EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραγωγική αρρυθμία στη SEAT

paragogiki-arrythmia-sti-seat-633647

Η ισπανική SEAT ,μέλος του ομίλου Volkswagen, αντιμετωπίζει ελλείψεις επιμέρους τμημάτων στην παραγωγική διαδικασία μοντέλων της που δεν αφορούν μόνο την έλλειψη σε μικροεπεξεργαστές αλλά και τις ευρύτερες επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Wayne Griffiths.

Η SEAT παρουσίασε ζημιές της τάξεως των 371 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 και μειωμένη παραγωγή κατά 25%. Η παραγωγή στο κύριο εργοστάσιο της Seat στο Martorell, κοντά στη Βαρκελώνη, και σε δύο εργοστάσια της VW που κατασκευάζουν οχήματα της ισπανικής εταιρείας, έχει διακοπεί επί του παρόντος λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης chips καθώς και των προβλημάτων εφοδιασμού που συνδέονται με τον πόλεμο, δήλωσε ο Griffiths την περασμένη Τετάρτη στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της SEAT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο του Martorell, κατασκευάζονται τα μοντέλα Ibiza, SEAT/Cupra Leon και το crossover Cupra Formentor. Σύμφωνα με τον Griffiths, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των Leon και Formentor έχουν πρόβλημα στην παραγωγή τους καθώς αυτές οι γραμμές συναρμολόγησης λειτουργούν με δύο καθημερινές βάρδιες αντί για τρεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της Seat πρόσθεσε ότι η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού Cupra Born στο Zwickau της Γερμανίας έχει διακοπεί προσωρινά και ότι η παραγωγή του μεσαίου μεγέθους SUV SEAT Tarraco στο Wolfsburg της Γερμανίας έχει τεθεί σε αναμονή λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από την Ουκρανία.

Η SEAT δεν ανησυχεί μόνο για την έλλειψη ανταλλακτικών από την Ουκρανία, αλλά και για το κόστος της ενέργειας, τις επιπτώσεις του πληθωρισμού που σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσουν διάφορα μακροοικονομικά ζητήματα. Ανέφερε δευτερεύουσες συνέπειες, όπως η απεργία των οδηγών φορτηγών στην Ισπανία για να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Από την άλλη, το γκρουπ VW φαίνεται πως βρίσκεται σε μια τροχιά ανάκαμψης από τις ελλείψεις ανταλλακτικών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο. Ήδη το εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ επανήλθε προσφάτως σε πλήρη παραγωγική λειτουργία.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο