EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Prix ΗΠΑ: Magic Max!

grand-prix-ipa-magic-max-626142

Ένας Max Verstappen από άλλο πλανήτη νικά στα ίσια τον Hamilton στο Austin, κατακτώντας την 8η φετινή νίκη του και δίνοντας στη Red Bull Honda μια τεράστια επιτυχία. 3oς ο Perez.

Του Σπύρου Πέττα

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα.

Η επιστροφή του τεχνικού διευθυντή Andrian Newey στους αγώνες μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του στο πόδι, σήμανε και την επιστροφή στις νίκες για τη Red Bull Honda. Ένα τρομερό undercut στον 11ο μόλις γύρο αρκούσε για τον Verstappen να περάσει μέσω των πιτ στοπ τον Hamilton και να τον ελέγξει στη συνέχεια. Στην εκκίνηση ο Ολλανδός έκλεισε όσο μπορούσε τον Άγγλο και μάλιστα βγήκε στην έξοδο της πρώτης στροφής. Αλλά ακόμη κι αυτό δεν αρκούσε να χάσει την 8η φετινή νίκη του, τη στιγμή που ο Hamilton έχει φέτος πέντε νίκες.

Ο Perez έκανε σπουδαίες δοκιμές και αγώνα για να τερματίσει 3ος με 4ο τον Leclerc. Σχετικά με τη Scuderia, ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Ferrari, ο όχι τόσο δυνατός Enrico Gualtieri δήλωσε ότι το ERS που έτρεξε για πρώτη φορά στο Sochi είναι εντελώς νέο. Είναι και διπολικό άραγε; Επίσης αποκαλύπτουμε ότι ο Leclerc έχασε τη νίκη στο Silverstone επειδή έπρεπε να κόψει στο δεύτερο stint εξαιτίας αυξημένης κατανάλωσης εξαιτίας του υψηλού drag (οπισθέλκουσα ή αεροδυναμική αντίσταση) που έχει απομείνει στη Ferrari λόγω των περιορισμών. Λειτούργησε σαν αερόφρενο δηλαδή…

Πέμπτος στο Austin ήταν ο Ricciardo που προσπέρασε έπειτα από τρομερή μονομαχία στους πρώτους γύρους τον Sainz και έκτος ο Bottas. Έβδομος ο Sainz με όγδοο τον Norris. 9ος ο τρομερός ρούκι Yuki Tsunoda και 10ος ο Vettel με την Aston Martin…

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΗΣ MERCEDES

Ο αγώνας του Austin έγινε υπό έντονο κλίμα αμφισβήτησης της νομιμότητας του κινητήρα της Mercedes. Έμπειρα αυτιά προέλευσης Ferrari θέλουν την αγγλογερμανική MGU-H (ή ERS, είναι ο ηλεκτροκινητήρας που παίρνει κίνηση από το turbo) της ασημένιας αρμάδας μονίμως ανοικτή, κάτι που εφόσον ισχύει θα συνιστούσε παρανομία.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο