EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακόμα ένα Tesla με σύστημα FSD Beta πέρασε με κόκκινο φανάρι

akoma-ena-tesla-me-systima-fsd-beta-perase-me-kokkino-fanari-678991

Για άλλη μια φορά ένα μοντέλο της Τesla ενώ ήταν σε λειτουργία του συστήματος Full Self Driving Beta προκάλεσε πρόβλημα, αφού αυτή την φορά διέσχισε κόκκινο φανάρι Η.Π.Α.

Ένας πρώην υπάλληλος της Tesla κυκλοφόρησε το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, ο John Bernal είχε εργαστεί ως ειδικός χειριστής συστημάτων υποβοήθησης οδηγού για την Tesla, πριν απολυθεί πέρυσι αφού μοιράστηκε το βίντεο στο Youtube σχετικά με την κακή λειτουργία του συστήματος FSD Beta στην Καλιφόρνια. Παρότι δεν συνεχίζει να εργάζεται στην Tesla, ο John Bernal συνεχίζει να οδηγεί Model 3 και ενώ πειραματιζόταν με το ηλεκτρικό sedan παρουσιάζει ένα σφάλμα που ισχυρίζεται ότι συμβαίνει συχνά και είναι επικίνδυνο.

Στο σύντομο βίντεο που κοινοποίησε ο Bernal στο Twitter, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο μόλις είχε περάσει διασταύρωση με κόκκινο φανάρι πριν ξεκινήσει να τραβάει βίντεο, οπότε επιστρέφει ξανά για να δει αν θα επαναληφθεί. Καθώς πλησιάζει τη διασταύρωση – αυτή τη φορά με το τηλέφωνό του στο χέρι για να κινηματογραφήσει – το Model 3 πλησιάζει τη διασταύρωση για να μπει σε έναν αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα φαίνεται να φρενάρει καθώς τρέχει στο κόκκινο φανάρι, αλλά στη συνέχεια προχωρά μέσα από τη διασταύρωση και αρχίζει να επιταχύνει μόλις μπαίνει στον αυτοκινητόδρομο.

 

Σε ένα επόμενο tweet του, ο πρώην υπάλληλος λέει ότι επικοινώνησε μαζί του το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφού είδαν τη δημοσίευση του στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla από πέρυσι και θα μπορούσε να επιδιώξει να χρεώσει τα στελέχη ή/και την ίδια την Tesla.

Κοιτάζοντας την οθόνη συστήματος infotainment του αυτοκινήτου μπορούμε να δούμε ότι το σύστημα αναγνώρισε τον κόκκινο σηματοδότη καθώς και ένα προειδοποιητικό μήνυμα εμφανίζεται που λέει ότι το σύστημα FSD Beta ουσιαστικά υπολειτουργεί. Φαίνεται πάντως ότι είναι συνηθισμένες αυτού του τύπου οι βλάβες με πολλούς να ισχυρίζονται ότι ευθύνονται πολλές φορές οι κακές καιρικές συνθήκες ή αν οι κάμερες του οχήματος που πληροφορούν το σύστημα αυτόματης πλοήγησης δεν έχουν καθαριστεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Bernal αναφέρει ότι οι κάμερες λειτουργούσαν εξαιρετικά και ότι το μήνυμα εξαφανίστηκε αλλά ότι ξαναεμφανίστηκε πρόβλημα σε επόμενη δοκιμή αργότερα.

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο