EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Audi παρουσιάζει το project της Φόρμουλα 1

i-audi-parousiazei-to-project-tis-formoula-1-665716

Η Audi παρουσιάζει για πρώτη φορά το project της στη Φόρμουλα 1 στην Κίνα, από τις 18 έως τις 27 Απριλίου 2023.

Κεντρικό στοιχείο της παρουσίας της Audi στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης αποτελεί το μονοθέσιο της F1 με τα εντυπωσιακά γραφικά της γερμανικής μάρκας. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann, μας έδωσε μια εικόνα σχετικά με την πρόοδο του εν λόγω έργου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Με σύνθημα «F1 Power made in Germany» η εταιρεία ετοιμάζεται να εισέλθει στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το 2026, η Audi θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1 με δική της εργοστασιακή ομάδα και μια κινητήρια μονάδα που αναπτύχθηκε στη Γερμανία. «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA μας», δήλωσε ο Markus Duesmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, στο Auto Shanghai. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δέσμευσή μας στη Formula 1 θα ενισχύσει την εστίαση της Audi στην σπορ πλευρά της οδήγησης. Η σειρά αγώνων της F1 αυξάνει συνεχώς την παγκόσμια απήχησή της, ειδικά μεταξύ των νέων πελατών-στόχων και στην πιο σημαντική αγορά πωλήσεών μας: την Κίνα.» Το Κινεζικό Γκραν Πρι στο Shanghai International Circuit δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά λόγω της πανδημίας και αυτό τον κάνει ακόμη πιο χαρούμενο που δίνει στους Κινέζους οπαδούς της Formula 1 μια προεπισκόπηση της μελλοντικής συμμετοχής της Audi στην κορυφαία κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Το Audi Formula 1 project έχει πραγματικά απογειωθεί τους τελευταίους μήνες», λέει ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG για την Τεχνική Ανάπτυξη. «Στην τρέχουσα φάση εξέλιξης της κινητήριας μονάδας ισχύος, τίθενται τα θεμέλια του συστήματος μετάδοσης κίνησης μας για το 2026. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια της εργασίας, για παράδειγμα σε υλικά ή τεχνολογίες κατασκευής, και εστιάζουμε επίσης σε θέματα όπως η διαχείριση ενέργειας του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Εξάλλου, ο βαθμός απόδοσης είναι ένας βασικός παράγοντας επιτυχίας τόσο για τη Formula 1 όσο και την κινητικότητα του μέλλοντος, αυτές οι προσεγγίσεις θα εξελίξουν προς το μέλλον και τους δύο κόσμους», λέει ο Hoffmann.

Πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξη, τη ρύθμιση του εργαστηρίου δοκιμών και την επικύρωση των οργάνων μέτρησης παρέχονται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα που έχει δοκιμαστεί από τα τέλη του 2022. Η πρώτη πλήρως υβριδική μονάδα μετάδοσης κίνησης, που αποτελείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης, ηλεκτροκινητήρα , μπαταρία και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στον πάγκο δοκιμών πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και θα αποτελέσει τη βάση για το  μελλοντικό μονοθέσιο. Επιπλέον, ο προσομοιωτής δυναμικής ανάπτυξης στο Neuburg θα προσαρμοστεί στα πρότυπα της Formula 1 και θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της κινητήριας μονάδας ισχύος της Audi.

Εν τω μεταξύ, η συγκέντρωση της ομάδας στις εγκαταστάσεις στο Neuburg a. d. Donau υπό την ομπρέλα της Audi Formula Racing GmbH που ιδρύθηκε ειδικά για την περίσταση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Περισσότεροι από 260 ειδικοί συμμετέχουν ήδη. Ο πυρήνας της ομάδας ανάπτυξης αποτελείται από έμπειρους εργαζόμενους της Audi Sport και της Audi με πολυετή εμπειρία στο ηλεκτροκίνητο motorsport. Μαζί τους συμμετέχουν ειδικοί με τεχνογνωσία στη Formula 1, προερχόμενοι εκτός εταιρείας, και θα ενισχύσουν επί τούτου την ομάδα. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη προσωπικού και η ομάδα θα αποτελείται από περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, το Competence Center Motorsport στο Neuburg θα επεκταθεί για το έργο της Formula 1. Από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα τεθούν σε λειτουργία πρόσθετες εγκαταστάσεις δοκιμών για την ανάπτυξη κινητήριων μονάδων ισχύος σε ένα νέο κτίριο επιφάνειας περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Ένας αρθρωτός σχεδιασμός θα επιτρέψει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δοκιμών να τεθούν σε λειτουργία ακόμη και πριν ολοκληρωθεί πλήρως το κτίριο στις αρχές του 2024. Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας στο Neuburg είναι ήδη ουδέτερη ως προς το CO₂: Η εγκατάσταση τροφοδοτείται όσον αφορά τη θερμότητα από θέρμανση βιομηχανικών απόβλητων και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Η FIA, το παγκόσμιο όργανο διακυβέρνησης του σπορ, έχει απονείμει στην εγκατάσταση την περιβαλλοντική σφραγίδα έγκρισης τριών αστέρων, την υψηλότερη διάκριση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Στόχος της Audi είναι να συνεχίσει να παρέχει ενέργεια με ουδέτερες εκπομπές CO2 για το Formula 1 project στο Neuburg και να δημιουργήσει μια παροχή αναγεννητικής ενέργειας στην εγκατάσταση.

Η βιωσιμότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι κανονισμοί, που θα ισχύουν από το 2026, επικεντρώνονται στη μεγαλύτερη χρήση ηλεκτροκίνησης, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (MGU-K) θα έχει τότε σχεδόν τόση ισχύ όση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Οι εξαιρετικά αποδοτικοί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 1,6 λίτρων θα τροφοδοτούνται από βιώσιμο συνθετικό καύσιμο. Χάρη στον έντονο ανταγωνισμό, η Formula 1 λειτουργεί ως οδηγός τεχνολογίας τόσο για την ηλεκτροκίνηση όσο και για τα βιώσιμα e-fuels. Επιπλέον, η Formula 1 έχει θέσει ως στόχο να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σειρά αγώνων μέχρι το 2030.

Η εστίαση στη βιωσιμότητα και την κοστολογική απόδοση με τη μορφή ανώτατου ορίου προϋπολογισμού, το λεγόμενο «ανώτατο όριο κόστους», ήταν σημαντικοί παράγοντες για την είσοδο της Audi στη Formula 1, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα στα τέλη Αυγούστου 2022. Η Audi επέλεξε την έμπειρη ελβετική αγωνιστική ομάδα Sauber ως στρατηγικό συνεργάτη της για την ανάπτυξη της εργοστασιακής ομάδας της στη Formula 1 από το 2026.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Audi στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023, κάντε κλικ εδώ: https://www.audi-mediacenter.com/en/presskits/audi-at-auto-shanghai-2023-15291

 

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο