EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνόμος Lamborghini Urus Performante, διατάξτε! 🚓

astynomos-lamborghini-urus-performante-diataxte-🚓-694729

Η συνεργασία της Lamborghini και της αστυνομίας στην Ιταλία συνεχίζεται και η Urus Performante δηλώνει ετοιμοπόλεμη.

του Emanuele Mùrino, απόδοση: Autotypos Team

Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν η Lamborghini παρέδωσε την πρώτη Gallardo στα χέρια της αστυνομίας, ενώ πλέον το σήμα της Polstrada φέρουν συνολικά 6 αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας. Μετά την Gallardo, η οποία παραδόθηκε στην αστυνομία της Ρώμης, ακολούθησε άλλη μια που παρέλαβε το τμήμα της Μπολόνια. Τα 2 αυτοκίνητα αντικαταστάθηκαν από την δεύτερη γενιά, LP 560-4, της Gallardo, ενώ το 5ο και τελευταίο αυτοκίνητο της Lamborghini (μέχρι σήμερα) ήταν η “Huracán LP610-4 Police”.

Ο Just Winkelmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini, παρέδωσε τα κλειδιά της Urus Performante στον Υπουργό Εσωτερικών, Matteo Plantedosi, κατά τη διάρκεια τελετής στην Piazza del Viminale στην οποία παρευρέθηκαν επίσης η πρωθυπουργός Giorgia Meloni και ο αρχηγός της αστυνομίας, Vittorio Pisani. Το αυτοκίνητο, πάντα με τα διακριτικά της Τροχαίας, θα τεθεί σε λειτουργία το 2024. «Γνωρίζοντας ότι τα μοντέλα μας χρησιμοποιούνται για λειτουργίες κοινής ωφέλειας και, κυρίως, για αποφασιστικές επιχειρήσεις για να σωθούν ζωές – τόνισε ο Winkelmann – δεν μπορεί παρά να με κάνει και όλη η εταιρεία περήφανη. Αυτές οι πρωτοβουλίες, τις οποίες πραγματοποιούμε με μεγάλη ικανοποίηση, αντιπροσωπεύουν μια περαιτέρω απόδειξη του δεσμού μας με την επικράτεια».

Η εν λόγω Urus Performante τροφοδοτείται από ένα twin-turbo V8 κινητήρα με… «διαβολική» ισχύ 666 ίππων. Η ροπή είναι στα 850 Nm μεταξύ 2.300 και 4.500 σάλ, και εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 σε 3,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 306 χλμ./ώρα. Το στήσιμο διεκπεραιώθηκε απευθείας από τους τεχνικούς της Sant’Agata Bolognese, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που παρέχει η κρατική αστυνομία. Εξωτερικά, τα γραφικά σχεδιάστηκαν από το Lamborghini Style Center, ενώ τα λογότυπα Polstrada ξεχωρίζουν στις μπροστινές πόρτες και στο πίσω καπό. Σε όλη την περίμετρο των πλευρών, στο κάτω μέρος, υπάρχει η νέα ταινία με μπλε και κίτρινα τετράγωνα σε ανακλαστική μεμβράνη. Τέλος, η μπάρα φωτισμού οροφής έχει βελτιστοποιηθεί από αεροδυναμική άποψη και τα φώτα είναι μπλε LED ορατά στις 360 μοίρες. Ένα αεροδυναμικό στοιχείο έχει τοποθετηθεί μεταξύ της ράβδου και της οροφής για να μειώσει τις αναταράξεις και το θόρυβο κύλισης σε υψηλή ταχύτητα.

Ποιος θα είναι ο ρόλος της αστυνομικής Lamborghini Urus Performante

Στο αστυνομική Urus βρίσκουμε τις συνήθεις συσκευές για την επιχειρησιακή υπηρεσία, όπως ένα θωρακισμένο συρτάρι για θήκες όπλων, ένα πτυσσόμενο πάνελ για γραφικά μηνύματα και ένα διαμέρισμα για την αποθήκευση του τυπικού εξοπλισμού της Polstrada στο πορτμπαγκάζ (όπως πυρσούς και κιτ διάσωσης). Ακόμα, στο πίσω πορτμπαγκάζ υπάρχει απινιδωτής και φορητό ψυγείο μεταφοράς οργάνων, με διπλή τροφοδοσία 12V ή 220V, με οθόνη και καταγραφικό για συνεχή παρακολούθηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Από το 2004, εν δυνάμει της συμφωνίας μεταξύ της κρατικής αστυνομίας και του Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, η αστυνομικές Lamborghini πραγματοποίησαν 242 μεταφορές ανθρώπινων οργάνων και ιστών, πλάσμα και φαρμακευτικά προϊόντα σε συνθήκες επείγουσας ανάγκης, διασφαλίζοντας την παράδοση του φορτίου σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μέγιστη ασφάλεια.

Όλες οι ειδήσεις

Διόδια: Αυτές είναι οι νέες τιμές – Δείτε πόσο θα πληρώνετε ανά ταξίδι [παραδείγματα]

Αττική Οδός: Οι επεκτάσεις που θα αποσυμφορήσουν την Αθήνα

Ποιες μάρκες αυτοκινήτου «googlαραν» περισσότερο οι Έλληνες το 2023

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο