EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ήρθε το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο e.GO Mobile στην ελληνική αγορά

irthe-to-mikro-ilektriko-montelo-e-go-mobile-stin-elliniki-agora-625233

Νέα είσοδος στην ελληνική αγορά της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO Mobile SE με το ηλεκτρικό μοντέλο πόλης e.GO Life.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ο Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη της πορείας μας στην Ελλάδα, με την παρουσίαση ενός ξεχωριστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική αγορά και τον έντονο τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και απαλλαγής από εκπομπές ρύπων».

Πρόθεση της εταιρείας είναι η κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής του αυτοκινήτου επί ελληνικού εδάφους καθώς και η δημιουργία ενός διεθνούς R&D και Customer Experience Center για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει τις υποδομές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ελλάδα.

To e.GO Life είναι ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα έως 122 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία 171 χλμ. με μία φόρτιση σύμφωνα με τις προδιαγραφές WLTP σε αστικό περιβάλλον. Αντίστοιχα σε συνδυαζόμενο κύκλο μέτρησης WLTP (πόλη-αυτοκινητόδρομο) η αυτονομία περιορίζεται στα 125 χλμ. Διαθέτει μία συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου δυναμικότητας 21,15 kWh που λειτουργεί σε κύκλωμα 374 V. Για την πλήρη φόρτιση από απλή οικιακή πρίζα σούκο (230 V) απαιτείται χρόνος 9,6 ώρες ενώ από φορτιστή με σύνδεση type 2 με εναλλασσόμενο ρεύμα η φόρτιση περιορίζεται στις 5,7 ώρες. Αν μάλιστα πρόκειται για wall box 11kW τότε η φόρτιση απαιτεί μόλις 2 ώρες.

Με αμάξωμα μήκους 3,348 μ. και μεταξόνιο 2,2 μ. το e.GO Life είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο ιδιαίτερα ευέλικτο που μπορεί να παρκάρει σε μικρούς χώρους όπου άλλα αυτοκίνητα αδυνατούν. Το απόβαρο είναι στα 1.250 κιλά και μπορεί να μεταφέρει μέγιστο βάρος επιβατών και αποσκευών έως 261 κιλά. Ως εκ τούτου προκύπτει ως ένα ανταγωνιστικό μοντέλο προς την πρόταση της smart για το μοντέλο fortwo.

H εταιρεία Next.e.GO Mobile SE που βρίσκεται πίσω από το e.GO Life ιδρύθηκε στο Άαχεν της Γερμανίας το 2015 από μηχανικούς και εξειδικευμένα στελέχη στην παραγωγή. Ένα χρόνο αργότερα παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο σε φυσική κλίμακα με την υποστήριξη της Bosch. To 2017 παρουσιάστηκε το μοντέλο παραγωγής σε σχεδίαση του Paolo Spada. Την επόμενη χρονιά δημιουργήθηκε και η πρώτη μονάδα παραγωγής στην Γερμανία. Το 2019 η εταιρεία ξεκινά την συνεργασία της με την VW από την οποία μπορεί να δανειστεί την αρθρωτή πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με στόχο την δημιουργία και άλλων μοντέλων πάνω σε ένα πάτωμα μαζικής παραγωγής. Πέρυσι, ήταν μια κομβική χρονιά για την εταιρεία καθώς στο μετοχικό κεφάλαιο μπήκε ο όμιλος nd Group ενώ συνάμα 700 αυτοκίνητα κατέληξαν σε πελάτες που τα είχαν παραγγείλει. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 400 εργαζομένους στην σχεδίαση και παραγωγή βιώσιμα ηλεκτρικών οχημάτων για μετακινήσεις μικρών αποστάσεων.

Στην ελληνική αγορά η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα Road Show για την ανεύρεση συνεργατών που θα επενδύσουν σε εκθέσεις αυτοκινήτων σε μεγάλες πόλεις. Στα σημεία έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο, να πραγματοποιήσουν test-drive και να υποβάλλουν την προπαραγγελία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες παραδόσεις μοντέλων e.GO Life σε έλληνες πελάτες προγραμματίζονται στα τέλη του 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για το e.GO Mobile μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο