EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Volvo: Επένδυση σε start up για την εξέλιξη οπτικών τεχνολογιών

volvo-ependysi-se-start-up-gia-tin-exelixi-optikon-technologion-627811

Η Volvo επενδύει στη Spectralics, μια εταιρεία start-up που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών. Η επένδυση θα γίνει μέσω της Volvo Cars Tech Fund.

Μετά από αυτή την συνεργασία η σουηδική εταιρεία θα έχει πρόσβαση σε πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και μπορούν να συνεισφέρουν στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή.

Ένα από τα βασικά έργα της Spectralics είναι το πολυστρωματικό λεπτό σύμπλεγμα που αποτελεί έναν νέο τύπο λεπτού οπτικού «φιλμ», το οποίο εφαρμόζεται στις διαφανείς επιφάνειες. Ενσωματωμένη μέσα στο παρμπρίζ ή στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου, η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την προβολή εικόνων πάνω στο κρύσταλλο. Έτσι βοηθάει με αυτό τον τρόπο στην τεχνολογία «heads-up display», προσδίδοντας μία αίσθηση απόστασης, καθώς εικονικά αντικείμενα εισάγονται σε ένα αληθινό περιβάλλον.

Με την εφαρμογή της στο παρμπρίζ, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο θέασης «heads-up display», προσδίδοντας μία αίσθηση απόστασης, καθώς εικονικά αντικείμενα εισάγονται σε ένα αληθινό περιβάλλον. Η διάταξη είναι σε θέση να προσφέρει μια απολαυστική και ασφαλή εμπειρία στον χρήστη.

«Η Spectralics είναι μία συναρπαστική εταιρεία με τεχνολογία που αφήνει σπουδαίες υποσχέσεις», δήλωσε ο Henrik Green (Χένρικ Γκριν), Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo Cars. «Ενισχύοντας την ανάπτυξή της, μπορούμε να επιταχύνουμε την προοπτική που ενδέχεται να έχουν τα προϊόντα της για τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo

Άλλες πιθανές χρήσης αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν προηγμένα φίλτρα για διάφορες εφαρμογές, συστήματα ανίχνευσης για την καμπίνα, αντιθαμβωτικές κάμερες για το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ψηφιακές ολογραφικές προβολές.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με έναν προοδευτικό τεχνολογικό ηγέτη όπως η Volvo Cars», δήλωσε ο Ran BarYosef (Ραν Μπαρ Γιόζεφ), Συνιδρυτής και CEO της Spectralics. «Διαβλέπουμε πολλαπλά κοινά σημεία με το όραμα της Volvo Cars για το οικοσύστημα και θεωρούμε ότι τα μελλοντικά Volvo είναι το κατάλληλο πεδίο για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών».

Η Spectralics έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα MobilityXLab στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και αποτελεί μέρος του δικτύου DRIVE στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Πρόκειται για προγράμματα accelerator τα οποία εστιάζουν σε start-up με προοπτικές και ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το τοπίο στον κλάδο των μεταφορών. Η Volvo Cars είναι ηγετικός εταίρος και στις δύο πρωτοβουλίες από το 2017.

«Αυτή η επένδυση είναι ακόμη ένας καρπός της επιτυχημένης συνεργασίας μας με τα MobilityXlab και DRIVE, ενδυναμώνοντας τη σχέση μας με αυτούς τους συνεργάτες στην καινοτομία», δήλωσε ο Lee Ma (Λι Μα), Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η Spectralics ταιριάζει στο portfolio μας και πιστεύουμε ότι η τεχνολογία της έχει τις δυνατότητες να θέσει ένα νέο πρότυπο για την επόμενη γενιά σε οθόνες και κάμερες.»

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 και επενδύει σε τεχνολογικά start-up με υψηλές προοπτικές σε όλο τον κόσμο. Κατευθύνει τους επενδυτικούς του πόρους σε τάσεις στρατηγικής τεχνολογίας που μετασχηματίζουν τον κλάδο του αυτοκινήτου, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο