EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lamborghini: Τέλος εποχής με δύο μοναδικά υπεραυτοκίνητα

lamborghini-telos-epochis-me-dyo-monadika-yperaftokinita-656953

Η Lamborghini αποχαιρετά τους ατμοσφαιρικούς V12 κινητήρες με δύο μοναδικά μοντέλα που σχεδιάστηκαν από τη Lamborghini Centro Stile.

Η ιταλική εταιρεία τιμά την κληρονομιά της με δύο τελευταία μοντέλα που θα διαθέτουν τον V12 κινητήρα - ορόσημο. Αυτά θα είναι το κουπέ Invencible και το roadster Auténtica: Δύο μοναδικά αυτοκίνητα που αναδεικνύουν απόλυτα το DNA της μάρκας και την έμφασή της στην προσωποποίηση - εμπλέκοντας τον πελάτη από τα πρώτα στάδια της δημιουργίας. Τα δύο μοναδικά αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν από την Lamborghini Centro Stile, χρησιμοποιώντας της πλατφόρμα V12 και αντανακλώντας τα σχεδιαστικά στοιχεία που συνέβαλαν στον εμβληματικό χαρακτήρα της εταιρείας, καθώς και στοιχεία του αθλητικού της - εμπνευσμένου από την πίστα - χαρακτήρα.

«Ο κινητήρας V12 είναι ένας από τους πυλώνες της ιστορίας μας και της επιτυχίας της μάρκας μας», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini. «Καθώς οδεύουμε προς την υιοθέτηση μιας νέας εποχής υβριδισμού στην καρδιά της Cor Tauri στρατηγικής μας, αυτός είναι ο τρόπος της Lamborghini να γιορτάσει τον ατμοσφαιρικό V12 με δύο μοναδικά οχήματα που αντιπροσωπεύουν τέλεια την ιδέα μας για αριστεία στην εξατομίκευση».

Και τα δύο νέα αυτοκίνητα μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο μονοκόκ από ανθρακονήματα της Aventador, που παράγεται στο Sant'Agata Bolognese, μαζί με το carbon αμάξωμα που ενσωματώνει σχέδιο και τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν επιτυχώς από τη Lamborghini στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το επιβλητικό καπό αντικαθιστά αυτό της Essenza SCV12, μαζί με το επιθετικό μπροστινό splitter - σχεδιασμένα να διαχειρίζονται τη ροή του αέρα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η Invencible και η Auténtica αποτίουν φόρο τιμής στα αριστουργήματα της σχεδίασης της Lamborghini, συνδυάζοντας το χαμηλό βάρος και τον αγωνιστικό χαρακτήρα της Sesto Elemento, το μοναδικό αεροναυτικό στυλ της Reventón και την αεροδυναμική τελειότητα της Veneno.

Το εξάγωνο - ένα πολύ γνωστό μοτίβο της σύγχρονης σχεδίασης Lamborghini - ενσωματώνεται αρμονικά στα οπτικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ξεκινώντας με τα εντυπωσιακά εμπρός και πίσω φώτα με καινοτόμα εξαγωνικά φώτα LED. Στο καπό, οι εισαγωγές αέρα θυμίζουν αυτές της Sesto Elemento, ενώ το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται και στην κεντρική τριπλή εξάτμιση με τις άκρες Inconel: ένα ειδικό κράμα χάλυβα υψηλής απόδοσης που προέρχεται από την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Στο εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές, με ένα μινιμαλιστικό ταμπλό ενισχυμένο από εξαγωνικούς αεραγωγούς τρισδιάστατης εκτύπωσης και χωρίς όργανα στην κονσόλα, για να υπογραμμιστεί η ελαφρότητα της καμπίνας και να εστιαστεί η προσοχή στην οδηγική απόλαυση. Το ίδιο το πιλοτήριο είναι πλαισιωμένο από ανθρακονήματα, με ψηφιακή ένδειξη που διαθέτει ειδικά γραφικά για κάθε αυτοκίνητο.

Τα Invencible και Auténtica αποτελούν τις τελευταίες δημιουργίες της Lamborghini, εξοπλισμένες με έναν V12 κινητήρα 6,5 λίτρων τοποθετημένο κατά μήκος στο πίσω μέρος (Longitudinale Posteriore: «LP»), πριν από τη μετάβαση σε μια υβριδική εποχή. Ο θρυλικός V12 της ιταλικής εταιρείας αποδίδει 780 ίππους και 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ., σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο ISR επτά σχέσεων και το σύστημα δυναμικής διεύθυνσης που ελέγχει και τους τέσσερις τροχούς.
­
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο