EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Quark: Ο νέος ηλεκτροκινητήρας της Koenigsegg αποδίδει 330 ίππους και ζυγίζει μόλις 30 κιλά!

quark-o-neos-ilektrokinitiras-tis-koenigsegg-apodidei-330-ippous-kai-zygizei-molis-30-kila-631508

H Koenigsegg πρόσφατα αποκάλυψε το "Quark", τον πρώτο ηλεκτροκινητήρα που κατασκεύασε εξ' ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της.

Όταν η Koenigsegg  ανακοίνωσε το ...τρικύλνδρο, υβριδικό τριών κινητήρων Gemera, γνωρίζαμε ότι σίγουρα, δεν θα ήταν ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούσε υπάρχουσες τεχνολογίες. Τότε, μας αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιούσε έναν ολοκαίνουριο βενζινοκινητήρα δύο λίτρων και βάρους μόλις 70 κιλών, με απόδοση 600 ίππων!

Τώρα, η Σουηδική εταιρεία αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά των ηλεκτροκινητήρων που συνθέτουν το υβριδικό σύστημα. Όπως φαντάζεστε, είναι αντίστοιχα πολύ ελαφριοί αλλά και πανίσχυροι.

Ο κινητήρας ονομάζεται "Quark". Πήρε το ονομά του από τον όρο της φυσικής, που ορίζεται ως «οποιοσδήποτε αριθμός υποατομικών σωματιδίων που φέρουν κλασματικό ηλεκτρικό φορτίο, που θεωρείται δομικό στοιχείο των αδρονίων». Ας κρατήσουμε το Quark...

The Quark electric motor, with a 330ml drink can for scale
O ηλεκτροκινητήρας Quark, δίπλα σε ένα αναψυκτικό 300ml
Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Quark είναι ο συνδυασμός δύο διαφορετικών μεθόδων σχεδιασμού, τις Radial Flux και Axial Flux. Χωρίς να σας κουράσουμε για το τεχνικό κομμάτι, σας ενημερώνουμε ότι ο συνδυασμός των δύο τεχνικών κατασκεύασε το "Raxial Flux", με αποτέλεσμα έναν πανίσχυρο κινητήρα με υψηλή ροπή και ελάχιστο βάρος.
Ο κάθε κινητήρας ζυγίζει μόλις 30 κιλά και αποδίδει 330 ίππους και 600Nm ροπής.
Koenigsegg's 330bhp, 443lb ft Electric Motor Weighs Just 30kg - News

Ο CEO, Christian von Koenigsegg, περιγράφει το Quark ως μία πρωτοποριακή, κορυφαία τεχνολογία που μπορεί να βρεί χρήση και εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας, στον χώρο της ναυτιλίας και της αεροδιαστημικής.

Koenigsegg's 330bhp, 443lb ft Electric Motor Weighs Just 30kg - News

Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, με την Koenigsegg  να έχει ...υποσχεθεί ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο