EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδότηση έως 22.500 ευρώ για ηλεκτροκίνητο ταξί – «Παράθυρο» για αύξηση κόμιστρου

epidotisi-eos-22-500-evro-gia-ilektrokinito-taxi-parathyro-gia-afxisi-komistrou-621676

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εισηγηθεί την αύξηση του κομίστρου στα ταξί υπό προϋποθέσεις και αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση της πανδημίας, άφησε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί.

Παράλληλα, τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την ενισχυμένη επιδότηση που θα φτάνει και τις 22.500 ευρώ ανά αιτούντα για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος ταξί με ηλεκτροκίνητο. Ωστόσο, όπως επεσήμανε στους αυτοκινητιστές ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν 2.000 αιτήσεις.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου. Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά περιφέρεια.

Οσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα το αίτημα για άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις, η διεύρυνση της δυνατότητας για 7θέσια και 9θέσια ταξί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ και ο έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών).

Για τα 7θέσια και 9θέσια δεσμεύτηκε ότι σύντομα αυτή τη δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας, ενώ για την υποκλοπή έργου από τα ΕΙΧ, προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις και διαφημιστικά μηνύματα ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο