EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκλειστικό – ΕΛΑΣ: Το σχέδιο για ηλεκτρικά περιπολικά και βαν με leasing

apokleistiko-elas-to-schedio-gia-ilektrika-peripolika-kai-van-me-leasing-677006

Σε μερική ανανέωση του στόλου της ΕΛΑΣ με νέα περιπολικά θέλει να προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γράφει ο Ανδρέας Ντίνης 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο Autotypos.gr, στόχος είναι η ΕΛΑΣ να ενισχυθεί με νέα οχήματα μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως αναφέρουν οι πηγές μας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει ως στόχο το Υπουργείο Προστασίας να πάρει, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα χρησιμοποιηθούν στην Αττική. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Autotypos.gr, ήδη σε πολλά τμήματα και κυρίως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), υπάρχει η δυνατότητα να μπουν φορτιστές στα γκαράζ.

Την ίδια ώρα στις σκέψεις της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι να υπάρξει και προμήθεια νέων οχημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των ΜΑΤ. Το σχέδιο είναι τα ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν βαν, αντί για τις κλούβες που έχουν τώρα στο δυναμικό τους, με στόχο να γίνουν οι μετακινήσεις τους ευκολότερες. Στον οδικό χάρτη που επεξεργάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι τα βαν αυτά να τα πάρουν με leasing. Στόχος όπως αναφέρουν οι αρμόδιες πηγές είναι το Δημόσιο να καταφέρει μια καλή συμφωνία με το leasing, καθώς αν επιτευχθεί η συμφωνία αυτή το κράτος θα γλιτώσει ένα μεγάλο κόστος από την συντήρηση των οχημάτων.

Τέλος στο σβήσιμο στις κλήσεις της Τροχαίας – Τι αλλάζει

Η Τροχαία ξαναβγαίνει στους δρόμους, αυτή τη φορά με tablets στα χέρια, ώστε να μπορεί να καταλογίζει άμεσα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία θα μεταβιβάζονται στο taxis, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου έθεσε τις προτεραιότητες και τους στόχους του υπουργείου την επόμενη τετραετία.

«Βασικός κανόνας είναι το ένστολο προσωπικό να επεμβαίνει άμεσα σε κάθε παράβαση, ανεξαρτήτως υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί», είπε ο Νότης Μηταράκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τον Σεπτέμβριο προχωρά η έκδοση νέων ταυτοτήτων σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα προχωρήσει η έκδοση νέων διαβατηρίων.

«Σχεδιάζουμε να φέρουμε την Αστυνομία στο κινητό του πολίτη, με την εφαρμογή του MyELAS, με πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που τον αφορά», είπε και προανήγγειλε την αναμόρφωση του υπάρχοντος σχεδιασμού στη λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Τα όσα είπε ο κ. Μηταράκης έρχονται να επιβεβαιώσουν τα είπε είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας πριν λίγες μέρες στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως είχε αναφέρει μέσα στις δέκα προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Υπουργείου του είναι και η  νέα διαδικασία επιβολής και είσπραξης των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τη χρήση ψηφιακών Μέσων.

Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 30% ως το 2025 και κατά 50% ως το 2030, είναι ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης και σε αυτό θα συμβάλουν τα μέγιστα, τόσο τα νέα έργα στο οδικό δίκτυο, η ανανέωση του στόλου των οχημάτων με νέα ασφαλέστερα, αλλά και η ψηφιοποίηση των προστίμων και των ποινών, ώστε να μην μπαίνουν… ενδιάμεσοι.

Για τις κλήσεις, οι τροχονόμοι θα τις επιβάλλουν on line παράλληλα με την γραπτή ενημέρωση στον οδηγό του οχήματος. Απευθείας η παράβαση θα επικυρώνεται στο μητρώο του οχήματος μέσω του gov.gr, και εφόσον δεν υπάρξει έγκαιρη on line ενημέρωση από τον κάτοχο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για το όνομα του οδηγού την ημέρα και την ώρα που βεβαιώνεται η παράβαση, το ποσό και οι ποινές θα χρεώνονται στον ιδιοκτήτη και σε εταιρικό όχημα, στον νόμιμο εκπρόσωπο. [Διαβάστε εδώ όλους τους στόχους του υπουργείου]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο