EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Meteora Guinness World Speed Record 2023

meteora-guinness-world-speed-record-2023-659701

Το ερχόμενο Απρίλιο θα λάβει χώρα το Meteora Guinness World Speed Record 2023 – ένα παγκόσμιο γεγονός με σκοπό την προβολή των επισκεπτόμενων περιοχών. Πρόκειται για 2 ξεχωριστές εκδηλώσεις σε 2 διαφορετικές ημερομηνιες (ο αγώνας και η τελετή παρουσίασης).

Ο Αγώνας

Ο οδηγός Fabio Barone, Προεδρος του Ferrari Club Passione Rossa, θα προσπαθήσει να διανύσει την διαδρομή από το χωριό Καστράκι, στον μικρότερο δυνατό χρόνο, οδηγώντας προς τα εντυπωσιακά και γραφικά Μετέωρα. Για ευνόητους λόγους ασφαλείας φυσικά ο συγκεκριμένος δρόμος θα είναι κλειστός κατά διάρκεια του αγώνα.

Ένα παγκόσμιο γεγονός για τον οποίο θα ετοιμαστεί ένα ντοκιμαντέρ για να χρησιμοποιηθεί από τους φορείς για την εναλλακτική και μοναδική τουριστική προβολή της περιοχής. Ο «αγώνας» που θα λάβει χώρα στις 25 Απριλίου, θα μεταδοθεί ζωντανά και από τις onboard κάμερες τοποθετημένες στο αυτοκίνητο Ferrari F8 Tributo.

 

Ο οδηγός

Ο Fabio Barone, ταλαντούχος επιχειρηματίας, χαρισματικός και Πρόεδρος του μεγαλύτερου club ιδιοκτητών Ferrari της Ιταλίας, το “Passione Rossa” με 25 χρόνια δραστηριότητας σε όλο το κόσμο και πάνω από 800 ενεργές εκδηλώσεις, κατέχει 4 Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Από μικρή ηλικία ανέπτυξε πάθος για όλα αυτά που έχουν σχέση με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και η καινοτομία που συνδέονται με τους τέσσερις τροχούς και συγκεκριμένα με το Cavallino Rampante, περήφανη εθνική εικόνα της Ιταλίας.

Σχετικά με την νέα πρόκληση ο Fabio Barone δηλώνει: «Το να φοράς ακόμα μια φορά το κράνος είναι πάντα ένα μεγάλο συναίσθημα. Η αποφασιστικότητα και η δύναμη της θέλησης είναι πάντα τα ίδια. Η ομάδα έχει κίνητρο και προετοιμάζεται με μεγάλο επαγγελματισμό».

 

Η τελετή παρουσίασης του αυτοκινήτου

Η παγκόσμια τελετή παρουσίασης του ειδικά διαμορφωμένου αυτοκινήτου (θα υποστεί τεχνικές τροποποιήσεις ώστε να είναι ελαφρύτερο για τον «αγώνα»), στο κοινό και στους δημοσιογράφους θα γίνει στην Ιταλία (στην Ρώμη στο πασίγνωστο θεματικό πάρκο «Cinecittà World»όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία BEN HUR) την 1η Απριλίου και στην Ελλάδα στις 23 Απριλίου στο Mouzaki Palace Hotel & Spa. H είσοδος στο χώρο της τελετής θα πραγματοποιηθεί μόνο στους έχοντες ειδικό pass. Το αυτοκίνητο θα είναι καλυμμένο με κόκκινο βελουτέ ύφασμα και οι εκπρόσωποι των χορηγών και των αρχών θα έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να «ανακαλύψουν» παγκοσμίου το αυτοκίνητο (ζωντανά και στα social media) σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Η τοποθεσία

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα από εντυπωσιακότερα γεωλογικά μνημεία του πλανήτη μας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας, μοναδικό μέρος διότι είναι ένα σύμπλεγμα τεράστιων παλαιολιθικών βράχων που ξεπερνούν σε ύψος τα 600 μέτρα.

Ειδικότερα φέτος έχουν ψηφιστεί ως κορυφαίος προορισμός από την ταξιδιωτική πλατφόρμα “Booking.com” και βρίσκονται επίσης ανάμεσα στους 20 παγκοσμίους κορυφαίους προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2023 σύμφωνα με πρόσφατο μεγάλο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde”.

Για τις εκδηλώσεις όπως και για το παρελθόν θα αναφερθούν εκατοντάδες ειδησεογραφικά διαδικτυακά site απ’ όλο το κόσμο.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο