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατώτερα από τα πραγματικά.

Όμως η δικαιοσύνη αποφάισε την περασμένη εβδομάδα να διαχωρίσει τη διαδικασία, αναβάλλοντας επ’ αόριστον για ιατρικούς λόγους τη δίκη του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μάρτιν Βίντερκορν.

Ηλικίας 74 ετών, ο άνθρωπος που βρισκόταν στο τιμόνι του γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2007 ως το 2015, υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση.

Η δίκη που αρχίζει στο Μπρούνσβικ (βόρεια Γερμανία), όχι μακριά από την ιστορική έδρα της Volkswagen, θα είναι η δεύτερη μεγάλη ποινική δίκη που συνδέεται με το «dieselgate» στη Γερμανία και η πρώτη πρώην εργαζομένων της Volkswagen. Η δίκη σε βάρος του Ρούπερτ Στάντλερ, πρώην επικεφαλής της Audi, θυγατρικής του ομίλου Volkswagen, άρχισε πριν από ένα χρόνο και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο