EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Prix Μεξικού: “Killer” Verstappen! 

grand-prix-mexikou-killer-verstappen-626864

Ένας Mad Max Verstappen από άλλον πλανήτη προσπερνά ηρωικά τις δύο Mercedes από την εξωτερική στην πρώτη στροφή και κυριαρχεί στον αγώνα του Μέξικο Σίτι, όπου ο τρίτος τοπικός ήρωας Checo Perez έκανε τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του στις κερκίδες να παραληρούν. 

Του Σπύρου Πέττα 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Hamilton μην μπορώντας να αντιδράσει ήταν δεύτερος, μόλις 1,1 δλ. μπροστά από τον τοπικό ήρωα Checo Perez που κυνηγούσε τον Άγγλο για όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά εις μάτην. Ο Perez ωστόσο έγινε ο πρώτος Μεξικάνος που προηγήθηκε σε αγώνα και τερμάτισε στο πόντιουμ στην πατρίδα του και μετά τον αγώνα επιδόθηκε σε συγκινητικούς πανηγυρισμούς με τους ανθρώπους της Red Bull Honda, τον Verstappen και τον πατέρα του. 

 Ο poleman Valtteri Bottas χτυπήθηκε από τον Ricciardo στην πρώτη στροφή και γύρισε πέφτοντας πίσω και μόλις στον τελευταίο γύρο και αφού σταμάτησε εξ’επιτούτου στα πιτς, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα που κρατά τη Mercedes μπροστά από τη Red Bull Honda στους Κατασκευαστές για έναν μόλις βαθμό. 

 Τέταρτος ήταν ο πολύ δυνατός Gasly με την ανεβασμένη στο Μεξικό Alpha Tauri Honda που υποσκέλισε τις δύο Ferrari.  

 Πέμπτος ήταν ο Charles Leclerc, που πέρασε τον Sainz στην εκκίνηση, κάποια στιγμή έκανε άκρη να περάσει ο Ισπανός ομόσταβλός του μπροστά, αλλά εν τέλει ο Μονεγάσκος τερμάτισε μπροστά από τον έκτο τελικά Sainz. 

 Έβδομος ήταν ο Vettel με την Aston Martin και όγδοος ο αειθαλής Kimi Raikkonen με την ανεβασμένη Alfa Romeo, που στις πρώτες φάσεις του αγώνα πέρασε ωραία από την εξωτερική τον George Russell. Το ίδιο έκανε και ο ένατος Alonso με την Alpine, ενώ δέκατος τερμάτισε ο Norris με τη McLaren Mercedes, εκκινώντας από τη 18η θέση. 

 Στη βαθμολογία ο Verstappen πέρασε μπροστά με διαφορά 19 βαθμών από τον Hamilton, ενώ χάρη στο 1-3 η Red Bull Honda μείωσε τη διαφορά από τη Mercedes στον έναν μόλις βαθμό! Στη μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση στους Κατασκευαστές η Ferrari άφησε πίσω τη McLaren Mercedes  για 13,5 βαθμούς. 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο