EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ιστορία του σήματος της Mercedes-Benz

i-istoria-tou-simatos-tis-mercedes-benz-643625

To σήμα της Mercedes-Benz είναι ένα εικονικό έμβλημα, όχι μόνο όσον αφορά την ιστορία στον χώρο της αυτοκίνησης, αλλά της ιστορίας γενικότερα.

Το 2021, το αστέρι με τις τρεις κορυφές της Mercedes, γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη χρονιά που το σήμα καταχωρήθηκε στα πνευματικά δικαιώματα της εταιρείας. Την ίδια χρονιά, η Mercedes έγινε η μοναδική Ευρωπαική μάρκα αυτοκινήτων που βρέθηκε στην λίστα με τις 10 κορυφαίες «Παγκόσμιες Μάρκες». Το λογότυπο της Mercedes διακοσμεί όλα τα αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV της μάρκας, η οποία έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 50 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, η ιστορία πίσω από το αστέρι της Mercedes-Benz έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, γνωρίζατε πως επιπλέον του τριπλού αστεριού, η Daimler καταχώρησε επίσης και ένα αστέρι με τέσσερις ακτίνες, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το 1989; Ή ας πούμε, πως το αστέρι της Mercedes-Benz αποτελεί την σύμπτυξη δύο ξεχωριστών λογοτύπων; Κι όμως!

Υπάρχει λόγος για τον οποίο το “Mercedes-Benz” είναι με παύλα. Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε ως δύο κατασκευαστές: η Daimler και η Benz, που ενώθηκαν, ενώθηκαν την 1η Μαΐου 1924. Εκείνη την περίοδο, τα δύο λογότυπα απλώς τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα. Στις 18 Φεβρουαρίου 1925, μία ομάδα καλλιτεχνών ένωσε τα δύο λογότυπα. Μετά την …ένωση και μέχρι σήμερα, έναν αιώνα αργότερα, το λογότυπο άλλαξε πολλές φορές μορφή, διατηρώντας πάντα τον ίδιο χαρακτήρα, πριν φτάσει στη σημερινή του εμφάνιση.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο