EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κράτησε ο Stig μυστική την ταυτότητα του για τόσα χρόνια;

pos-kratise-o-stig-mystiki-tin-taftotita-tou-gia-tosa-chronia-691604

Το να είσαι ο Stig δεν είναι ένας ρόλος, αλλά ένας τρόπος ζωής…

Ο Ben Collins φορούσε τη λευκή στολή του Stig για 8 χρόνια στο Top Gear.  Πολλοί θεωρούν ότι αυτή ήταν η «χρυσή εποχή» της εκπομπής, με τα κορυφαία στιγμιότυπα για τους Clarkson, Hammond και May. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο podcast “Road to Success”, αποκαλύπτει την εργασιακή του εμπειρία, αλλά και τα ακραία μέτρα που είχε λάβει, για να κρατήσει μυστική τη ταυτότητα του.

Ο Collins δεν είχε ασχοληθεί με τους αγώνες αυτοκινήτων πριν τα 18 του. Όταν ενηλικιώθηκε όμως, ανέβηκε στις κατατάξεις μέχρι που αγωνίστηκε στη κορυφαία κατηγορία των 24 ωρών του Le Mans για την ομάδα της Ascari. Αμέσως μετά, εμφανίστηκε η ευκαιρία για το Top Gear.

Ήθελε πολύ να συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη ομάδα, είτε στο κομμάτι του περιοδικού είτε της τηλεοπτικής εκπομπής. Ο παραγωγός του Top Gear, Andy Wilman (που συχνά ακούγαμε ως mr. Wilman στα επεισόδια) του έδωσε ένα Ford Focus στη περιβόητη πίστα Dunsfold Aerodrome. Ο Wilman δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται με την οδήγηση του Collins, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά «αυτό είναι το πιο γρήγορο που μπορείς να οδηγήσεις;»

Ο Collins απογοητεύτηκε, αλλά περίπου ένα μήνα αργότερα δέχτηκε τηλεφώνημα να επιστρέψει στο Dunsfold. Όταν έφτασε, η λευκή στολή τον περίμενε σε μια κρεμάστρα.

Ο Collins αποφάσισε να κρατήσει alter ego του μυστικό. Εμφανιζόταν στα γυρίσματα φορώντας μια μπαλακλάβα για να κρύβει το πρόσωπο του και δεν έβγαζε ποτέ το κράνος του. Είχε ακόμη και ψεύτικο όνομα για τα ξενοδοχεία στις αποστολές τους. Το ψευδώνυμο ήταν Richard Jameson και κατέληξε σε αυτό συνδυάζοντας τα ονόματα των τριών βασικών παρουσιαστών.

Ο Stig δείχνει απογοητευμένος για ένα συγκεκριμένο αφιέρωμα του Top Gear που δεν έγινε ποτέ: Υπήρχε πλάνο για να αγωνιστούν στις 24 ώρες του Le Mans. Ο Collins αισθανόταν πως είναι το ιδανικό σενάριο για τον Stig αλλά δυστυχώς, το project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

«Αγαπούσα κάθε μέρα που περνούσα εκεί», είπε στη συνέντευξη ο Collins.

Κάποια στιγμή βέβαια, ήρθε το τέλος αυτής της ιστορίας. Το BBC Radio Times δημοσίευσε ένα θέμα που αποκάλυπτε τη πραγματική ταυτότητα του Stig και η κατάσταση άρχισε σιγά σιγά να «γκρεμίζεται». Ο Collins αισθάνθηκε πως η εκπομπή τον παραμέρισε και αποφάσισε να φύγει με τους δικούς του όρους. Το τελευταίο του επεισόδιο ήταν με τον Tom Cruise και τη Cameron Diaz.

Φεύγοντας από το Top Gear, ο Collins είχε μια νομική διαμάχη με το BBC, μετά τη δημοσίευση του βιβλίου του “The Man in the White Suit: The Stig, Le Mans, The Fast Lane and Me”. Ο ίδιος, θεωρεί πως αυτή ήταν η πιο αγχωτική περίοδος της ζωής του.

Πλέον, διατηρεί κανάλι στο Youtube με την ονομασία Ben Collins Drives, όπου οδηγεί τρομερά αυτοκίνητα, όπως το εξάτροχο μονοθέσιο της Formula 1, Tyrrell P34.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο