EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Ford Ελλάς στηρίζει τον θεσμό FIA Rally Star

h-ford-ellas-stirizei-ton-thesmo-fia-rally-star-628858

Η Ford στέκεται διαχρονικά αρωγός πρωτοβουλιών που έρχονται να αναδείξουν και να ανταμείψουν έμπρακτα – τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο – το ταλέντο νέων σε ηλικία οδηγών αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της μάρκας από διάφορες μορφές και κατηγορίες αγώνων στις οποίες συμμετέχει, αλλά και τον σπορ χαρακτήρα που διέπει όλα τα μοντέλα της γκάμας της.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα και την καινοτόμα πρόκληση που συνιστά ο νεοσύστατος θεσμός FIA Rally Star που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), η Ford Motor Ελλάς προχώρησε στη διάθεση των απαραίτητων Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid με τα οποία 30 νέοι Έλληνες οδηγοί ηλικίας 18 έως 26 ετών διαγωνίστηκαν επί ίσοις όροις στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και στη δοκιμασία «Slalom Challenge» που έλαβε χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις πάντοτε φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ).

Τι είναι το FIA Rally Star

Με το FIA Rally Star, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο να δημιουργήσει μια αξιόπιστη «πλατφόρμα ανίχνευσης» νέων ταλέντων, τα οποία εν συνεχεία θα εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο εγγύς μέλλον στο διεθνή αγωνιστικό στίβο του WRC.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κατά τόπους Ομοσπονδίες, καλούνται να δημιουργήσουν σε εθνικό επίπεδο τις δικές τους εκδηλώσεις-αγωνίσματα, από τα οποία θα αναδειχτούν οι οδηγοί που θα περάσουν στην επόμενη φάση, η οποία περιλαμβάνει έξι τελικούς που θα λάβουν χώρα, υπό την αιγίδα πάντα της FIA, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, Αφρική, Ασία-Ειρηνικό, Λατινική Αμερική και Βόρεια Αμερική.

Οι νικητές από κάθε ήπειρο και η καλύτερη γυναίκα οδηγός, θα κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, για την αμέσως επόμενη φάση. Έπειτα, οι επτά νέοι οδηγοί που θα προκύψουν θα λάβουν το 2022 εκτενή εκπαίδευση διάρκειας μιας σεζόν, με συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι αγώνες με Ford Fiesta Rally3 της M-Sport. Στο τέλος, οι 4 πιο ταλαντούχοι οδηγοί και τουλάχιστον μία κοπέλα, θα λάβουν μέρος στο Junior WRC του 2023.

Το 2024 οι καλύτεροι τρεις οδηγοί θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα FIA Junior WRC με τον νικητή να συμμετέχει την αμέσως επόμενη χρονιά στο WRC3 με αγωνιστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally2.

Στη χώρα μας, την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Οι Έλληνες νικητές του Slalom Challenge στο τιμόνι των Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid

Βιώνοντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΟΑΚΑ μια μοναδική εμπειρία πίσω από το τιμόνι του Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid, οι 30 συμμετέχοντας «παρατάχθηκαν» για τη χρονομετρημένη διαδικασία αξιολόγησης «Slalom Challenge», με την 21χρονη Μαριαλένα Παυλή από την Αθήνα, αθλήτρια του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. και τον 23χρονο Γρηγόρη Εμμανουήλ από το Βελβεντό, του Σωματείου ΣΜΑΒ, να επικρατούν των αντιπάλων τους.

Τώρα, η Μαριαλένα και ο Εμμανουήλ καλούνται να αντιμετωπίσουν στον Τελικό Ευρώπης, στα τέλη του επόμενου μήνα, τους επικρατέστερους των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών-μελών της FIA που συμμετέχουν στο θεσμό.

Με πρωταγωνιστή το νέο Ford Puma

Το νέο Ford Puma αποτέλεσε τον πολύτιμο σύμμαχο όλων των ταλαντούχων νεαρών οδηγών που έδωσαν το παρών στη χώρα μας στο Slalom Challenge του ελληνικού FIA Rally Star.

Το κορυφαίο και άκαμπτο πλαίσιο, η ζωντάνια σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση του κινητήρα EcoBoost Hybrid, η αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης, αλλά και ο σπορ χαρακτήρας όσον αφορά τη ρύθμιση και απόκριση της ανάρτησης στην πάντοτε απαιτητική δοκιμασία του σλάλομ ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία του νέου Ford Puma που κέρδισαν τις εντυπώσεις και υποστήριξαν τις επιδόσεις όλων των συμμετεχόντων, η προσπάθεια των οποίων ήταν εξαιρετική και υψηλού επιπέδου.

Η Ford Motor Ελλάς εύχεται ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια στους νεαρούς Έλληνες οδηγούς, Μαριαλένα Παυλή και Γρηγόρη Εμμανουήλ, που θα διαγωνιστούν στην επόμενη φάση του θεσμού FIA Rally Star.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό FIA Rally Star εδώ

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο