EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρήσιμες συμβουλές για τη φόρτιση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

chrisimes-symvoules-gia-ti-fortisi-ton-amigos-ilektrikon-aftokiniton-629765

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη της αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι οι δυσκολίες στη φόρτιση των μπαταριών των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων. Η πολεοδομική υποδομή των πόλεων, η έλλειψη φορτιστών στις πόλεις και η έλλειψη ταχυφορτιστών στους αυτοκινητόδρομους απασχολούν τους υποψήφιους αγοραστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που μπορούν να διαθέσουν την ιδιαίτερα υψηλή αξία για να αποκτήσουν αυτοκίνητο που κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες υλοποιούν προγράμματα για την εξέλιξη και την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Η Mercedes-Benz έχει δημιουργήσει τη νέα σειρά ηλεκτρικών μοντελων EQ, που περιλαμβάνει τα μοντέλα EQA, EQB, EQE και EQS. Η Mercedes-EQ εισάγει συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα το 2021, συν το Concept EQT που έρχεται να προαναγγείλει ένα νέο υψηλό επίπεδο ποιότητας στην κατηγορία των μικρών van.

Η οικογένεια των plug-in hybrid αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, η οποία σήμερα αριθμεί περισσότερες από 20 εκδόσεις μοντέλων, ανανεώνεται με τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της C-Class και της S-Class. Για το 2021, η Mercedes-Benz Cars αναμένει να αυξήσει το μερίδιο xEV, δηλαδή των plug-in hybrid και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, σε περίπου 13%. Επιπλέον, τα ήπια υβριδικά με μίζα-δυναμό και σύστημα 48 Volt κυριαρχούν στη γκάμα προϊόντων, ιδίως στα πολυτελή οχήματα του Ομίλου.

Μετά την EQA, η EQB αποτελεί, ήδη, το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο της Mercedes-EQ. Το ισχυρό και αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η έξυπνη ανάκτηση και η προγνωστική πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που τη συνδέουν με το EQA.

Στην Ευρώπη, το πλήρως ηλεκτρικό compact SUV θα κυκλοφορήσει στις εκδόσεις EQB 300 4MATIC (συνολική ηλεκτρική κατανάλωση κατά WLTP: 19.4 – 18.1 kWh/χλμ., εκπομπές CO2 σε συνδ. κύκλο: 0 γραμ./χλμ.) με 168 kW, και EQB 350 4MATIC με 215 kW (συνολική ηλεκτρική κατανάλωση κατά WLTP: 19.4 – 18.1 kWh/χλμ., εκπομπές CO2 σε συνδ. κύκλο: 0 γραμ./χλμ.). Η αυτονομία κατά WLTP είναι 419 χλμ. σε κάθε περίπτωση. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών, μεταξύ των οποίων η έκδοση εξαιρετικά μεγάλης αυτονομίας.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε χρήσιμες συμβουλές για τη φόρτιση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κάθε οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να βοηθά στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, να κάνει τις στάσεις για φόρτιση πιο ευχάριστες και να βελτιστοποιεί τον χρόνο οδήγησης. Ακολουθούν μερικές σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές:

– Να χρησιμοποιείτε τον προκλιματισμό στη διάρκεια της φόρτισης. Αυτό εξοικονομεί αυτονομία, επειδή η ενέργεια που απαιτείται για να διατηρηθούν η μπαταρία και ο εσωτερικός χώρος στη σωστή θερμοκρασία καλύπτεται από το ρεύμα φόρτισης. Το σύστημα προκλιματισμού της EQB μπορεί να προγραμματίζεται απευθείας μέσω του MBUX ή μέσω της εφαρμογής Mercedes me App. Σημαντικό: Μπορείτε να οδηγείτε πιο αποδοτικά με θερμαινόμενα καθίσματα από ό,τι με θερμό αέρα από το σύστημα κλιματισμού.

– Μη φορτίζετε πλήρως. Για φυσικούς και χημικούς λόγους, ο ρυθμός φόρτισης μειώνεται όσο η μπαταρία πλησιάζει στην πλήρη φόρτισή της. Συνεπώς, κατά τη γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) έχει συνήθως νόημα να φορτίσετε τη μπαταρία με γρήγορο φορτιστή μόνο μέχρι 80% ή ανάλογα με την αυτονομία που χρειάζεστε. Είναι, επίσης, καλό και για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

– Αποφεύγετε τις τακτικές γρήγορες φορτίσεις. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να φορτίζονται γρήγορα στη διάρκεια μίας διαδρομής μόνο εάν είναι πραγματικά αναγκαίο. Η συνεχής γρήγορη φόρτιση με υψηλή ισχύ μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας.

– Αφήνετε τον έλεγχο στον «συνοδηγό». Εάν είναι δυνατόν, να ενεργοποιείτε πάντα την πλοήγηση με Electric Intelligence. Ο λόγος είναι ότι λαμβάνει έξυπνα υπόψη πολλούς παράγοντες για τον σχεδιασμό της γρηγορότερης διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων φόρτισης, και μπορεί να αντιδρά δυναμικά σε αλλαγές, όπως τα μποτιλιαρίσματα. Και όταν η υπολειπόμενη αυτονομία αρχίζει να γίνεται πιεστική, μπορεί να σας δίνει συμβουλές για το πώς να κερδίσετε μερικά περισσότερα χιλιόμετρα.

– Αποφεύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Εάν οι μπαταρίες εκτίθενται σε έντονη θερμότητα ή έντονο ψύχος, η χωρητικότητά τους μειώνεται γρήγορα. Συνεπώς, θα πρέπει να αποφεύγετε να παρκάρετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας στον καυτό ήλιο το καλοκαίρι, όταν είναι δυνατόν, και να προτιμάτε τη σκιά. Τον χειμώνα, ένα γκαράζ είναι ιδανικό για στάθμευση και φόρτιση. Επιπλέον, τον χειμώνα συνιστάται να φορτίζετε τη μπαταρία αμέσως μετά από μία διαδρομή, δηλαδή πριν προλάβει να κρυώσει η μπαταρία.

– Καλύτερα μισογεμάτο. Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το όχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, π.χ. λόγω απουσίας σας σε πολυήμερο ταξίδι, θα πρέπει να το αφήσετε με τη μπαταρία φορτισμένη μέχρι περίπου τη μέση. Έτσι, επιβραδύνεται η απώλεια φόρτισης της μπαταρίας.

– Αναζητήστε πληροφορίες εκ των προτέρων. Η εφαρμογή Mercedes me App προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες σχετικά με τη φόρτιση. Περιλαμβάνει και μία επιλογή φίλτρου που επιτρέπει την ταξινόμηση των σημείων φόρτισης σύμφωνα με κριτήρια, όπως διαθεσιμότητα ή ισχύς φόρτισης. Όταν θέλετε να αποφασίσετε πού να φορτίσετε την EQB, υπάρχουν φωτογραφίες και βαθμολογίες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Επίσης, υπολογίζεται η πιθανότητα να είναι απασχολημένο ένα συγκεκριμένο σημείο φόρτισης κατά τη διάρκεια της ημέρας και προβάλλεται στην οθόνη.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο