EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ράλι Ακρόπολις: Θετικός ο απολογισμός του σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ

rali-akropolis-thetikos-o-apologismos-tou-symfona-me-ton-proedro-tis-omae-617500

«Η μεγάλη επιτυχία του Ράλι Ακρόπολις είναι ότι θα διεξαχθεί το 2022 και το 2023 και αυτή τη θετική απόφαση θα πρέπει να την πιστώσουμε στην κυβέρνηση και τον Υπουργό που αγκάλιασε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πράγμα πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος δηλώνει ότι η επιτυχία του Ράλι Ακρόπολις ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Μετά από πολλές δεκαετίες οι κυβερνώντες ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό. Τα οφέλη είναι μεγάλα. Τουριστικά, οικονομικά, αλλά κυρίως κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα όλων των Ελλήνων προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όφελος. Αγωνιστικά, ό,τι συνέβη στο Ράλι Ακρόπολις ξεπερνάει κάθε προσδοκία και το θέαμα ήταν μοναδικό. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Σκεφτείτε την διαφήμιση της Ελλάδας μετά από μία τέτοια διοργάνωση», ανέφερε στο Πρακτορείο FM ο κ. Μιχελακάκης για να επισημάνει: «Πάνω από 20.000 κόσμος για κάποιους -35.000 για άλλους- παρακολούθησαν την ειδική του Συντάγματος. Πετώντας με το ελικόπτερο είδαμε χιλιάδες αυτοκίνητα. Η συμμετοχή του κόσμου σε κάθε ειδική ήταν μεγάλη. Βάλτε τις χιλιάδες του κόσμου επί τις ειδικές διαδρομές για να δείτε τη συμμετοχή του κόσμου. Τα νούμερα ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Περιμέναμε μεγάλη συμμετοχή γιατί είμαστε υπεραισιόδοξοι».

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), Δημήτρης Μιχελακάκης

Όσον αφορά για το αν είναι εφικτό η Ελλάδα να φιλοξενήσει αγώνες F1 ο κ. Μιχελακάκης τόνισε: «Όταν γίνεται ένα γεγονός θα πρέπει να γίνει απόσβεση των επενδύσεων. Μια πίστα F1 θεωρώ ότι δεν μπορεί να κάνει απόσβεση. Αποτελεί πολύ μεγάλη επένδυση. Στοιχίζει δεκάδες εκατομμύρια, ενώ το παράβολο αν δεν κάνω λάθος για κάθε χρόνο είναι 40 εκατομμύρια ευρώ. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη μελέτη και αποτελεί καθαρά απόφαση της πολιτείας για το αν θα πάρει θετική απόφαση. Όμως, όπως όταν διεκδικούσαμε το Ράλι Ακρόπολις το θεωρούσαμε όνειρο, έτσι μπορεί να γίνει και τώρα με μια πίστα. Γιατί να μην αποτελέσει και αυτό ένα όνειρο το οποίο να κυνηγήσουμε;».

Αναφερόμενος στο ράλι ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ επισήμανε ότι δεν ήταν πετυχημένο. «Μας ενδιαφέρει η Β. Ελλάδα και το ράλι ΔΕΘ. Όμως το φετινό ράλι δεν ήταν τόσο πετυχημένο. Ο αγώνας ως προς το χωμάτινο σκέλος δεν είχε τη λάμψη που έπρεπε. Υπήρχαν λίγες συμμετοχές. Προσμετρά στο πρωτάθλημα Ελλάδας και θα έπρεπε να είχε περισσότερο κόσμο. Πρέπει οι αγωνιζόμενοι να το προτιμήσουν. Πάντα η Ομοσπονδία δίνει τους αγώνες στα σωματεία που το ζητούν, αρκεί αυτά να μπορούν αγωνιστικά να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο».

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο