EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Bentley Mulliner Bacalar: Το χειροποίητο αυτοκίνητο μόνο για 12 τυχερούς

bentley-mulliner-bacalar-to-cheiropoiito-aftokinito-mono-gia-12-tycherous-640160

Η Bentley Mulliner ολοκληρώνει τα τελευταία στάδια των 12 χειροποίητων και εξαιρετικά σπάνιων Bentley της σύγχρονης εποχής με την ονομασία Bacalar.

Οι Bacalar είναι η απόλυτη έκφραση της διθέσιας, cabrio πολυτέλειας και είναι το πρώτο μιας νέας σειράς κορυφαίων κατά παραγγελία μοντέλων που οδήγησαν στην επιστροφή της Bentley Mulliner, του ​​παλαιότερου κατασκευαστή αμαξωμάτων στον κόσμο.

Οκτώ Bacalar κάθε μία μοναδική, ανάλογα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη, έχουν ήδη παραδοθεί και στα τέσσερα τελευταία κομμάτια γίνονται τελικές εργασίες πριν μεταφερθούν στα νέα τους σπίτια. Κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, οι τελευταίες εργασίες και ποιοτικοί έλεγχοι σηματοδοτούν και το τέλος μιας μακράς και απίστευτα λεπτομερούς διαδικασίας κατασκευής κάθε αυτοκινήτου.

Η Bacalar δημιουργήθηκε από την Bentley Mulliner για να αναβιώσει την εξειδίκευσή της στην παροχή σπάνιων μοντέλων μόνο για λίγους και απαιτητικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο. Έτσι κάθε Bacalar είναι πραγματικά μοναδική και αποτέλεσμα της άμεσης συνεργασίας μεταξύ της ομάδας σχεδιασμού της Bentley Mulliner και κάθε πελάτη ξεχωριστά. Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης αποφασίζει για κάθε λεπτομέρεια του αυτοκινήτου.

Το αμάξωμα από ανθρακονήματα είναι φινιρισμένο σε χρώμα της επιλογής κάθε πελάτη και δεν υπάρχουν δύο ίδια αυτοκίνητα. Οι λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά στην καμπίνα τονίζουν τον προσωποποιημένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με σχεδόν άπειρους τρόπους ώστε οι 12 πελάτες να εκφράσουν το προσωπικό τους γούστο.Βιώσιμα, ηθικά, υλικά του πρωτότυπου μοντέλου EXP 100 GT έχουν ενσωματωθεί σε πολλές Bacalar. Σε αυτά περιλαμβάνεται η βαφή με τέφρα από φλοιούς ρυζιού, η οποία παρέχει μεταλλικό φινίρισμα με βιώσιμο τρόπο.

Από τη χρήση ειδικών μέχρι τα χειριστήρια του οδηγού και τις 148.199 βελονιές που απαιτούνται σε κάθε κάθισμα, οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν λεπτομέρειες και εξαρτήματα που δεν έχουμε ξαναδεί σε κάποια Bentley.

Φυσικά δεν αποκαλύπτονται οι περιοχές στις οποίες πουλήθηκαν τα μοναδικά αυτοκίνητα ούτε οι ιδιοκτήτες. Όμως μια Bacalar παρουσιάστηκε στο εφετινό Goodwood Festival of Speed, κατά τη διάρκεια του οποίου παραδόθηκε στον νέο της ιδιοκτήτη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bentley, Adrian Hallmark. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει χρώμα Sunset Orange, με προσαρμοσμένες τρίχρωμες ζάντες 22 ιντσών σε σκούρο γκρι χρώμα με γυαλιστερές όψεις και μαύρες ανταύγειες που κάνουν έντονη αντίθεση με το έντονο χρώμα του αμαξώματος. Οι αεραγωγοί στο καπό είναι από ανθρακονήματα, όπως και οι εξωτερικοί καθρέφτες και τα «power humps» πίσω από τα καθίσματα, οι πλαϊνές ποδιές και ο πίσω διαχύτης. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πλαϊνοί αεραγωγοί και μερικές λεπτομέρειες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Η λευκή και μαύρη καμπίνα με πινελιές σε Mandarin Orange δημιουργεί ένα εντυπωσιακό μοντέρνο εσωτερικό, ενώ το φινίρισμα από σατινέ ανθρακονήματα περικλείει τους επιβάτες, σαρώνοντας την καμπίνα από τη μια πλευρά μέχρι την άλλη. Κάθε πάνελ και λεπτομέρεια του εσωτερικού προσδιορίστηκε από τις επιλογές του πελάτη, μέσω προσεκτικών συνδυασμών δέρματος και Alcantara σε λευκό, μαύρο και πορτοκαλί χρώμα και υφές σατινέ και γυαλιστερές.

Το Bacalar είναι κορυφαίο παράδειγμα του πώς οι πιο μικρές λεπτομέρειες σε μια Bentley μπορούν να δημιουργήσουν μια καμπίνα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η εξατομίκευση κάθε Bentley είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης, αφού ακόμα και ένα αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να διαμορφωθεί. Η διαδικασία σχεδίασης ενός Mulliner προχωρά ακόμη παραπέρα, με άπειρους συνδυασμούς υλικών, χρωμάτων και φινιρισμάτων. Το επόμενο μοντέλο της Mulliner, που θα αποκαλυφθεί σύντομα, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο